Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Βιβλίο: Άλλο και τούτο!

Χωρίς άλλο, Άλλο και τούτο που συμβαίνει με το τρίτο βιβλίο για παιδιά της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, ένα βιβλίο αρκετά αλλιώτικο και πανέμορφο από κάθε άποψη, γραμμένο με τον ιδιαίτερο τρόπο της ποιήτριας και εικονογραφημένο έξοχα από την ίδια.

Διαγωνισμός ζωγραφικής και ποίησης «Η απελευθέρωση της Μακεδονίας»

Η Αμφικτυονία Ελληνισμού ανακοίνωσε ότι συμμετέχοντας στον εορτασμό συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, οι εκδηλώσεις του οποίου συνεχίζονται και κατά το τρέχον έτος, προτίθεται να προκηρύξει μαθητικό διαγωνισμό με θέμα: «Η απελευθέρωση της Μακεδονίας, γεγονότα και ήρωες μέσα από τα μάτια των παιδιών», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων των Δ/νσεων Εκπ/σης που υπάγονται στην αρμοδιότητα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Προστατεύστε τα παιδιά από το πλυντήριο

Το πλυντήριο μπορεί ενδεχομένως να καταστεί επικίνδυνο για τα παιδιά αλλά η λήψη μέτρων προφύλαξης προστατεύει αποό τον κίνδυνο.

Η American Academy of Pediatrics παραθέτει τις ακόλουθες οδηγίες ασφαλείας σχετικά με το πλυντήριο.

Φορείς του HIV το 28% των μαθητριών στη Νότια Αφρική

Τουλάχιστον το 28% των μαθητριών (ηλικίας 10-14 ετών) στη Νότια Αφρική είναι φορείς του HIV. 

Στα αγόρια, το ποσοστό είναι μόλις 4%, γεγονός που οφείλεται στο ότι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες εκμεταλλεύονται τα νεαρά κορίτσια, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ααρόν Μοτσοαλέντι.

Κύκλος σεμιναρίων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς με θέμα: "Διαχείριση της πολυγλωσσίας στην ελληνική τάξη και τις γλωσσικές, εκπαιδευτικές πολιτικές"

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια συνολικής διάρκειας 50 ωρών, για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα τη διαχείριση της πολυγλωσσίας στην ελληνική τάξη και τις γλωσσικές, εκπαιδευτικές πολιτικές.

Έχουν σεξουαλικότητα οι ανάπηροι;


Οι άνθρωποι με μερική ή ολική αναπηρία έχουν δικαίωμα στη σεξουαλικότητα και πώς μπορούν να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα; Στην Ελλάδα το ερώτημα μοιάζει εξωτικό, καθώς εδώ συζητούμε αν οι ΑΜΕΑ έχουν δικαίωμα στη ράμπα ή αν η προτεραιότητα ανήκει στα δίκυκλα και τα τετράτροχα... Στη Γαλλία, ωστόσο, το ερώτημα επανέρχεται – επί της εποχής της κυβέρνησης Φιγιόν το ερώτημα είχε απαντηθεί αρνητικά και τώρα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι το επαναφέρουν, ελπίζοντας σε μια καλύτερη έκβαση.

Ξεκινά στο Πλανητάριο η παράσταση «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη»

Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου θα αρχίσει να προβάλει από την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, μία νέα παιδική παράσταση με τίτλο «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη».

Επιμορφωτικά σεμινάρια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με θέμα: «Η Βία στη Σχολική Ζωή και στην Οικογένεια».

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα: «Η Βία στη Σχολική Ζωή και στην Οικογένεια».

Θεσσαλονίκη: Μαθητές με το ΑΙΟΛΙΣ στη Formula 1

Mια ομάδα από έξι μαθητές λυκείου της Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο Μαθητικό ΔιαγωνισμόςΤεχνολογίας της Formula 1 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος F1 ΙΝ SCHOOLS. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και 12 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες σ’ όλο τον κόσμο με την συμμετοχή περίπου 17.000 μαθητών ηλικίας 9 -19 ετών.

Ποινική δίωξη για πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε υπαλλήλους νοσοκομείων

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες για δύο κακουργήματα είναι υπάλληλοι δύο νοσοκομείων, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας σε μαθητές.

Βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο Δήμο Χανίων

Στην κατασκευή 31 νέων μπαρών σε κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για επέκταση της αλυσίδας προσβασιμότητας των ΑμεΑ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και εργασίες συντήρησης και επισκευής υφιστάμενων πεζοδρομίων και ραμπών ΑμεΑ μέσα στην πόλη.

Ηλεκτρονικό βιβλίο για τη διαχείριση της Αίθουσας των Εκπαιδευτικών

Ένα νέο ηλεκτρονικό βιβλίο για τη λειτουργία μίας Αίθουσας Εκπαιδευτικών, που δημιούργησαν διάφοροι εκπαιδευτικοί, είναι τώρα διαθέσιμο (μόνο Αγγλικά).

Στο βιβλίο θα βρείτε συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε μία Αίθουσα Εκπαιδευτικών, πώς να τη διαχειριστείτε και πώς να την χρησιμοποιήσετε ως σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία ενός έργου.

e-μπλόκο στην έρευνα


Μέσα στον κουρνιαχτό από τη «συζήτηση» που γίνεται για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης, πέρασε απαρατήρητο ένα άλλο μείζον γεγονός: Aπό την 1η Απριλίου 2013 σταματάει η πρόσβαση των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, στις διεθνείς ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες των κυριότερων εκδοτικών οίκων.