Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Κάντε το δικό σας παζλ για παιδιά με προβλήματα όρασης.

Το να μάθει ένα παιδί να ταιριάζει τις μορφές και να ρίχνει αντικείμενα μέσα από τρύπες αντίστοιχου σχήματος είναι μια δεξιότητα που τα περισσότερα βλέποντα παιδιά αποκτούν κατά τη βρεφική τους ηλικία. Κυκλοφορούν πολλά τέτοια παιχνίδια στο εμπόριο, αλλά είναι ιδιαίτερα σύνθετα. Αν το παιδί σας έχει προβλήματα όρασης ή δυσκολίες λεπτής κινητικότητας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να παίξει με αυτά τα παιχνίδια, καθώς αρχικά πρέπει να πιάσει το κομμάτι (όχι πολύ εύκολο σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς τα κομμάτια είναι μικρά ή έχουν τέτοιο σχήμα που απαιτούν πολύ καλή λαβή) και στη συνέχεια να εντοπίσει τη σωστή τρύπα μεταξύ αρκετών άλλων παραπλήσιων.

Τι διαβάσαμε σήμερα.

Με τηλε-εκπαίδευση θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα, όπου αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, όπως ίσχυε και την προηγούμενη. περίοδο κατά την οποία είχαν ανοίξει τα σχολεία εν μέσω πανδημίας, έτσι και τώρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα σταματούν να πηγαίνουν στο σχολείο, είτε λόγω κάποιου κρούσματος είτε λόγω κακοκαιρίας, θα συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης. 

Με τηλε-εκπαίδευση συνεχίζουν τα μαθήματα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στην Ελλάδα. Η επιστροφή στις τάξεις θα κριθεί από τα στοιχεία που θα αποτυπώσουν τις επιπτώσεις στην εξέλιξη της πανδημίας από το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων θα πρέπει να έχουν βαθμό τουλάχιστον 8,5 για να εισαχθούν στα ΑΕΙ.