Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Διδάσκοντας στα παιδιά τα χρήματα: ένας οδηγός ανά ηλικία.

«Στην πραγματικότητα είναι εύκολο να διδάξουμε στα παιδιά μας για τα χρήματα» αναφέρει η Jayne A. Pearl, συγγραφέας του βιβλίου “Kids and Money: Giving Them the Savvy to Succeed Financially”. «Απλώς μετατρέψτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες σε μαθησιακές εμπειρίες. Για παράδειγμα, επισκέψεις σε τράπεζες, μαγαζιά ή στο μηχάνημα ΑΤΜ μπορούν να δώσουν την αφορμή για συζητήσεις σχετικά με τις αξίες των χρημάτων και τον τρόπο χρήσης τους. ‘Όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, μπορείτε να δουλέψετε μαζί τους τις έννοιες των χρημάτων ενσωματώνοντάς τις στα παιχνίδια προσποίησης/υπόδυσης ρόλων, παίζοντας για παράδειγμα το μαγαζάκι ή το εστιατόριο. Δείτε μερικούς διασκεδαστικούς τρόπους για να εισάγετε τα παιδιά σας στον κόσμο των χρημάτων. 

Ξεκινά ο 2ος μαθητικός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός Αstro Pi

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency-ESA) καλεί ομάδες μαθητών έως 19 χρονών από όλη την Ευρώπη να συμμετάσχουν στον δεύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό Astro Pi 2017-18 και να έχουν έτσι την ευκαιρία να δουν τα πειράματά τους να εκτελούνται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Εκτός δομών φιλοξενίας 1.650 ασυνόδευτα παιδιά

Δυόμισι χρόνια μετά τη μεταναστευτική κρίση που αντιμετώπισε η Ελλάδα την άνοιξη του 2015 και ενώ η χρηματοδοτική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν ευρεία, πολλά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά και εγκυμονούν κινδύνους. Περίπου 1.650 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά παραμένουν εκτός ειδικών δομών φιλοξενίας –όπως αυτές προσδιορίζονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία– σε σύνολο 2.850 παιδιών που εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα. Εδώ και ένα χρόνο, οι θέσεις για ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα όχι μόνο δεν έχουν αυξηθεί αλλά παρουσιάζουν μείωση. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασυνόδευτων παιδιών (περί το 90%) είναι αγόρια άνω των 14 ετών, τα οποία χρειάζονται ασφάλεια, ειδική μέριμνα και ψυχολογική υποστήριξη προκειμένου να μην εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά. Αντ’ αυτού, περισσότερα από 200 παιδιά παραμένουν υπό περιορισμό σε αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα, στην αναμονή για εβδομάδες, έως ότου μεταφερθούν σε άλλες δομές.

Βιονικός φακός χαρίζει «υπεράνθρωπη» όραση ακόμα και σε προβληματικά μάτια

Ένας βιονικός φακός που δημιούργησαν Καναδοί επιστήμονες αναμένεται να βάλει τέλος στα γυαλιά και τους φακούς επαφής. Ήδη Βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών και σύμφωνα με τους ειδικούς, έρχεται να αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και να ανοίξει νέες σελίδες στην οφθαλμολογία. 

Ενα μουσείο για έναν μεγάλο ποιητή

Πώς να κλείσεις σε ένα μουσείο έναν διανοούμενο παγκόσμιων οραμάτων, έναν εθνικό ταγό, έναν πράττοντα διανοητή, έναν παρόντα πολιτικά λογοτέχνη, έναν μεγάλο λυρικό ποιητή και συνάμα έναν φθαρτό πάσχοντα άνθρωπο, ευάλωτο στον έρωτα, στην οικονομική ανημπόρια, γυμνό μπροστά στον θάνατο;

Νίκος Παπαγγελής: Μικρός ήρωας, μεγάλος αθλητής

Την επόμενη της συνάντησής μας, o Νίκος Παπαγγελής, θα ξεκινούσε τις σπουδές του στο Τμήμα Διατροφολογίας του Χαροκόπειου. Ένας χαμογελαστός και συγκροτημένος δεκαοχτάχρονος, ποδηλάτης, μέλος της εθνικής ομάδας Ανδρών ΑμεΑ και από τις μεγάλες ελληνικές ελπίδες για μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Πώς να βοηθήσετε την κόρη σας να αντιμετωπίζει τα «κακά κορίτσια» του σχολείου

Είναι γεγονός, ότι τα κορίτσια ωριμάζουν πιο γρήγορα από τα αγόρια και αυτό, μεταξύ άλλων μπορεί σημαίνει, ότι κοινωνικοποιούνται περισσότερο και εκδηλώνουν πιο εύκολα τα συναισθήματά τους. Κάποια κορίτσια, ωστόσο, μπορούν ενίοτε να γίνουν εξαιρετικά σκληρά και άκαρδα προς τους άλλους, ειδικά προς τους συνομηλίκους τους, εκδηλώνοντας έτσι μία άτυπη μορφή bullying, όχι με ξύλο ή απειλές, αλλά κυρίως με υπόγειες προσβολές και περιθωριοποίηση του παιδιού που θα «βάλουν στο μάτι».

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Νοσηλευτές 2018-2019

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΕΡΙΜΝΑ» και το Εργαστήριο Ανάπτυξης και Βελτίωσης Συστημάτων Νοσηλευτικής Φροντίδας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν το Πρόγραμμα Μετασχηματιστικής Ηγεσίας - Transformational Leadership Programme.

Ημαθία: Μαθήματα προετοιμασίας για τους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Θαλής» και «Υπατία» 2017

Το παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας,όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνει μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών Α΄ Γυμνασίου για τον διαγωνισμό «Υπατία» και Β΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου για τον διαγωνισμό «Θαλής».

Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 σε εξεταστικά κέντρα που θα οριστούν με απόφαση της Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας.

ΣΙΝΕΑΚ για τα παιδιά στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος θα πραγματοποιήσει ειδικές προβολές για τα παιδιά (ΣΙΝΕΑΚ) κάθε Κυριακή στη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου.

Η έναρξη έγινε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου με «Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό».
Θα πραγματοποιούνται οι εξής προβολές: 
• 12.00 πρωί κανονική προβολή (4 ευρώ) και ετήσια κάρτα
• 17.30 απόγευμα 3D (5 ευρώ)

Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι: Μία διαφορετική αντίληψη του κόσμου γύρω μας!

Η Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι μίλησε στο epixeiro.gr για το Labyrinth of Senses και το όραμά της να αναδείξει την ομορφιά που κρύβεται πίσω από την διαφορετικότητα!

Το «Labyrinth of Senses» είναι ένα βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με όλων των ειδών τις αναπηρίες. Για να διασχίσει κάποιος τον Λαβύρινθο Αισθήσεων θα χρησιμοποιήσει την αφή, την ακοή, την όσφρηση και την όραση ως εργαλεία για ένα ταξίδι διαφορετικής αντίληψης και σκέψης.