Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Προβολή: "Soar"

 

Ημερίδα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τη συμπερίληψη στα σχολεία

Το KMOΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας Καινοτομίας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία: Συμπεριληπτικές μέθοδοι διδασκαλίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, ώρα 18.30 – 20.30, στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, 10554, Αθήνα).

Παιδιά και τεχνολογία: Τα 4 σημάδια μιας επικίνδυνης σχέσης με τα social media

Οι New York Times ρώτησαν τους ειδικούς για τους παράγοντες που θα πρέπει να αξιολογήσουν οι γονείς ώστε να προλάβουν πιθανούς κινδύνους

Οταν ένας γονιός βλέπει το παιδί του να χαζεύει στο κινητό του τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δέχεται το γαλάζιο φως της οθόνης, είναι πιθανό να αναρωτηθεί ποιες θα μπορούσαν να είναι οι επιπτώσεις αυτής της ενασχόλησης στην ψυχική του υγεία.

Οδηγός για τις Πανελλήνιες: Πώς εξετάζονται και βαθμολογούνται τα 10 μαθήματα – Πόσα θέματα λύνουν οι υποψήφιοι

Τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης, ελεύθερης ανάπτυξης) με τις ερωτήσεις να διατρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης, καθώς ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας και οι υποψήφιοι απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα.

Επαγγελματικός προσανατολισμός για άτομα με προβλήματα όρασης


«Αγόρια στο ντους»: Η πολυβραβευμένη ταινία που έδειξε η δασκάλα δημοτικού και κατηγορείται για «ερωτικές σκηνές»

Μια ταινία μικρού μήκους ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ένα σχολικό περιβάλλον.

Dentist Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιοι οι ωφελούμενοι και ποια η διαδικασία για τα vouchers

Άνοιξε η πλατφόρμα του Dentist Pass, που αποτελεί μέτρο ενίσχυσης για τη διενέργεια πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας σε όλα τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.

Δήμος Θέρμης: Συμβουλευτικές συνεδρίες σε γονείς και παιδιά

Η ανατροφή ενός παιδιού είναι ένας υπέροχος δρόμος και ταυτόχρονα μια συνεχής πρόκληση - ταξίδι και προορισμός.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων», συνεργασία του Δήμου Θέρμης με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέχεται στους δημότες η δυνατότητα πραγματοποίησης συμβουλευτικών συνεδρίων - συναντήσεων, ατομικών ή οικογενειακών, σε γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών που φοιτούν στα σχολεία εμβέλειας του δήμου Θέρμης. 

Τα social media μπορούν να είναι επικίνδυνα για τους νέους, προειδοποιεί ο αρχίατρος των ΗΠΑ

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να έχουν «εξαιρετικά βλαβερά αποτελέσματα» στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων, προειδοποιεί ο αρχίατρος των Ηνωμένων Πολιτειών και καλεί τους γίγαντες της τεχνολογίας να αναλάβουν δράση, σε έκθεση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Να σταματήσει η «χιονοστιβάδα» ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών ζητά η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜ-Θ

Να βρουν άμεσα λύση ώστε να σταματήσει η «χιονοστιβάδα» των ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών καλεί όλους τους αρμόδιους και τους εμπλεκόμενους φορείς η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Στην Κύπρο το τελικό συνέδριο του ευρ. προγράμματος Neo-PRISM-C για κατανόηση των νευρο-αναπτυξιακών διαταραχών

Από τις 31/5-03/6 φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιου Κύπρου το καταληκτικό συνέδριο του ερευνητικού προγράμματος Neurodevelopmental Optimal Predictors Risk Factors and Interventions from a Systems Approach for Maladjustment in Children,Neo-PRISM-C. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Horizon 2020, στο πλαίσιο του Δικτύου Marie Skłodowska-Curie, με προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ και 17 συνεργαζόμενους φορείς από Ευρώπη, Αμερική και Καναδά.

Αξιολόγηση δασκάλων με «σκονάκι»

Την πρακτική των φασόν κειμένων για την αξιολόγηση συνεχίζει και φέτος η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ). Συγκεκριμένα, καθώς η ομοσπονδία αντιδρά σε κάθε μορφή αξιολόγησης στη δημόσια εκπαίδευση, έστειλε κείμενα στους νηπιαγωγούς και δασκάλους ώστε να τα καταθέσουν στη σχετική πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης του έργου των σχολικών μονάδων για το έτος 2022-2023. Η ΔΟΕ καταθέτει τα κείμενά της χωρίς καμία διαφοροποίηση, εξειδίκευση ή συμπλήρωση, ενώ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους είναι ο στιγματισμός των ευθυνών του υπουργείου Παιδείας και η ωραιοποίηση του έργου και της στάσης των εκπαιδευτικών. Η ΔΟΕ έχει υιοθετήσει την ίδια πρακτική και κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη.