Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Παιχνίδι διατροφής: Hedgehogs' Den

Παίξτε με τους PJay, Dunx, Debi και Theo, τα γλυκύτατα σκαντζοχοιράκια, και μαζέψτε εποχιακά φρούτα και λαχανικά, αποφεύγοντας τα ανθυγιεινά φαγητά. Μπορείτε να βρείτε και χρωμοσελίδες με τα σκαντζοχοιράκια! Στην ίδια ιστοσελίδα θα βρείτε και απλές υγιεινές συνταγές για παιδιά.

Παιδιά, δημιουργήστε βίντεο για τις Νευροεπιστήμες!

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων προσκαλούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να στείλουν ένα βίντεο μικρής διάρκειας (μέχρι 10 λεπτά) σχετικό με τις νευροεπιστήμες.
 

GCompris - Σουίτα παιχνιδιών εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας

Το GCompris είναι μία συλλογή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά από 2 εώς 10 ετών. Όλες οι δραστηριότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με καθοδήγηση και από παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ίσως και μεγαλύτερων ηλικιών.

Σολωμός, Κάλβος, Καβάφης, Καινή Διαθήκη σε δωρεάν εφαρμογές για Android

Πέντε δωρεάν εφαρμογές για κινητά και tablet PC με λειτουργικό Android με την Καινή Διαθήκη στο πρωτότυπο και τα ποήματα του Διονύσιου Σολωμού, του Ανδρέα Κάλβου, του Κ. Π. Καβάφη στα ελληνικά και επίσης του Καβάφη στα ελληνικά μαζί με μετάφραση στα αγγλικά έχει αναπτύξει ο Νίκος Χατζηγεωργίου.

Επικερδής βιομηχανία άσκοπων καισαρικών

Παρά την κρίση, «η βιομηχανία των καισαρικών» εξακολουθεί να αναπτύσσεται, εξοβελίζοντας τον φυσιολογικό τοκετό και... πλουτίζοντας ορισμένους μαιευτήρες. Μια επίσημη και δημόσια αυτή τη φορά έρευνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας στα μαιευτήρια της χώρας δείχνει ότι η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και δεκάδες χιλιάδες γυναίκες, κάθε χρόνο, βιώνουν ένα επώδυνο όσο και άσκοπο σοβαρό χειρουργείο για να γεννήσουν το παιδί τους.

1ο Χειμερινό Ατομικό Τουρνουά Σκάκι

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια σε συνεργασία με την ΕΣΣΝΘ-Χ διοργανώνουν Πρωτάθλημα Σκάκι για παιδιά Δημοτικού.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης στους Ελαιώνες Πυλαίας.

Η Επαυξητική και Εναλλακτική Επικοινωνία (ACC) ως εμπόδιο στην ανάπτυξη φυσικού λόγου - και άλλοι φόβοι!

Διαβάστε το άρθρο σε μετάφραση Γιώργου Μιγάδη στο noesi.gr

Ακόμα και όταν το έλλειμα στην επικοινωνία ενός παιδιού παρεμβάλλει στην γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη, μερικοί γονείς και ειδικοί διαστάζουν να εισάγουν την "Επαυξητική και Εναλλακτική Επικοινωνία" (μτφ. αγγλικού όρου ACC - Augmentative and Alternative Communication).

Εργαστήρια με θέμα το Φως για παιδιά

Εργαστήρια με θέμα το Φως για παιδιά 5 - 9 ετών από την ΟΜΑΔΑ BEFORELIGHT Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Βασιλίσσης Όλγας 68

Eμψυχώτριες: Κέλλυ Εφραιμίδου, Μαρία Λαζαρίδου

Εκπαιδευτικό σινεμά!

Tο Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Yπουργείο Παιδείας και το Yπουργείο Πολιτισμού, συνεχίζει με επιτυχία το πρόγραμμα «Τα σχολεία πάνε σινεμά», μια σειρά προβολών παιδικών ταινιών, που απευθύνονται αποκλειστικά στους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Κάνε ένα παιδί να γελάσει...παίζοντας!!!

Η νέα μας δράση ξεκινάει και έχει σκοπό να μοιράσει παιχνίδια στα παιδάκια που νοσούν από καρκίνο και νοσηλευονται στια ογκολογικές κλινικές όλης της Ελλάδας και στους ξενώνες που φιλοξενούνται, τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε: Σχολεία που σεβάστηκαν τη νομιμότητα

Η έκδοση της εγκυκλίου Α.Π. Φ.18/2386/Δ5/10-1-2012 του ΥΠΔΒΜΘ, αν και με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, αποκατέστησε τη νομιμότητα και την κοινή λογική στη μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και απομόνωσε τους ιδιοκτήτες σχολείων που ψαρεύουν κέρδη στα θολά νερά της κρίσης.

Δωρεάν εξετάσεις (test Παπανικολάου) σε 65 νοσοκομεία

Δωρεάν εξετάσεις (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).