Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

5 πράγματα που δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά με δυσλεξία.

Ακόμα και τα πιο καλοπροαίρετα σχόλια μπορούν να κάνουν ένα παιδί με δυσλεξία να αισθανθεί ανεπαρκές. Μιλήσαμε με τον Ben Foss, συγγραφέα του βιβλίου “The Dyslexia Empowerment Plan”και μας εξήγησε πόσο πολύ μπορεί να πληγώσουν τα λόγια μας ένα παιδί με δυσλεξία. 

Διαβάστε τις φράσεις που πρέπει να αποφεύγουμε.

Παράλληλοι κόσμοι: Η δραματική αντίθεση ανάμεσα στην κανονική ζωή και τον πόλεμο

Πολύ ωραίο υλικό για προβληματισμό στην ταξη: Ο Τούρκος καλλιτέχνης Ugur Gallen φωτογραφίζει και «συγκρίνει» τις διαφορές ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες κι εκείνες που μαστίζονται από συγκρούσεις Δείτε το project στη LIFO

Η πρώτη ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνου

Η πρώτη ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνου, και μάλιστα κινητή, δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του βιβλιόφιλου κοινού της Μεγάλης Βρετανίας για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και ποίηση. Ήδη, αν και βρίσκεται μόλις στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, αριθμεί έναν σημαντικό αριθμό μελών της ελληνικής κοινότητας, ενώ έχει στόχο να συστήσει και στους Βρετανούς αναγνώστες, το πλούσιο συγγραφικό έργο των νέων Ελλήνων λογοτεχνών, μέσα από μεταφρασμένα ψηφιακά βιβλία.
Διαβάστε περισσότερα στην parallaxi

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης υπόσχεται να βρει την τέλεια μπέιμπι – σίτερ

Ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Predictim βοηθά τους γονείς που ψάχνουν μπέιμπι-σίτερ εμπιστοσύνης, να βρουν το πρόσωπο με τις κατάλληλες προδιαγραφές, γλιτώνοντας τους από το να κάνουν οι ίδιοι το ψάξιμο και από τον κίνδυνο να τους εξαπατήσει η διαίσθησή τους.

Πώς να ξεκολλήσετε το παιδί σας από την οθόνη

Οι περισσότεροι γονείς το έχουν κάνει (για να μην πούμε όλοι). Ακόμη και από πολύ μικρή ηλικία, θα χρειαστεί να δώσουν το κινητό ή το tablet τους στο παιδί τους για να δουν βιντεάκια όσο τρώνε ή για να κάτσουν ήσυχα ενώ οι γονείς είναι απασχολημένοι με κάτι άλλο. Και αποτελεί για πολλούς γονείς ένα... ένοχο μυστικό, αφού γνωρίζουν ότι αυτή η... λύτρωση έχει επιπτώσεις. 

Επιμέλεια του παιδιού μετά το διαζύγιο -Τι ισχύει σε άλλες χώρες, τι στην Ελλάδα

Η κοινή επιμέλεια, η εναλλασσόμενη κατοικία και επιμέλεια, τα δικαιώματα των παιδιών με επίκεντρο το ίδιο το συμφέρον τους μετά τον χωρισμό ή το διαζύγιο των γονέων τους ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στο διεθνές συνέδριο του Μηχανισμού Συμβολής στη Σταθερότητα και την Ειρήνη της ΕΕ (ICSP) που έλαβε χώρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης (22-23 Νοεμβρίου 2018) στο πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων του παιδιού.

Διακρίσεις για έλληνες μαθητές στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής στο Πεκίνο

Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, στο Πεκίνο στις αρχές Νοεμβρίου.

Τα μετάλλια κατέκτησαν ο Θέμης Πουλτουρτζίδης (1ο Λύκειο Κιλκίς) και η Αγγελική Μπανιά (1ο Λύκειο Ναυπάκτου).

Πολωνία: Τα παιδιά που άρπαξαν οι ναζί

Κανένα άλλο θέμα στην γερμανοπολωνική ιστορία δεν έχει προκαλέσει τόσο έντονη συζήτηση τα τελευταία χρόνια όσο οι απαγωγές και παράνομες υιοθεσίες παιδιών την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Σχεδόν 200.000 παιδιά απήχθησαν από ναζί με βάση κριτήρια φυλετικής καθαρότητας και στη συνέχεια εκγερμανίστηκαν με βίαιο τρόπο.

Οι 5 συμβουλές των γιατρών για τη νυχτερινή ενούρηση των παιδιών

Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε για ένα θέμα που δυστυχώς θεωρείται ακόμα ταμπού

  • Η νυχτερινή ενούρηση των παιδιών ενώ κοιμούνται είναι φυσιολογική και γίνεται χωρίς τη θέλησή τους. Οι γονείς ντρέπονται να συζητήσουν για αυτό το θέμα με άλλους γονείς, αλλά δεν υπάρχει λόγος ντροπής. Στην ηλικία των 7, 1 στα 10 παιδιά δεν μπορούν να παραμείνουν στεγνά τη νύχτα. Και δεν το κάνουν από τεμπελιά. Έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την έλλειψη ελέγχου. Πρέπει πρώτα να αναπτυχθούν οι μυς, ο εγκέφαλος και η κύστη.

Τα παιδιά στην Κύπρο τα πιο παχύσαρκα της Ε.Ε.

Πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ στην παιδική παχυσαρκία κατέχει η Κύπρος, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ για την Υγεία το 2018.

Ειδικότερα τα στοιχεία για τη Κύπρο αναφέρουν:

-Ψηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας μεταξύ των παιδιών ηλικίας 7-8 ετών, με 21% παχύσαρκα αγόρια και 19% παχύσαρκα κορίτσια, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε είναι 13,4% και 9,9%, αντίστοιχα.

Σουφλί «Σαν Παραμύθι…»

Το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο «Σαν Παραμύθι…» ανοίγει και φέτος, για 5η χρονιά, τις πύλες του στο Σουφλί. Με πρωτοβουλία του «Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Σουφλίου ΚινήΣου», σε συνεργασία με τον Δήμου Σουφλίου και τους συλλόγους, «Εν Λευκώ», «Θρακική εστία», «ΝοιάΖΩμαι», «Νήμα Ζωής» και άλλους τοπικούς συλλόγους ,ανάβει τα φώτα του ,φοράει τα καλά του ,παίρνει θέση από τις 22 έως τις 26 Δεκεμβρίου στο «Βιομηχανικό συγκρότημα Τζίβρε» και ετοιμάζεται να μυήσει τον επισκέπτη στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.