Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Βιβλιοπαρουσίαση: Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες

«Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες» των Mary Hoffman και Ros Asquith είναι στην πραγματικότητα ένα λεπτό βιβλιαράκι που καταφέρνει και χωράει μέσα του όλες τις οικογένειες του κόσμου. Ναι, όλες! 

Με μια μικρή φωτογραφία και ένα σύντομο κειμενάκι 1-2 σειρών, συγγραφέας και εικονογράφος καταφέρνουν να αγκαλιάσουν με σεβασμό όλες τις διαφορετικές μορφές οικογένειας που υπάρχουν στη σύγχρονη εποχή, βοηθώντας τα παιδιά να αναγνωρίσουν στις σελίδες του τη δική τους οικογένεια και τις οικογένειες των φίλων τους! Πολύ καλό βοήθημα στα χέρια εκπαιδευτικών και γονιών που θέλουν να αγγίξουν «δύσκολα» θέματα της εποχής μας και να διδάξουν την έννοια της οικογένειας, της αποδοχής του διαφορετικού και της αγάπης!

Για παιδιά που αγαπάνε τα άστρα και θέλουν να γνωρίσουν όλο τον γαλαξία!

Για παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες ή που απλώς δείχνουν αγάπη στην αστροφυσική και τη μαγεία του διαστήματος, παρακολουθούμε μαζί τους, τρεις υπέροχες anomation μικρού μήκους ταινίες και κάνουμε ένα βήμα να πλησιάσουμε τη μαγεία του άπειρου αυτού κόσμου!

Νέο «φιδάκι» κατά του κορωνοϊού… από τον Βολιώτη ψυχολόγο Αργύρη Μπίρη

Μία νέα εκδοχή από το γνωστό σε όλους μας «φιδάκι», ένα από τα πλέον κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια που υπάρχουν, παρουσίασε ένας Βολιώτης. Ο λόγος για τον Αργύρη Μπίρη, ψυχολόγο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, ο οποίος προσάρμοσε το δημοφιλές παιχνίδι στο πνεύμα των ημερών και στέλνει έτσι το δικό του μήνυμα στη «μάχη» για την προστασία από τον νέο κορωνοϊό.

Κορονοϊός: Ανάπηρα άτομα την εποχή της πανδημίας και της απαγόρευσης

Η Μαρία Λούκα εστιάζει στις ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες που αποκτά η ζωή των συνανθρώπων μας με την έλευση του κορονοϊού.

«Εμείς την κοινωνική απομόνωση την ξέρουμε» μου είπε ένας από τους συνομιλητές μου. Διαπίστωση που στάζει πίκρα και αλήθεια. Ναι, τα ανάπηρα άτομα δεν περίμεναν την πανδημία για να μείνουν σπίτι τους. Το σπίτι τους συνήθως είναι ολόκληρο το σύμπαν τους, γιατί έξω από αυτό δεν υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες ισότητας, προσβασιμότητας και σεβασμού που θα τους επέτρεπαν την παρουσία στο δημόσιο χώρο. Οι πόλεις μας είναι φτιαγμένες για τους αρτιμελείς, τους νευροτυπικούς, όσους εφαρμόζουν στα νούμερα που έχει καθορίσει η κανονικότητα.

Οδηγίες της Inclusion Europe για τον κορονοϊό σε μορφή εύκολη για ανάγνωση (easy-to-read) για άτομα με νοητικές αναπηρίες

Η ‘InclusionEurope’ είναι μια οργάνωση που εκπροσωπεί τα άτομα με νοητικές αναπηρίες και τις οικογένειές τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και αναπτύσσει δράση για την προώθηση των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τους τους τομείς της ζωής. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία. Επίσης, ένας από τους φορείς-μέλη της InclusionEurope είναι και η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ.).

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Να μιλήσουμε σοβαρά στα παιδιά

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως οι γονείς πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά για τον κορονοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε, ότι οι γονείς οφείλουν να μιλήσουν με σοβαρότητα στα παιδιά για τον κορονοϊό. «Τα παιδιά μας πρέπει να αισθανθούν ήρεμα και να παίρνουν αξιόπιστες πληροφορίες και να τους μιλάμε ανάλογα με την ηλικία τους», τόνισε στην τοποθέτηση του. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρέπει να δημιουργείται μια κατάσταση φόβου, αλλά να υπάρξει σωστή ενημέρωση, ώστε να παιδιά να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης χωρίς να πανικοβληθούν.

Το 28% των γονέων ανησυχεί για το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο

Σύμφωνα με τo Kaspersky Family Report, πάνω από ένας στους τέσσερις (28%) γονείς με παιδί ηλικίας μεταξύ επτά και 12 ετών θεωρούν το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο ως τον σημαντικότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ βρίσκονται online. Το επιβλαβές περιεχόμενο μπορεί να βρεθεί παντού στο Διαδίκτυο, ακόμη και ως διαφήμιση σε κάποια εφαρμογή. Το Kaspersky Safe Kids for Windows απέσπασε πρόσφατα το Βραβείο 2019 AV–Comparatives Approved Parental Control και βοηθά τα παιδιά να προστατεύονται από ακατάλληλο περιεχόμενο.

Παιδικοί φόβοι: Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι σε κάθε ηλικία;

Ο φόβος είναι ένα πολύ χρήσιμο συναίσθημα, καθώς μας εφιστά την προσοχή στους κινδύνους, ωθώντας μας στο να τους αντιμετωπίσουμε ή να τους αποφύγουμε. Όμως αν για εμάς τους ενήλικες ακόμη και ο μεγαλύτερος φόβος – όπως για παράδειγμα της τρέχουσας πανδημίας – είναι λίγο πολύ διαχειρίσιμος, τα μικρά μας δεν έχουν μάθει ακόμη να βάζουν τα συναισθήματά τους σε “κουτάκια” και να συνεχίζουν. Έτσι, ακόμη και ένα πράγμα που σε μας δεν μοιάζει και πολύ τρομακτικό, μπορεί να τα κάνει να “παραλύσουν”. Μαθαίνοντας ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι παιδικοί φόβοι, μπορούμε να τα βοηθήσουμε να χαλαρώσουν.

Σε συνεννόηση με τους παρόχους τηλεφωνίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση το υπ. Παιδείας

Σε συνεννόηση με τους παρόχους κινητής-σταθερής τηλεφωνίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την υπερφόρτωση της χρήσης του δικτύου, βρίσκεται το υπουργείο παιδείας, όπως διαβεβαίωσε στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΜεΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα, που τόνισε την ανάγκη καθολικής πρόσβασης όλων των μαθητών και φοιτητών στην εξ αποστάσεων εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία διαθέτει πρόσβαση στο ίντερνετ για τηλεδιασκέψεις με απεριόριστο χρόνο, ενώ παράλληλα το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τους παρόχους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Η Κομισιόν δίνει 4,8 εκατ. στην Ελλάδα για σχολικά γεύματα το έτος 2020 - 2021

Στη χώρα μας την τρέχουσα σχολική περίοδο 2019/2020 στο πρόγραμμα συμμετέχουν 149.210 μαθητές 828 δημοτικών σχολείων

Κοινοτικά κονδύλια συνολικού ύψους 4.769.570 ευρώ θα διατεθούν στην Ελλάδα για τη σχολική χρονιά 2020-2021 για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία.