Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ανυπόμονο παιδί; Δείτε γιατί μερικά παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν τη σειρά τους.

Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να περιμένουν να έρθει η σειρά τους όταν υπάρχει κάτι που πραγματικά θέλουν πολύ να δουν ή να πουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τον αυτό- έλεγχο. Ωστόσο, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, συνήθως είναι σε θέση να περιμένουν και να συγκρατούν τον εαυτό τους.

Δείτε γιατί μερικά παιδιά δυσκολεύονται πολύ να είναι υπομονετικά και να περιμένουν τη σειρά τους.

200 σχολεία από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία «ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112» που βοηθά να σωθούν ζωές!

Μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική εκστρατεία που αφορά στην υγεία και έχει ως σκοπό να ενισχύσει τη γνώση γύρω από τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, 200 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα με 553 δασκάλους και 5.635 παιδιά έχουν λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112», βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να μεταλαμπαδευθεί η γνώση σε οικογένειες και κοινότητες ώστε να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Χανιώτες μαθητές νίκησαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό – Έφτιαξαν την… τορτΥΓΕΙΑ

Δεκαεπτά μαθητές Β’ τάξης στον τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων πήραν το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό “Διατροφικά Challenges” που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών. Ο διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε τον Ιανουάριο, απαιτούσε από τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα σνακ, το οποίο θα έπρεπε να είναι υγιεινό, πρωτότυπο, γευστικό και να μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα από εφήβους.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και, υπό τις οδηγίες της κυρίας Ερασμίας Καλαϊτζάκη, εκπαιδευτικού στο 1ο ΕΠΑΛ, οι μαθητές έφτιαξαν την… τορτΥΓΕΙΑ.

Αμερικανική μελέτη: Τα παιδικά πάρτι βοηθούν στην εξάπλωση του κορωνοϊού

Οι γιορτές και τα πάρτι με αφορμή τα γενέθλια βοηθάνε στην εξάπλωση της Covid-19, ιδίως όταν κάποιο παιδί γιορτάζει τα γενέθλια του σε περιοχή όπου ήδη υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Η μελέτη επιβεβαιώνει τις υποψίες των ειδικών ότι οι μικρές και άτυπες συγκεντρώσεις στα σπίτια έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Διαγωνισμός «Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά»: Τα βραβεία

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Διαδικτυακού Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινίας Μικρού Μήκους με τίτλο «Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά» που προκηρύχθηκε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2020 – 2021.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να εκφράσουν μέσω της κινηματογραφικής αφήγησης όλα εκείνα που δεν περικλείονται εύκολα σε λέξεις, όσα ονειρεύονται, ελπίζουν και επιθυμούν.

Μουσικό σχολείο Άρτας: Oι μαθητές δημιουργούν ψηφιακό παιχνίδι ιστορίας

Οι μαθητές Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Άρτας συμμετέχουν στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, με ένα ψηφιακό αφηγηματικό παιχνίδι ιστορίας

Με μια όμορφη δημιουργία, δήλωσαν συμμετοχή στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, οι μαθητές της Β' τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Γιατί είναι σημαντική η διαδικτυακή προσβασιμότητα

Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με αναπηρία στην Ευρώπη. Μια αναπηρία μπορεί να είναι μόνιμη, χρόνια, προσωρινή, ορατή ή αόρατη. Με την ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας και τον αριθμό διαδικτυακών υπηρεσιών, η προσβασιμότητα στο διαδίκτυο είναι πλέον απαραίτητη. Επιπλέον, υποστηρίζει την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες.

Παρόλο που η διαδικτυακή προσβασιμότητα έχει εξελιχθεί και βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμη πολλά που θα πρέπει να γίνουν, γράφουν σε άρθρο τους στο «The Conversation», δύο ειδικοί σε θέματα πληροφορικής.

