Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Οργάνωση και παιδί με ΔΕΠ/Υ (στην τάξη και στο σπίτι)

Από τις πρώτες τάξεις το Δημοτικού ακόμα τα παιδιά έχουν μια σειρά από βασικές υποχρεώσεις, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα: εργασίες, διάβασμα για προγραμματισμένα διαγωνίσματα, μαθήματα ξένων γλωσσών, αθλητικές δραστηριότητες γεμίζουν τη μέρα τους και απαιτούν έναν υψηλότερο βαθμό οργάνωσης. Τα παιδιά με ΔΕΠΥ δυσκολεύονται πολύ σε θέματα οργάνωσης. 

Ευτυχώς, όμως, οι δεξιότητες οργάνωσης μπορούν να διδαχθούν. Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία των γονέων και των εκπαιδευτικών με τα παιδιά προκειμένου να τα βοηθήσουν να περάσουν από το χάος στον έλεγχο, διαμορφώνοντας μαζί τους συστήματα οργάνωσης και ρουτίνες. 

Τρεις Νέες Βιβλιοθήκες Σε Δημοτικά Σχολεία Του Δήμου Αριστοτέλη

Περισσότεροι από 1.100 τίτλοι βιβλίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και βιντεοπροβολείς συνθέτουν τρεις νέες σχολικές βιβλιοθήκες σε ισάριθμες εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Αριστοτέλη, σε μια προσπάθεια προαγωγής της φιλαναγνωσίας, της διεύρυνσης των γνώσεων των παιδιών, αλλά και της όξυνσης της φαντασίας τους, που καλλιεργείται ιδανικά μέσα από την επαφή με το βιβλίο.

Τι σχολείο θέλουμε;

Κάθε φορά που επιχειρείται να “σφίξει” λίγο το σχολείο υπάρχουν αντιδράσεις με το κύριο επιχείρημα ότι το σχολείο θα γίνει εξεταστικό κέντρο και αυτό είναι εις βάρος της μάθησης. Αρχικά να πούμε ότι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διδασκαλίας. Ο σκοπός της εκπαίδευσης δεν είναι απλά να διδάσκει ένας εκπαιδευτικός, αλλά να μαθαίνουν οι μαθητές. Πρέπει, λοιπόν, να μετρούνται τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να αποτιμούνται τα αποτελέσματα και να γίνονται οι κατάλληλες βελτιώσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο από τον διδάσκοντα.

Στη Γερμανία 8χρονος «Αϊνστάιν» από την Πέλλα - Στο 148,5 το IQ του

Στη Γερμανία άνοιξε τα «φτερά» του στη γνώση ο 8χρονος Τάσος Γεραντίδης, το παιδί «Αϊνστάιν» από την Πέλλα, που κατάφερε να καταπλήξει του πάντες με τις ικανότητές του στα μαθηματικά, με τον δείκτη νοημοσύνης του ν' «αγγίζει» το 148.5 με ανώτερο όριο το 150!

Δασκαλάκης: Ποια μαθήματα πρέπει να μπουν στα δημόσια σχολεία

Την άποψή του για την ενίσχυση της θέσης των μαθητών στην κοινωνία, διατύπωσε ο γνωστός μαθηματικός και καθηγητής του MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης που συνομίλησε με τον Παύλο Τσίμα στο πλαίσιο του σημερινού επεισοδίου της σειράς Microsoft Synthesis, το οποίο είχε ως βασικό θέμα τους τρόπους με τους οποίους η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί αν επηρεάσει την άσκηση πολιτικής και τη λήψη αποφάσεων.

ΕΕΤΑΑ: Χωρίς δικαιολογητικά φέτος οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Χωρίς κανένα δικαιολογητικό, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και με την χρήση των κωδικών TAXIS θα μπορούν οι γονείς να μπαίνουν στο eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr, προκειμένου υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τα vouchers για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2020 -2021. Μέσα στις επόμενες ημέρες η ΕΕΤΑΑ με δημόσια πρόσκληση της θα ορίσει τις ημερομηνίες έναρξης του προγράμματος για περίπου 160.000 παιδιά. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν φέτος 15.000 παιδιά μητέρων που εργάζονται στο Δημόσιο και τα εισοδηματικά κριτήρια θα αυξηθούν κατά 3.000 ευρώ. Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και η δημόσια πρόσκληση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις μητέρες του ιδιωτικού τομέα και καθώς και για τις μητέρες του Δημοσίου τομέα που θα λάβουν επιταγή ύψους 180 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν δημιουργική απασχόληση για παιδιά στο Ωραιόκαστρο


Πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα και τι χρειάζεται για την υποβολή των αιτήσεων

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανακοινώνει την έναρξη αιτήσεων συμμετοχής στο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2020.

