Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Κοινωνικές δεξιότητες και παιδιά με ΔΕΠΥ: παίζοντας με τους φίλους μας. Βοηθήστε το παιδί σας να κρατήσει τους φίλους του.

Μπορούν τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ, όπως η εύκολη απώλεια του ενδιαφέροντας, η δυσκολία συγκέντρωσης και η επιθετικότητα να εμποδίζουν ένα παιδί με ΔΕΠΥ να παίζει με τους φίλους του; Δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να κάνει και να κρατήσει φίλους. 

Η Katie ήταν πολύ ενθουσιασμένη που θα ερχόταν η συμμαθήτριά της η Loren για να παίξουν μαζί. Μόλις έφτασε η Loren, η Katie της ανακοίνωσε τους κανόνες (που είχε φτιάξει η ίδια) για το πρώτο παιχνίδι που θα έπαιζαν. Το ίδιο έκανε και για όλα τα παιχνίδια. Η Loren μέχρι ένα σημείο ακολουθούσε τους κανόνες αυτούς χωρίς να αντιδρά. Μόλις η Loren κέρδιζε ή δεν ακολουθούσε τους «κανόνες», η Katie θύμωνε και της φώναζε. Στο τέλος του απογεύματος, όταν η Loren επέστρεφε στο σπίτι με το αμάξι, η μαμά της την ρώτησε αν πέρασε καλά. «Όχι» της απάντησε η μικρή. «Δεν θέλω να παίξω ποτέ ξανά μαζί της». 

Έναρξη εγγραφών επιτυχόντων από το παράλληλο μηχανογραφικό για τα ΔΙΕΚ του ΥΠΑΙΘ & Έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής στα ΔΙΕΚ για το έτος 2022-2023

H Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών επιτυχόντων από το Παράλληλο Μηχανογραφικό για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για το έτος κατάρτισης 2022-2023, από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας των ΙΕΚ και την οργάνωση της προσέλευσης στα ΙΕΚ επιτυχίας. Τα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας από 1/9/2022 λειτουργούν απογευματινές ώρες (13:00-21:00).

Η κυκλοθυμία σε παιδιά και εφήβους και οι τρόποι διαχείρισής της

Η κυκλοθυμία θεωρείται μέρος του φάσματος της διπολικής διαταραχής, με ήπια αλλά χρόνια συμπτώματα.

Αυτό το άρθρο εξετάζει την πορεία που ακολουθεί η κυκλοθυμία, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης και της πιθανότητας να εξελιχθεί σε διπολική διαταραχή. Διερευνά επίσης τα συμπτώματα της πάθησης, τις διαθέσιμες θεραπείες και τα βήματα που μπορούν να κάνουν οι γονείς και οι φροντιστές για να βοηθήσουν το παιδί τους.

Υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας της Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 στην αίθουσα της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, στην Πάτρα υπεγράφη το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Κέντρο Ημέρας για παιδιά και εφήβους και εξωτερικό ιατρείο για διατροφικές διαταραχές στο ΑΧΕΠΑ

Τη δημιουργία εντός του έτους Κέντρων Ημέρας για παιδιά και εφήβους καθώς και Κέντρα για παιδιά που έχουν κακοποιηθεί, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την ενίσχυση του Ψυχιατρικού Τμήματος του ΑΧΕΠΑ και του Παιδοψυχιατρικού του Ιπποκρατείου αλλά και την επικείμενη λειτουργία εξωτερικού ιατρείου για τις διατροφικές διαταραχές στο ΑΧΕΠΑ, εξήγγειλε με δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας) Ζωή Ράπτη.

Άποψη: Σάκης Ιωαννίδης "Η δυσκολία της απόλαυσης"

Κατά την επιστροφή μου στην Αθήνα από τις διακοπές είχα στο αυτοκίνητο δύο σημαντικά πράγματα. Τον γάτο μας και μια χειροπιαστή ανάμνηση της παιδικής μου ηλικίας. Δύο μεγάλα, ξύλινα, ηχεία και έναν ενισχυτή ήχου. Αγορασμένα όλα τη δεκαετία του ’70 από τον πατέρα μου. Οχι, ο άνθρωπος χαίρει άκρας υγείας και όχι, δεν σκόπευε να τα πετάξει.

«Έλεγα στη μάνα μου: «γέννησες εμένα, γιατί τη γέννησες κι αυτήν, για να ταλαιπωρούμαστε μαζί;»…

Η Μαρία και η Ελευθερία που έχουν νανισμό, ανοίγουν την καρδιά τους

«Να με πάρετε αργότερα γιατί έχουμε μια δημοσιογράφο εδώ πέρα και μας παίρνει συνέντευξη, λέει η Μαρία, η μεγαλύτερη και γυρίζοντας σ’ εμένα συνεχίζει «εσύ ρώτα με, κι εγώ θα σ’ απαντώ…»!

Χρόνια ονειρευόμουν αυτή την κουβέντα, αλλά πώς να το ζητήσεις και τι να πεις στη Μαρία Παπά, την ευαίσθητη, τη συναισθηματική, που αγαπάει τα λουλούδια της και το βελονάκι με το οποίο φτιάχνει αριστουργήματα και στην Ελευθερία τη μικρότερη, την πιο τσαούσα, την πιο σκληρή και κατά δήλωσή της, σήμερα!

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την δημιουργία τμήματος μπάσκετ για άτομα με νοητική αναπηρία

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια πολύ σπουδαία κίνηση, καθώς ανακοίνωσε τη δημιουργία μπασκετικού τμήματος για άτομα με νοητική αναπηρία.

Οι «πράσινοι» καλούν εφήβους και ενήλικες στο νέο αυτό εγχείρημα, με τη νέα ομάδα που δημιουργείται να αναμένεται να συμμετέχει κανονικά στις υποχρεώσεις της ΕΑΟΠ ΑμεΑ.

Θεσσαλονίκη: Επικίνδυνη "λίμνη" δίπλα σε σχολείο

Μια λίμνη έχει δημιουργηθεί εντός του δάσους, δίπλα σε σχολείο, στην περιοχή 40 Εκκλησιές Θεσσαλονίκης ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσει μέσα κάποιος άνθρωπος ή ζώο επειδή δεν υπάρχει περίφραξη, ούτε ειδική σήμανση. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν και προσπαθούν εδώ και μέρες να εντοπίσουν ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την διευθέτηση του προβλήματος.

Μητέρα καταδικάστηκε για τον θάνατο του γιου της- Του έδινε μόνο ωμά φρούτα, λαχανικά και μητρικό γάλα

Μια μητέρα στη Φλόριντα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη μετά τον θάνατο του μικρού της γιου από υποσιτισμό.

Η Sheila O'Leary καταδικάστηκε με τις κατηγορίες μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού, κακοποίησης ανηλίκου, ανθρωποκτονίας από πρόθεση και δύο περιπτώσεις παραμέλησης ανηλίκου. Οι αρχές δήλωσαν ότι η 38χρονη ήταν υπεύθυνη για το θάνατο του γιου της, Ezra.