Πανελλήνιες: Καταγγελία από γιατρό στην Κεραμέως για τις εξετάσεις δυσλεκτικών παιδιών

Η παθολόγος και γεροντολόγος Αθηνά Γρεκά έστειλε επιστολή διαμαρτυρία για τα όσα βιώνουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις τα παιδιά με δυσλεξία και θέτει τρία καυτά ερωτήματα για τους καθηγητές ειδικής αγωγής και το ειδικό καθεστώς των εξετάσεων

Απογοητευμένη από τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος και με αφορμή τα όσα βίωσε η 18χρονη κόρη της κατά της διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων των δυσλεκτικών παιδιών η γιατρός Αθηνά Γρέκα απέστειλε επιστολή καταγγελία προς την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Επιμορφωτική διαδικτυακή συνάντηση: Εναλλακτικά εργαλεία μάθησης

Μαθησιακά μονοπάτια, συμμετοχική γνώση, διαδικασίες συμπερίληψης με την εφαρμογή εργαλείων άτυπης και μη τυπικής μάθησης για Νέους που διαβιούν σε συνθήκες ευαλωτότητας .

Πέμπτη 24 Ιουνίου 16:00 – 20:00

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σας προσκαλεί σε εκπαιδευτική συνάντηση όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν εργαλεία μη τυπικής και άτυπης μάθησης. Πρόκειται για εφαρμογές καινοτόμων εργαλείων, τα οποία έχουν αξιοποιήσει οι παιδαγωγοί της σε προγράμματα εκπαιδευτικής ενίσχυσης, συμπερίληψης και κοινωνικοποίησης νέων, ευάλωτων και εν κινήσει.

Υποστηρίζοντας τις σχολικές κοινότητες στην πράξη!

«Για να μην χάνουμε τον πλούτο που κάθε παιδί φέρνει μαζί του»

Tην Παρασκευή 4 Ιουνίου, 2021, πραγματοποιήθηκε webinar με θέμα την εκπαίδευση προσφύγων στο ελληνικό σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία για Όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία”. Με τίτλο «Υποστηρίζοντας τις σχολικές κοινότητες στην πράξη» το webinar περιελάμβανε στοχευμένες εισηγήσεις όσον αφορά το πεδίο της εκπαίδευσης προσφύγων, καθώς και παρουσιάσεις με παραδείγματα καλών πρακτικών που εφαρμόστηκαν το σχολικό έτος 2019-2020 σε σχολεία του προγράμματος.

ΟΧΙ στην παιδική εργασία- Οι Streetworkers της ΑΡΣΙΣ περιγράφουν την σκληρή πραγματικότητα

137 παιδιά στη Θεσσαλονίκη εργάζονται καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, για τους εκμεταλλευτές τους. Παιδιά- δούλοι που πασχίζουν να επιβιώσουν.

Η «ΑΡΣΙΣ» κάνει την καταγραφή των ανηλίκων που εργάζονται παράνομα και την δημοσιεύει, με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας στις 12 Ιουνίου.

Τα μέλη της ομάδας Streetwork του Κέντρου Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ, Αναστασία Λαχτάρα και Σελατίν Μουσταφά Ογλού, μιλούν στο ΡΘ και την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς για το έργο τους , περιγράφουν όσα αντικρίζουν καθημερινά στους δρόμους αλλά και πώς βοηθούν ουσιαστικά αυτά τα άτυχα παιδιά.

Μαθητές της Σαμοθράκης έκαναν περήφανο το νησί με την διάκριση τους!

Η ομάδα των μαθητών της Β΄ Λυκείου της Σαμοθράκης, συμμετείχε στον μαθητικό Διαγωνισμό «Νησιά Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης» του δικτύου Δάφνη και βραβεύτηκε χθες, ημέρα 15 Ιουνίου 2021, με το 3ο βραβείο Υλοποίησης της ιδέας τους.

Ο διαγωνισµός αφορούσε την ανάπτυξη καινοτόµων ιδεών για τον σχεδιασµό και υλοποίηση έργων τοπικής βιώσιµης ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο. Οι µαθητές και οι µαθήτριες από το λύκειο της Σαμοθράκης, προτείναν ένα πολύ ενδιαφέρον έργο.

Άποψη: Απ. Λακασάς "Οι γονείς ψηφίζουν Πρότυπα"

Οι γονείς ψάχνουν διακαώς να βρουν ένα καλό δημόσιο σχολείο για το παιδί τους, γυρίζοντας την πλάτη στους «εκπαιδευτικούς της ήσσονος προσπάθειας». Μέσα σε μόλις έξι ημέρες μετά την έναρξη της σχετικής προθεσμίας για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, και οι αιτήσεις των γονιών ήταν σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με τις θέσεις που προσφέρονται. Τα στοιχεία δημιουργούν αισιοδοξία πως ο τελικός αριθμός των αιτήσεων και για τους δύο τύπους σχολείων θα ξεπεράσει τις 10.000.

