Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Εκδότες συγγραφέων με δυσλεξία.

Η υπεύθυνη του εκδοτικού οίκου RASP (Rebelling Against Spelling Press) Sarah Fearn εξηγεί πώς αποφάσισε να δημιουργήσει έναν εκδοτικό οίκο που αναλαμβάνει την έκδοση έργων συγγραφέων με δυσλεξία. 

"Από μικρή ηλικία ήθελα να γίνω συγγραφέας. Αγαπούσα τα βιβλία και διάβαζα συνέχεια: βιβλία για παιδιά και εφήβους, για ενήλικες, βιβλία για την επιστήμη, την κηπουρική, κόσμους φαντασίας. Σπούδασα Φιλολογία και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο και τώρα δουλεύω σε ένα βιβλιοπωλείο, η τέλεια δουλειά για ένα συγγραφέα. 

Το Facebook συνιστά κίνδυνο για τα παιδιά, καταγγέλλουν γονείς θυμάτων

To Facebook συνιστά απειλή για τα παιδιά, υποστηρίζει η Παγκόσμια Συμμαχία ενάντια στην εκμετάλλευση ανηλίκων G.A.M.E. 4 Kids. Με παραδείγματα που εύκολα διασταυρώνονται, η παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση απευθύνει εκτενή ανοικτή επιστολή στον ιδρυτή του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζάκερμπεργκ, την διευθύνουσα σύμβουλο Σέριλ Σάντμπεργκ και στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook. Την 10σέλιδη, σοκαριστική, επιστολή συνυπογράφουν επτά οικογένειες εφήβων που υπήρξαν θύματα του φαινομενικά αδιόρατου αυτού κινδύνου.

Επτά σημάδια εξάρτησης των μικρών παιδιών από έξυπνες συσκευές

Τα τελευταία χρόνια και μετά την έλευση πολλών «έξυπνων» φορητών συσκευών στην ζωή μας, οι ψυχολόγοι παρατηρούν συμπτώματα εξάρτησης και στέρησης σε άτομα τα οποία κάνουν χρήση έξυπνων κινητών και tablets.

Κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Θεσσαλονίκη απο τις 11 εως τις 17 Νοεμβρίου στο Μουσείο Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Αποθήκη Α’ τηλ. 2310 508398).
Παρακαλώ πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα
Παρακαλώ πατήστε εδώ για να δείτε την αφίσα

Βλέποντας Χάρι Πότερ λύνουμε καθημερινά προβλήματα!

Η δημιουργικότητα έχει να κάνει με την κατάργηση των συμβατικών ιδεών και των ορίων. Ο ψυχολόγος Eugene Subbotsky θέλησε να μάθει εάν μια «επίσκεψη στη χώρα της φαντασίας» μπορεί να απελευθερώσει το μυαλό και τη δημιουργική σκέψη και πραγματοποίησε έρευνα προκειμένου να το διαπιστώσει.

Δημήτρης Προύσαλης: Παραμύθια στη Βιβλιοθήκη

Ο Δημήτρης Β. Προύσαλης αφηγείται 
κάθε 1η Παρασκευή του μήνα από Οκτώβριο ως και Ιούνιο 
λαϊκά παραμύθια 
για εφήβους (15+) και ενήλικο κοινό 
στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων 
σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α 
(Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων)
Ώρα: 7.00 μμ 
Είσοδος ελεύθερη
Μέγιστος αριθμός κοινού: 50 άτομα