Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

TEDx: Άλκη Ζέη «Αφετηρίες»



Ένα φυλλάδιο που μοιάζει με σπαρακτικό παραμύθι. Το ενημερωτικό έντυπο για ασυνόδευτα παιδιά της Υπηρεσίας Ασύλου

Ένα κορίτσι περπατά μέσα στο άγνωστο πλήθος της πολύβουης πόλης, ένα μικρό παιδί «αναμετράται» με το σωρό των σωσιβίων μετά τη διάσωσή του, ένα αγόρι διαβάζει την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Πρόκειται για εικόνες που γεννούν έντονα συναισθήματα και οι οποίες περιλαμβάνονται σε ένα πρωτότυπο ενημερωτικό έντυπο για ασυνόδευτους ανήλικους, το οποίο παρουσίασε η Υπηρεσία Ασύλου. 

Αναπληρωτές: Τον Απρίλιο η πρόσκληση για σχολικό έτος 2018-19

Στις 23/01/2018 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση μελών του ΔΣ της ΕΝΕΛΕΑ με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιανό.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Μόνιμοι διορισμοί στην ΕΑΕ:

Το ντοκιμαντέρ ως εργαλείο στην Εκπαίδευση - Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι με τον Βασίλη Λουλέ

Η Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ οργανώνει ένα διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι με θέμα «Το ντοκιμαντέρ ως εργαλείο στην Εκπαίδευση - Προσωπική μαρτυρία και Ιστορία», το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

5 tips για τη γιαγιά που φροντίζει το παιδί σου!

Στην ελληνική οικογένεια ο ρόλος της γιαγιάς είναι πολύ ενεργός και σημαντικός. Γιατί μπορεί π.χ. στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες να κρατάει μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά ώστε να έχει το ζευγάρι τον χρόνο του, στη δική μας όμως αυτό συμβαίνει καθημερινά. Και το ζευγάρι δεν βρίσκει χρόνο, δεν παίρνει ανάσα αλλά πνίγεται. Στο άγχος, τις ανησυχίες ή σε μια κουταλιά νερό καμιά φορά.

Σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Ο Τζο Ακιούρσο, ένας χειροπράκτης 47 ετών, αρνείται να εμβολιάσει την κόρη του κατά της πολιομυελίτιδας, της ιλαράς και του κοκκύτη. Πιστεύει ότι οι μολυσματικές αυτές ασθένειες δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο επικίνδυνες όσο οι παρενέργειες των εμβολίων για το παιδί του. 

Τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό

Ηχητικούς περιπάτους, πεζοπορία στο βουνό, δημιουργία βοτανόκηπων, παρασκευή φυτικών καλλυντικών, έκδοση ενός έντυπου φυτολογίου με τη βοήθεια των εικαστικών τεχνών. Αυτές είναι μόνον μερικές από τις ευφάνταστες δραστηριότητες που ξεκινούν από την 1η Φεβρουαρίου σε 25 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων, μέσω του προγράμματος Pindos Wild Herbs. Η πρωτοβουλία, που άρχισε να υλοποιείται το 2016, χρηματοδοτείται από το σύνολο των κερδών της ομώνυμης σειράς προϊόντων περιποίησης και υλοποιείται σε συνεργασία με τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς Αγονη Γραμμή Γόνιμη και New Wrinkle. Οραμα των πρωτεργατών είναι να βάλουν τους «σπόρους» για την αναγέννηση των χωριών της Πίνδου, μιας περιοχής που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.

Εσείς θα πηγαίνατε με ποδήλατο στη Φινλανδία; Γιατί μια οικογένεια Φινλανδών έφτασε στα Χανιά με ορθοπεταλιές

Μια οικογένεια από τη Φινλανδία με τρία παιδιά ηλικίας 3, 6 και 8 ετών, δεν φοβήθηκε να διασχίσει με ποδήλατο ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης για να καταλήξουν στα Χανιά.

Η οικογένεια Χανέλα ξεκίνησε το ταξίδι της τον Ιούνιο διασχίζοντας ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ενώ κατά την παραμονή στα Χανιά έχει ήδη επισκεφθεί πολλές περιοχές της Κρήτης όπως το Ρέθυμνο, την Κίσσαμο, τον Πλακιά, ενώ σχεδιάζει να επισκεφθεί και άλλα σημεία στην περιοχή των Χανίων. Διαμένει σε σκηνή στην περιοχή Καλαμάκι και σχεδιάζει να παραμείνει στο νησί για ένα μήνα. 

Bίντεο με 15χρονα παιδιά να κάνουν σεξ, το οποίο μοιράστηκαν στο Facebook Messenger χίλιοι νέοι, διχάζει τη Δανία

Οι δύο έφηβοι στο επίκεντρο της υπόθεσης με το σεξουαλικό βίντεο, που έχει διχάσει τους πολίτες της Δανίας, είναι βαθιά δυσαρεστημένοι με την απόφαση της αστυνομίας να επανεξετάσει την υπόθεση, δήλωσε ο δικηγόρος τους. 

Το βίντεο, που τραβήχτηκε χωρίς συγκατάθεση, δείχνει τα δύο παιδιά όταν ήταν σε ηλικία 15 ετών, να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις στη διάρκεια ενός πάρτι πριν τρία χρόνια. Το επίμαχο υλικό είχαν μοιραστεί μετά μέσω του Facebook Messenger πολλοί Δανοί συνομίληκοί τους το 2015 και στις αρχές του 2016, οπότε η δημοφιλία του άρχισε να φθίνει.