Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Αθλητικά Νέα.... ιστιοπλοϊα



Το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε στο Φάληρο το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπολοϊας για αθλητές με αναπηρία. Η Ελλάδα κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία SONAR με τους Βασίλη Χριστοφόρου, Αργύρη Νοτάρογλου και Θοδωρή Αλεξά. Πρωταθλητές του κόσμου αναδείχθηκαν οι Γερμανοί Jens Kroker, Robert Prem, Siggy Mainka με 21 βαθμούς ποινής. Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Ισραηλινοί Kohen Dror, Efrati Arnon, Ben Veler με 23 βαθμούς.

Στην κατηγορία 2,4mp οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατέλαβαν τις εξής θέσεις: 11ος (β.76) ο Γ. Δεληκούρας, 19ος (β. 122) ο Ν. Ευσταθιάδης, 20ος (β. 124) ο Ν. Πατεράκης και 27ος (β. 171) ο Κ. Τσοτσάκης.

Στην τελετή απονομής επάθλων, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απευθυνόμενος στους αθλητές, επισήμανε: "η δύναμη του πολιτισμού μας μετριέται από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε ο ένας προς τον άλλο. Από την δυνατότητά μας να μοιραζόμαστε μαζί τις χαρές και τις λύπες, τις αξίες και τις αρχές μας χωρίς διακρίσεις... Να αγωνιστείτε με κανόνες, να διακριθείτε και να τιμήσετε τον αντίπαλο. Να εκπαιδεύεσετε όπως όλοι οι αθλητές της κοινωνίας τους για τη δύναμη της θέλησης".

Οι ξένοι και οι Έλληνες ιστιοπλόοι έδωσαν ραντεβού του χρόνου στην Ολλανδία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010.

περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ και εδώ.

Επίσης,


τρία μετάλλια στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης για άτομα με αναπηρία κατέκτησε η Ελλάδα:
στα 50μ. ελεύθερο κατηγορία S2, 2η θέση: Γιάννης Κωστάκης
στα 50μ. ελέυθερο κατηγορία S1, 2η θέση: Χρήστος Ταμπαξής
στα 50μ. ελέυθερο κατηγορία S1, 3η θέση: Αλέξανδρος Τσαλδάρης
πηγή: http://www.sport24.gr/html/ent/415/ent.322415.asp