Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η Ευγενία Φακίνου στην "Παλίρροια των αισθήσεων"

H χτεσινή εκπομπή της Έλενας Χατζηιωάννου, η "Παλίρροια των αισθήσεων" στον Αθήνα 9,84 με την Ευγενία Φακίνου, τη δημιουργό της "Ντενεκεδούπολης" (1975). 

Εργαστήρια Χριστουγέννων στην Παραμυθοχώρα!!!

Στο κουκλίστικο σπιτικό της Παραμυθοχώρας θα μοιραστούμε με τα παιδιά τις παραδόσεις των γιορτών μέσα από γεύσεις, μυρωδιές, κάλαντα, έθιμα, τραγούδια και παραμύθια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Επιτροπή Νεολαίας Κωφών Ελλάδος


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Επιτροπής Νεολαίας Κωφών Ελλάδος, μάθετε ποιοι την αποτελούν, ποιους στόχους έχει και ενημερωθείτε για τις δράσεις της, καθώς και άλλων διεθνών οργανισμών Κωφών. Επίσης, δείτε τα ενημερωτικά videos που έχουν αναρτήσει τα μέλη της στο λογαριασμό Hellenic Deaf Youth Committee  (vimeo).

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό, πολιτιστικό Σωματείο, μοναδικό στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα στο διεθνή χώρο ιδρύθηκε το 1994 από το Σωματείο Φίλων του.

Συναυλία ενίσχυσης Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων ΚΕΣΑΘΕΑ

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης vol II


Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες μετά την Παγκόσμια ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνεται μία ακόμα «Ζωντανή Βιβλιοθήκη», στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, από τις 12.00 ως τις 17.00. 

Νομοθεσία για τη νοηματική γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το τευχίδιο "Sign Language Legislation in the European Union" είναι η πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα σχετικά με τη νομοθεσία για τη νοηματική γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλα και στην Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, καθώς και την Ουγκάντα και τη Νέα Ζηλανδία. Περιέχει πληροφορίες για τους νόμους στα αγγλικά και ένα παράρτημα στην επίσημη γλώσσα της εκάστοτε χώρας. 
Αποσκοπεί στην ενίσχυση των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικής, καθώς και των ερευνητών, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο για την αλλαγή και προσαρμογή της νομοθεσίας στις ανάγκες των χρηστών νοηματικής γλώσσας τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Περίληψη μπορείτε να διαβάσετε εδώ .

Πληροφορίες για παραγγελίες