Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Ευχές!

 


Να τα πούμε;

 

Δώρα και παιδικά ξεσπάσματα θυμού

Γιατί το άνοιγμα των δώρων μπορεί να προκαλέσει έντονα ξεσπάσματα θυμού στα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες και Διάσπαση Προσοχής.

Τα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες και Διάσπαση Προσοχής μπορεί να λατρεύουν τα δώρα, αλλά μπορεί να βρίσκουν τη διαδικασία ανταλλαγής δώρων ιδιαίτερα αγχωτική ή έντονη.
Η έλλειψη ρουτινών, οι πολλές κοινωνικές συναναστροφές, η πίεση να συμπεριφερθούν σωστά είναι θέματα που πολλά παιδιά δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.
Συγκεκριμένες συμπεριφορές μπορούν να γίνουν πιο έντονες κατά την ανταλλαγή δώρων.

6 βήματα για να οργανώσετε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι φιλικό για τα παιδιά με Αυτισμό.

Είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Υπάρχουν αναμμένα φωτάκια παντού, οι άνθρωποι στριμώχνονται στα μαγαζιά για να βρουν δώρα για όσους αγαπάνε, μπισκότα λαχταριστά ψήνονται, η οικογένεια συγκεντρώνεται και παντού επικρατεί η χαρά. Δεν αστειεύομαι όταν λέω ότι θα ήθελα τα Χριστούγεννα να κρατάνε όλο το χρόνο.

Ωστόσο, τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Υπάρχουν πολλά στοιχεία σε αυτή τη γιορτή που την καθιστούν «μη φιλική» για τα παιδιά με Αυτισμό. Τα φώτα, οι μυρωδιές, τα πλήθη και γενικά, όλα τα στοιχεία που λατρεύουμε εμείς τα Χριστούγεννα, μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση για τα άτομα με δυσκολίες στην αισθητηριακή επεξεργασία. Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο ένα οικογενειακό γεύμα στο σπίτι συγγενή για τα Χριστούγεννα, μπορεί να είναι όχι απλά δύσκολο αλλά και επώδυνο για ένα παιδί στο Φάσμα του Αυτισμού. Επομένως, τι πρέπει να κάνουμε; Να κρυφτούμε από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο δεν αποτελεί εναλλακτική και πραγματικά δεν θα πρέπει – όλοι- να χάνουμε τη χαρά και τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Τι έχω καταλάβει μέχρι τώρα για τον αυτισμό και τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα στο σπίτι μας είναι διαφορετικά από τα Χριστούγεννα στα τυπικά σπίτια. Δεν αφήνουμε έξω μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη ούτε κάνουμε υπερπαραγωγή για τον ερχομό του. Και όσο αφορά τα παιχνίδια, τίποτα δεν είναι τυπικό.

Ο επτάχρονος γιος μου έχει μανία με τα πράγματα που είναι ίδια. Τουβλάκια, κουμπιά, καραμέλες, μπαλάκια και γενικά όλα τα αντικείμενα που είναι ίδια. Του αρέσει να τα παίρνει από το ένα μπωλ και να τα ρίχνει σε ένα άλλο. Όποια στιγμή και αν έρθεις στο σπίτι μας θα τον δεις με δύο μπωλ και οποιαδήποτε αντικείμενα έχει επιλέξει για εκείνη την στιγμή. Αυτή η μανία του υπάρχει όσο τον θυμάμαι. Θα ήταν ψέματα να σας πω ότι δεν με ενοχλεί αυτό, επειδή με ενοχλεί ή μάλλον με ενοχλούσε, πολύ.

10 τρόποι για να συμπεριλάβετε το παιδί σας (με τυφλοκώφωση) στη χαρά των Χριστουγέννων.

Απόδοση του κειμένου 10 Ways to Include your Child in the Christmas Fun! Οι φωτογραφίες που το συνοδεύουν προέρχονται από την ίδια πηγή, τον ιστότοπο Paths to Literacy

Είμαι μητέρα δύο γλυκών αγοριών. Ο μεγάλος μου, ο Liam , είναι 6 χρονών. Είναι τυφλοκωφός. Ο μικρός μου, ο Finn, είναι 3 ετών. Έχει τυπική όραση και ακοή. Κάθε χρόνο πραγματικά ανυπομονώ να έρθουν τα Χριστούγεννα. Μου αρέσει πολύ να βρίσκω δημιουργικούς τρόπους ώστε να είναι οι γιορτές κάτι το ιδιαίτερο και για τα δύο μου αγόρια. Ελπίζω να σας αρέσουν οι 10 τρόπο που έχω βρει για να είναι τα Χριστούγεννα διασκεδαστικά και προσβάσιμα!