Για άλλο ένα καλοκαίρι άνοιξε την αγκαλιά της η Θερινή Δημιουργική Απασχόληση του διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου για παιδιά ηλικίας (5-12 ετών) (έτη γέννησης 2008 – 2015 κατά την ημέρα εγγραφής να έχουν κλείσει τα 5 έτη).

Ερώτηση στη Βουλή για την εισαγωγική μαθητών με δυσλεξία στις Στρατιωτικές Σχολές

Την υπόσχεση ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα επαναπροσεγγίσει το θέμα της εισαγωγικής μαθητών με δυσλεξία στις Στρατιωτικές Σχολές, έδωσε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη.

Στην τοποθέτηση ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να διορθώσει το λάθος που έπραξε το 2014, εντάσσοντας τις μαθησιακές δυσκολίες στα ψυχικά νοσήματα, κόντρα στα παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα.

Έρευνα: Παιδιά προσβάλλονται πιο σπάνια από τον κορωνοϊό

Ο κίνδυνος να μολυνθούν από τον κορωνοϊό είναι για τα παιδιά μικρότερος απ’ ότι για τους ενήλικες. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της Χαϊδελβέργης, του Ουλμ, του Φράιμπουργκ και του Τύμπινγκεν που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Στην έρευνα συμμετείχαν 2.500 παιδιά κάτω των δέκα ετών και ένας από τους γονείς τους, δηλαδή, συνολικά 5.000 άτομα τα οποία είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. 

Ερευνα: 7 στους 10 Ελληνες έχουν αντιληφθεί περιστατικά κακοποίησης σε παιδιά

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα πανελλαδικής δημοσκόπησης για την κακοποίηση παιδιών με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να δηλώνει ότι θα αντιδρούσε αν αντιλαμβάνονταν κάποιο περιστατικό σωματικής ή/και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού καταγγέλλοντας το γεγονός στην αστυνομία ή/και σε κάποια ΜΚΟ.

Σοκαριστικό: Πέθαναν δύο παιδιά κι ένας ενήλικας από «μαϊμού» γιατρό

Συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής 47χρονος ο οποίος υποδυόταν τον γιατρό και εξαπατούσε ασθενείς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδιά και ένας ενήλικας την ώρα που ο ίδιος εισέπραττε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο άνδρας συνελήφθη για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Κορωνοϊός: Η Κίνα κλείνει για δεύτερη φορά σχολεία και Πανεπιστήμια

Αντιμέτωπη μ΄ ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του "κορωνοϊού βρίσκεται πλέον η Κίνα.

Την Τετάρτη κατεγράφησαν 40 νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος ασθενούς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν από το νέο κορωνοϊό τις έξι τελευταίες ημέρες σε 169, μετά από ένα μεγάλο διάστημα "ύφεσης" του θανατηφόρου ιού.

Μ.Α.μ.Α. : Ζητούμε την άμεση ένταξη των ατόμων με Asperger και ΥΛΑ στο 5% της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό στηρίζει το δικαίωμα των ατόμων με σύνδρομο asperger-αυτισμός υψηλής λειτουργικότητας (ΥΛΑ), να εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Σε συνεργασία με σωματεία και φορείς από όλη την επικράτεια αλλά και με τη στήριξη της ΠοσγκαμεΑ και ΕσαμεΑ διεκδικούμε τα αυτονόητα! Τα άτομα αυτά μπορούν να διαπρέψουν σε κάθε τομέα της εκπαίδευσης δοθείσης της ευκαιρίας!

Η Ρουμανία απαγόρευσε τα μαθήματα περί ταυτότητας φύλου σε σχολεία και πανεπιστήμια

Το ρουμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την απαγόρευση των σπουδών φύλου σε σχολεία και πανεπιστήμια, προκαλώντας σήμερα δριμείες επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία κατήγγειλε μία «ανελεύθερη» εκτροπή, που περισσότερο θυμίζει τα πεπραγμένα του εθνικιστή πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.