Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Τμήματα Εκμάθησης Γραφής & Ανάγνωσης Braille - Θεσσαλονίκη (Ιανουάριος - Μάρτιος 2023)

Ο  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών - Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει την έναρξη τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille. Τα τμήματα θα ξεκινήσουν την εβδομάδα 9 με 15 Ιανουαρίου 2023, θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα. Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στο ποσό των 260 ευρώ. Μετά την λήξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις πιστοποίησης από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

3 Δεκεμβρίου: Δεν γιορτάζουμε



Όχι, σήμερα δεν γιορτάζουμε. Δεν έχουμε λόγο... Να γιορτάσουμε τι ακριβώς;

Πώς θα γίνει το παιδί καλός συμπαίκτης;

Εάν εσείς ή τα παιδιά σας έχετε παίξει ποτέ ομαδικά αθλήματα, τότε γνωρίζετε από προσωπική εμπειρία πόσο ευεργετικά είναι για τη μάθηση και την ανάπτυξη. Το να είσαι μέλος μιας ομάδας, διδάσκει στα παιδιά υπευθυνότητα, πνεύμα ευγενούς άμιλλας αλλά και συνεργασίας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Ωστόσο, το να είσαι καλός συμπαίκτης δεν έρχεται πάντα φυσικά. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε την καλή συμπεριφορά του παιδιού όταν ξεκινά αθλήματα, καθώς οι ιδιότητες του καλού συμπαίκτη θα ξεπεράσουν σε λίγο το παιχνίδι και θα φανούν χρήσιμες σε πολλές πτυχές της ενήλικης ζωής του.

Podcast: Παιδική κακοποίηση -Τα σημάδια που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς


Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων Έφη Λάγιου–Λιγνού για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, την αποκαθήλωση της Κιβωτού και την καλλιέργεια της διαστροφής. 

«Γυμνές» από προσωπικό οι κοινωνικές υπηρεσίες

Ανύπαρκτες οι δομές επείγουσας φιλοξενίας, υποστελέχωση κρίσιμων τομέων, έλλειμμα επιμόρφωσης και απουσία κεντρικής εποπτείας των υπηρεσιών διαπιστώνει η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη • Αναλυτική περιγραφή για το τι έγινε και τι δεν έγινε.

Ηταν σε ανύποπτο χρόνο, το 2020, όταν ο Συνήγορος του Πολίτη απηύθυνε δημόσια έκκληση για την παιδική προστασία στην Ελλάδα, δημοσιεύοντας μια ειδική έκθεση με τίτλο «Από το ίδρυμα στην κοινότητα: εναλλακτική φροντίδα ευάλωτων παιδιών».

Θεσσαλονίκη: Άτομα με σύνδρομο Down απασχολούνται ως baristas


Εκδήλωση: "Oδηγός καλής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία & Eθελοντισμός".

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού o "Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Η Αντηρίδα" διοργανώνει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 12.30 μ.μ. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Oδηγός καλής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία & Eθελοντισμός".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Παγκόσμιο: Θρίαμβος και ασημένιο μετάλλιο στο Ομάν για Βασίλη Χριστοφόρου και Θοδωρή Αλεξά!

To ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Παρολυμπιονίκες Βασίλης Χριστοφόρου και Θοδωρής Αλεξάς, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ΑμεΑ «RS Venture Connect 2022», που διεξήχθη στο σουλτανάτο του Ομάν.

Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, οι οποίοι συνοδεύονται από τον ομοσπονδιακό προπονητή και υπεύθυνο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας για το πρόγραμμα ανάπτυξης που αφορά αθλητές με αναπηρία, Άκη Τσαρούχη, έκαναν δύο εξαιρετικές κούρσες στην Medal Race και κατακτώντας 2 δεύτερες θέσεις κατέκτησαν την 2η θέση σ’ έναν άκρως απαιτητικό αγώνα στον οποίον συμμετείχαν Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Διαφημιστική Καμπάνια με BDSM Λούτρινα για Κοριτσάκια!

Κανείς, ίσως, δεν περίμενε από έναν οίκο μόδας τέτοιου βεληνεκούς όπως ο Balenciaga να κάνει τόσο λάθος χειρισμούς. Αναφέρομαι στη διαφημιστική καμπάνια που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ταυτοχρόνως έντονο προβληματισμό για το πώς αντιλαμβάνεται κανείς τη σεξουαλικοποίηση των παιδιών, πώς προστατεύεται η παιδική αθωότητα και πόσο εύκολα μια διαφήμιση, εν προκειμένω, μπορεί να μετατραπεί σε προώθηση της παιδοφιλίας.

Οι σιωπηλές συνάψεις εντοπίζονται και στον ενήλικο εγκέφαλο, σύμφωνα με νέα έρευνα

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως οι σιωπηλές συνάψεις ήταν παρούσες μόνο στη διάρκεια του αρχικού σταδίου ανάπτυξης του οργανισμού, βοηθώντας τον εγκέφαλο να απορροφήσει νέες πληροφορίες στα αρχικά στάδια της ζωής. Την θεωρία αυτή κατέρριψαν νευροεπιστήμονες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής την Ελληνίδα ερευνήτρια, Δήμητρα Βαρδαλάκη, ανακαλύπτοντας πως ο ενήλικος εγκέφαλος περιέχει εκατομμύρια σιωπηλές συνάψεις. Πρόκειται για ανώριμες συνδέσεις ανάμεσα στους νευρώνες, που παραμένουν αδρανείς έως ότου επιστρατευθούν για να βοηθήσουν στον σχηματισμό νέων μνημών.

Ανακαλύφθηκε μετά από 65 χρόνια η ταυτότητα του “The Boy in the Box”

Tον Φεβρουάριο του 1957, βρέθηκε τοποθετημένο μέσα σε ένα κουτί ένα νεκρό αγόρι ηλικίας 3-7 χρονών στην Φιλαδέλφεια τον ΗΠΑ. Το νεαρό αγόρι ήταν δολοφονημένο και το σώμα του βρισκόταν σε άθλια κατάσταση. Είχε κακοποιηθεί, ενώ το σώμα του ήταν πάρα πολύ αδύναμο. Περιέργως, το σώμα του ήταν καθαρό και περιποιημένο.