Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Κατασκευή: Σελιδοδείκτες καρδιές



Επιζήμια στερεότυπα του πατέρα

Σε σχολική τους εκδήλωση, ο 5χρονος γιος μου και οι συμμαθητές του τραγούδησαν για τον «πατέρα μου, που είναι ψηλός και δυνατός» και «διορθώνει πράγματα με το σφυρί του» και –πάνω απ’ όλα– είναι «πολύ κουλ».

Παρότι τα περισσότερα από τα παραπάνω προτερήματα είναι αξιέπαινα, όταν αυτά περιλαμβάνονται σε τραγούδι δημοτικού για την ανδρική ταυτότητα, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να περιορίζουμε την αντίληψη των παιδιών γύρω από το τι σημαίνει να είναι κανείς πατέρας και άνδρας.

Ημερίδα για τα διεθνή σχολεία της Θεσσαλονίκης στο Δημαρχείο

Ημερίδα με αντικείμενο το έργο που επιτελούν τα διεθνή σχολεία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, από τις 15.30 έως τις 18.30, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1).

Την εκδήλωση που στοχεύει στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας και των επαγγελματιών του τουρισμού διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δράσης «Study in Thessaloniki».

Μαθήματα προγραμματισμού από το νηπιαγωγείο για τα παιδιά του Καναδά

Μαθήματα προγραμματισμού υπολογιστών για παιδιά του νηπιαγωγείου δρομολογεί ο Καναδάς, στοχεύοντας στην έγκαιρη προετοιμασία της επόμενης γενιάς για τις εργασιακές απαιτήσεις των κοινωνιών του «ψηφιακού μέλλοντος».

Στο 13,3% το ποσοστό των εφήβων καπνιστών στην Ελλάδα

Τουλάχιστον ένας στους δέκα εφήβους 13 έως 15 ετών στον κόσμο (ποσοστό σχεδόν 11%) είναι καπνιστής, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα. 

Οι ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ρενέ Αρατσόλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέλυσαν στοιχεία για 61 χώρες που αφορούσαν την περίοδο 2012-15. 

Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες να είσαι παιδί

Τα παιδιά που μεγαλώνουν στο Νίγηρα διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να ζήσουν 'περιορισμένη παιδικότητα', σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης «Save the Children». Η έκθεση της ΜΚΟ υποδεικνύει τον Νίγηρα ως το χειρότερο μέρος παγκοσμίως για να μεγαλώνει ένα παιδίτο 2017. Αντίθεται, η Νορβηγία και η Σλοβενία μοιράζονται την πρώτη θέση ως τα καλύτερα μέρη για ένα παιδί.

Προγράμματα εκπαίδευσης νέων στις ΗΠΑ

Την επέκταση των επιδοτήσεων σε ομοσπονδιακά προγράμματα εκπαίδευσης νέων εργαζομένων σχεδιάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με σκοπό να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όσους δεν πρόλαβαν το τρένο της ανάπτυξης στις ΗΠΑ. «Μέσω αυτών των προγραμμάτων, οι φοιτητές μπορούν να βρουν δουλειά χωρίς να επωμισθούν τα χρέη που προκύπτουν από τις σπουδές τους στο κολέγιο», σχολίασε ο κ. Τραμπ. «Τουλάχιστον, οι μαθητευόμενοι έχουν εισόδημα, ενώ μαθαίνουν και στον εργασιακό χώρο». Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας, θα διοχετευθούν κονδύλια 100 εκατ. δολαρίων σε προγράμματα εκπαίδευσης για νέους εργαζομένους, πλέον των 90 εκατ. δολαρίων με τα οποία επιδοτούνται κάποια προγράμματα. Η αύξηση των επιδοτήσεων, εν τω μεταξύ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη μείωση των κονδυλίων σε άλλα προγράμματα εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις προτάσεις του προϋπολογισμού που υπέβαλε ο Λευκός Οίκος. Σε γενικές γραμμές, αν και αυξάνονται τα ομοσπονδιακά κονδύλια για προγράμματα μαθητείας, οι συνολικές επιδοτήσεις που προτείνονται για την απασχόληση είναι πολύ χαμηλότερες.