Κρήτη: Δύο παιδιά 5 και 14 ετών νοσηλεύονται με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές του κορονοϊού

Ανησυχία, έχει προκαλέσει η είδηση, ότι στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύονται δύο παιδιά με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη δύο παιδιά, ένα 5χρονο αγόρι, και μια 14χρονη παρουσίασαν το φλεγμονώδες σύνδρομο που έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζεται σε παιδιά λίγες ημέρες μετά την νόσησή τους από κορονοϊό, όπως μεταδίδει το creta24.gr.

MyPal: Το ευρωπαϊκό έργο για την προώθηση υποστηρικτικής φροντίδας ενηλίκων και παιδιών με καρκίνο

Στην ενίσχυση της υποστηρικτικής φροντίδας του καρκίνου μέσω της ανάπτυξης προηγμένων συστημάτων PRO (electronic Patient Reported Outcomes – Συστήματα Αναφορών Ασθενών) που επιτρέπουν την παρακολούθηση συμπτωμάτων ατόμων με καρκίνο συμβάλλει το ευρωπαϊκό έργο MyPal.

Ειδικότερα, κάθε χρόνο η ασθένεια του καρκίνου αποτελεί αιτία θανάτου για περίπου 10 εκ ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι ασθενείς που διαγιγνώσκονται με καρκίνο, αντιμετωπίζουν μία σειρά από προκλήσεις, που σχετίζονται με τη σωστή επιλογή της θεραπείας τους αλλά και τη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων όπως ο φόβος και το άγχος. Την ίδια στιγμή, προκλήσεις αντιμετωπίζουν και οι φροντιστές τους όσον αφορά στην επικοινωνία μαζί τους και ανακοίνωση της διάγνωσής, τον τύπο και τα στάδια της θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής τους αλλά και πιθανές υποτροπές της νόσου.

Ραγίζει καρδιές ο ιερέας που έχασε την 14χρονη κόρη του: «Ήθελε να αδυνατίσει για να γλιτώσει το bullying»

Συγκλονίζει ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχασε τη 14χρονη κόρη του – η οποία προσπαθούσε να απαλλαγεί από την παχυσαρκία – από ιατρικό λάθος, όπως καταγγέλλει, μετά από χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτική κλινική.

Η έφηβη είχε μεταφερθεί εκεί προκειμένου να της τοποθετήσουν γαστρικό δακτύλιο, ώστε να χάσει βάρος. Όπως υποστηρίζει ο πατέρας της, ο γιατρός που διενέργησε την επέμβαση έκανε πιθανόν κάποιο ιατρικό λάθος, αφού η 14χρονη πέθανε δύο ημέρες μετά.

Μια μέρα στις πρόβες του El Sistema Greece

Γνωρίζουμε τους μαθητές της ορχήστρας του El Sistema Greece, που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη

Το 2016 η Ελλάδα υποδέχεται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ενώ ταυτόχρονα πασχίζει να ξεπεράσει τη μεγάλη οικονομική κρίση. Περισσότερο από ποτέ η Αθήνα γεμίζει εκατοντάδες παιδιά, ανάμεσά τους ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, χωρίς πρόσβαση στα βασικά, λόγω μιας συνολικότερης αδυναμίας της πολιτείας να αντιμετωπίσει στο 100% την κατάσταση. Τότε συγκροτείται το ελληνικό El Sistema. Μια ομάδα μουσικών, επαγγελματίες της κλασικής πατούν στα πρότυπα του κοινωνικού φαινομένου της Βενεζουέλας και παραδίδουν μαθήματα βιολιού και χορωδίας στα Προσφυγικά Κέντρα, στο Λαύριο, τον Σκαραμαγκά και το Σχιστό, μήπως καταφέρουν να βοηθήσουν στην κοινωνική ένταξη των παιδιών αυτών και τα απομακρύνουν από την εγκληματικότητα.