Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Εικονική ξενάγηση στον Πανάγιο Τάφο

Από το ιστολόγιο της Άννας Παππά
Με την τεχνολογία του σήμερα μπορούμε να επισκεφθούμε αυτόν τον Άγιο Τόπο, μέσω του υπολογιστή μας, βλέποντάς τον σε τρισδιάστατη μορφή…
Ένα μαγευτικό ταξίδι ξεκινά!!!!

Καρπενήσι: «Ορειβασία για όλους»

Μια ξεχωριστή σειρά περιηγήσεων στα μονοπάτια της περιοχής θα ξεκινήσει από την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 και για τις επόμενες τέσσερις Κυριακές από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρπενησίου και το Δήμο Καρπενησίου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ορειβασία για όλους» με το οποίο καλούνται από τους διοργανωτές όλοι, δημότες και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι να αλλάξουν τις Κυριακές τους και να γνωρίσουν την πανέμορφη Ευρυτανική φύση.

Ανοίξτε τα παράθυρα του μυαλού

Φανταστείτε έναν παιδικό σταθμό, όπου χαρούμενα πεντάχρονα γράφουν, διαβάζουν, προσθέτουν τετραψήφιους αριθμούς και παίζουν σκάκι με άνεση τύπου Κασπάροφ. Υπάρχει. Είναι η Μοντεσσοριανή Σχολή Ζαφρανά στη Θεσσαλονίκη. Συνάντησα την κυρία Μαρία Ζαφρανά, την ιδρύτρια της Σχολής και ομότιμη καθηγήτρια Ψυχολογίας της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια ημερίδας σχετικά με την προσχολική ηλικία και τη λειτουργία του εγκεφάλου, που οργάνωσε ο Μοντεσσοριανός Πολυχώρος στην Αθήνα. Ενθουσιώδης και ακούραστη, μίλησε για τα παιδιά και τις ανεξάντλητες δυνατότητές τους, καθώς και τις προκλήσεις που εμείς οι γονείς συναντάμε στην ανατροφή τους. Μετά τη συνάντησή μας γέμισα το μυαλό και το τετράδιό μου με πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές και την καρδιά μου με μία λέξη: ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Εργαστήριο για παιδιά με πασχαλινές κατασκευές

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους το Σάββατο, 27 Απριλίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) σε ένα εργαστήριο για παιδιά με πασχαλινές κατασκευές. 

Οι πιο δύσκολες στιγμές της πατρότητας

O Alex Lickerman, γιατρός και ειδικευμένος στην ψυχολογία στο βιβλίο του The Undefeated Mind, μας επισημαίνει τους βασικούς λόγους που η πατρότητα εκτός από υπέροχη είναι και μια δύσκολη υπόθεση 

Ήταν μια φορά... Μουσικά Παραμύθια στη Στέγη



Την Κυριακή 28 Απριλίου το Ελληνικό Σχέδιο παρουσιάζει στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλευρά της λαϊκής δημιουργίας, τα ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια, τις δημιουργίες δηλαδή των λαϊκών αφηγητών που περνούσαν από στόμα σε στόμα, από τη γιαγιά στο εγγόνι, από γενιά σε γενιά κι από τόπο σε τόπο. Τα ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια υπάρχουν σε διάφορες καταγραφές. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο διαδεδομένα όσο τα παραμύθια του Άντερσεν ή των αδελφών Γκριμμ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ήρωες: οΠολυροβυθάς δεν είναι τόσο διάσημος όσο ο Κοντορεβυθούλης.

«Εκρηκτική… Λαμπρή» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Από τις 8 έως τις 12 Μαΐου και μόνο για πέντε ημέρες, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11:00 έως τις 20:00, με ειδικές εορταστικές δραστηριότητες. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα και θα εφαρμόσουν αρχές της Μηχανικής, δημιουργώντας τις δικές τους κατασκευές εκτόξευσης!

Άρθρο: SNAP-IV και κλινική εικόνα ΔΕΠ/Υ

Η μελέτη "Attention-Deficit Hyperactivity Disorder: Agreement between Clinical Impression and the SNAP-IV Screening Tool" αποσκοπεί να προσδιορίσει την προγνωστική αξία της κλίμακας αξιολόγησης SNAP-IV, αναφορικά με τις παρατηρήσεις της κλινικής εικόνας παιδιών με ΔΕΠΥ από τους παιδιάτρους τους.

Aποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Ακρόπολη

Το αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Ακρόπολη ενσωματώνει υλικό του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης τηςΥπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόποληςκαι υποστηρίζει με δυναμικό τρόπο την αναπαράσταση και ερμηνεία του παρελθόντος. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και οικογένειες μπορούν να πλοηγηθούν στο αποθετήριο και να εμπλουτίσουν τόσο το μάθημα στο σχολείο όσο και την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο Ακρόπολης.

Θεραπεία με Tetris για το «τεμπέλικο» μάτι

Καναδοί γιατροί υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να βρουν έναν «εφευρετικό» τρόπο για τη θεραπεία του «τεμπέλικου ματιού», το γνωστό μας βίντεο-παιχνίδι Tetris.

Ερευνητική ομάδα από το McGill University ανακάλυψε ότι το δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι «αντιστοίχησης πλακιδίων παζλ» θα μπορούσε να εκπαιδεύσει και τα δύο μάτια να εργάζονται ταυτόχρονα, χωρίς να τεμπελιάζει κάποιο από τα δύο.

Συνάντηση των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στη Χαλκίδα

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για ενδυνάμωση των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει συνάντηση στην Χαλκίδα στο Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (1ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων) Αβάντων 50, στις 27 Απριλίου 2013 και ώρα 10:00π.μ.

101 Διαδικτυακά εργαλεία που μπορεί να αξιοποιήσει ένας εκπαιδευτικός

Ανατόλια: 27 Υποτροφίες για την Α' Γυμνασίου


Πολλοί γονείς δίνουν αντιγριπικά στα παιδιά ενώ δεν θα έπρεπε

Τα παιδιά παρουσιάζουν κατά μέσο όρο 5-10 κρυολογήματα το χρόνο, με αποτέλεσμα πολύ συχνά οι γονείς να τους χορηγούν φάρμακα για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα, χωρίς όμως τη συμβουλή του παιδιάτρου. Μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δείχνει τώρα ότι πολλοί είναι εκείνοι που δίνουν στα παιδιά τους φάρμακα που δεν θα έπρεπε να παίρνουν.