Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Προβολή: Ολυμπιακό Μουσείο (ΕΝΓ)


Ας γνωρίσουμε το μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας...

To mtvU πάει... Gallaudet

Η εκπομπή "Quiet Campus" (πρεμιέρα σύμφωνα με τις πληροφορίες 24 Οκτωβρίου 2011) είναι ένα νέο ρεάλιτι παραγωγής MTV για λογαριασμό του καναλιού mtvU και θα ακολουθεί τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου Gallaudet. Για όσους δεν γνωρίζουν, το mtvU είναι τηλεοπτικό κανάλι (το κολεγιακό MTV) που εκπέμπει σε 24ωρη βάση, σε περισσότερα από 750 κολέγια και πανεπιστήμια. 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο δελτίο τύπου του καναλιού και στο άρθρο "MTV’s Next Reality Star: University for the Deaf". Δείτε σχετικά το βίντεο "MTV's Next Reality Star".

Goethe-Institut Thessaloniki: Η γιορτή με τα φαναράκια

Σάββατο, 12.11.2011, ώρα 18.00
Goethe-Institut Thessaloniki, Προαύλιο (σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα αναβληθεί) 
+ 30 2310 889620

Παιχνίδι, Μάθηση και Τεχνολογία – μια διαδραστική έκθεση ψηφιακών και αναλογικών παραγωγών για την μάθηση μέσα από το παιχνίδι

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα στον χώρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, στο κέντρο της Αθήνας), παιδιά αλλά και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ψηφιακά παιχνίδια και διαδραστικές εφαρμογές που συμφιλιώνουν την διασκέδαση και την μάθηση.

Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για συγκέντρωση φαρμάκων

Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. 

Ο Ηλίας Μαμαλάκης έγραψε θεατρικό έργο για παιδιά

Aπό τον τίτλο και μόνο σού δημιουργείται η περιέργεια να γνωρίσεις από κοντά «Το διαστημοτρένο του κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου Ντε Λος Χούπα Γκλούπα» και τον ιδιοκτήτη του, έναν μέγα ταξιδευτή, περιηγητή, αλλά και διάσημο καλοφαγά, ο οποίος μαζί με το αχτύπητο πλήρωμά του επισκέπτονται το Μεσαιωνικό Παρίσι, τους Γαλαξίες του Ηρακλέα, τη Σάμο του Πυθαγόρα, την Κρήτη του Δαίδαλου και του Ίκαρου, αλλά και τα παλάτια της ψηλομύτας Κλεοπάτρας.

Εκδήλωση: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Ο συγγραφέας και οι ήρωές του»

Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης; 
Με ποιους τρόπους επηρέασαν τα βιώματα του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη την γραφή του και τους αθάνατους ανθρώπινους χαρακτήρες που έπλασε με την πένα του; 
Ποια είναι τa πολλά πρόσωπα του ίδιου και των ηρώων του;

Μια κατάδυση στον κόσμο που περιγράφει και τους ολοζώντανους χαρακτήρες που δημιούργησε ο μεγάλος Σκιαθίτης συγγραφέας.

Έγκριτοι Έλληνες πανεπιστημιακοί και ειδικοί περί τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη συνομιλούν με το κοινό, αποκαλύπτοντας τη φανερή και κρυμμένη γοητεία του έργου του, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. 

CallingWeb: Η φωνητική πύλη του Διαδικτύου

Ο Σύλλογος Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών (ΣΤΑΤ, www.stat.net.gr) ανακοίνωσε την έναρξη της υπηρεσίας τηλεανάγνωσης CallingWeb (www.CallingWeb.org) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-8610100 (απλή αστική χρέωση). Η υπηρεσία αποτελεί μία πρωτοποριακή τηλεφωνική πύλη στο διαδίκτυο και επιτρέπει στο χρήστη που καλεί να πλοηγείται φωνητικά και να ακούει τις αναρτήσεις από δεκάδες ιστοσελίδες της επιλογής του. Αναμένεται να εξυπηρετήσει χιλιάδες συμπολίτες μας που είναι ψηφιακά αποκλεισμένοι και δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πληροφορία, χρησιμοποιώντας το πιο οικείο μέσο επικοινωνίας: το απλό τηλέφωνο. Το CallingWeb τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων (ΠΑΣΥΠΚΑ).

Διαβάστε περισσότερα στο blind.gr από όπου και το απόσπασμα.

Απάντηση ΟΜΚΕ για τις εξετάσεις επάρκειας ΕΝΓ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΟΜΚΕ σχετικά με την επιστολή της κας Τ. Μπούσουλα.

Εξετάσεις επάρκειας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας: Όλη η αλήθεια

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ), μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας σε ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τα Κωφά-Βαρήκοα άτομα, αποτελεί δευτεροβάθμια κοινωνικοσυνδικαλιστική οργάνωση, η οποία εκπροσωπεί το σύνολο των Κωφών-Βαρήκοων της χώρας μέσω των 21 πρωτοβάθμιων Σωματείων-μελών της, κατανεμημένων γεωγραφικά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο ρόλος της ΟΜΚΕ δεν είναι απλώς και μόνο συνδικαλιστικός, καθώς πρωταρχικός της στόχος είναι να προασπίζει πάντα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που είναι Κωφοί-Βαρήκοοι και να αγωνίζεται για την προώθηση πολιτικών οι οποίες συμβάλλουν στην πλήρη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας φιλοσοφίας, η ΟΜΚΕ επιτελεί έναν ρόλο ευρύτερο, καθώς λειτουργεί ως δομή εκπροσώπησης, πληροφόρησης, προσανατολισμού, επαγγελματικής και κοινωνικής υποστήριξης προς κάθε Κωφό-Βαρήκοο πολίτη.

Ενας σύγχρονος «Πινόκιο» με μήνυμα ευαισθησίας

Το μήνυμα ότι όποτε το θελήσει ο άνθρωπος μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή του, μεταφέρει ο Πινόκιο στο ελληνικό κοινό από τη θεατρική σκηνή όπου ανεβαίνει με σκοπό τη στήριξη των παιδιών και νέων με αυτισμό.

«Επικήρυξαν» καθηγήτρια, επειδή ήταν αντίθετη στις καταλήψεις

Είδε το πρόσωπό της σε μία αφισέτα τοιχοκολλημένη σε σχολείο της Αθήνας. Μαθητές -ίσως και ένα από τα τρία παιδιά της- είδαν ξαφνιασμένοι την επικηρυγμένη καθηγήτρια. Καθηγητές, συνάδελφοί της, μίλησαν για «φασιστικές ενέργειες», έστω κι αν μέσα τους κάποιοι το ξανασκέφτηκαν. Ποιος ξέρει τι του ξημερώνει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα; Αλλωστε, το μήνυμα των συγγραφέων της προκήρυξης για όποιον τολμήσει να αντιδράσει κόντρα στα «δημοκρατικά» ιδεώδη, που οι ίδιοι πρεσβεύουν, είναι ξεκάθαρο...