Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Ημερίδα: "Πρακτικές γραμματισμού στον πολιτικό, θρησκευτικό, δημοσιογραφικό, κινηματικό, ιστορικό λόγο"


Ημερίδα με θέμα "Πρακτικές γραμματισμού στον πολιτικό, θρησκευτικό, δημοσιογραφικό, κινηματικό, ιστορικό λόγο" θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Μάη 2010 (ώρα 7.00 μ.μ.), στον Πύργο της Παιδαγωγικής στον 10ο όροφο (Αίθουσα Λόγου και Τέχνης).

Προτάσεις για τη διδασκαλία της αρχαιοελληνικής γλώσσας και γραμματείας

Στην Ενότητα "Αρχαία Ελληνικά" -> "Μελέτες-Διδασκαλία" -> "Διδακτικές δοκιμές"μπορείτε να απολαύσετε μια ανακεφαλαιωτική ανάγνωση της Οδύσσειας μέσα από έργα τέχνης. Τη διδακτική αυτή πρόταση έστησαν η Δήμητρα Μήττα και ο Κωνσταντίνος Βακουφτσής, δύο εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί, που δίδαξαν φέτος την Οδύσσεια με κέφι και φαντασία στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και στο Γυμνάσιο Σοχού.

Deaf News "Interpreters lack signs"

Νέος μαθητικός υπολογιστής τύπου tablet, σχεδιασμένος να συνοδεύει τα παιδιά, αντέχοντας τη σκληρή χρήση

Η νέα πλατφόρμα Convertible Classmate PC της Intel προσφέρει στους μαθητές όλου του κόσμου, προηγμένες δυνατότητες κι ασύγκριτη ευελιξία

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
• Με την υποστήριξη τοπικών κατασκευαστών υπολογιστών, η Intel παρουσιάζει μια νέα πλατφόρμα για την κατασκευή convertible μαθητικών PC.
• Διαθέτοντας μεγαλύτερη ευελιξία κι αυξημένη αντοχή, η νέα πλατφόρμα αποτελεί μια ειδικά μελετημένη πρόταση, με τεχνολογία που βοηθά τους μαθητές όλου του κόσμου να αποκτήσουν καλύτερη παιδεία.

Για μεταφορά ενός μαθητή χρέωσαν 19.500 €

Eισαγγελέας παρεμβαίνει στο μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες αναθέσεις σε μισθώσεις τουριστικών λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών, που είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιώνεται το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα παιδιά είναι πιο ήρεμα και χαρούμενα όταν οδηγεί η μητέρα τους

ΛΟΝΔΙΝΟ Τα παιδιά αισθάνονται πιο ασφαλή στο αυτοκίνητο όταν οδηγούν οι μαμάδες, αποκαλύπτει νέα βρετανική έρευνα. Εξι στα δέκα παιδιά είπαν ότι είναι πιο χαρούμενα και ήρεμα όταν πίσω από το τιμόνι βρίσκεται η μητέρα τους. Αντίθετα, οι μικροί επιβάτες λένε ότι οι μπαμπάδες οδηγούν υπερβολικά γρήγορα, είναι πιο επιθετικοί και χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους. 

Σχολεία βγαλμένα από παραμύθια και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων...

Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα που αμφότερα παρουσιάζουν ελληνικά σχολεία. 
Στην πρώτη περίπτωση, "θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι παιδότοποι, τους οποίους τα παιδιά αγαπούν και λατρεύουν για τα παιχνίδια και τα λαμπερά τους χρώματα. Και όμως είναι κανονικά σχολεία, νηπιαγωγεία πιο συγκεκριμένα, που λειτουργούν στο δήμο Θέρμης, με τη διαφορά ότι είναι σχεδιασμένα όπως προβλέπει το μοντέλο για ένα σχολείο στον 21ο αιώνα. 
Στην άλλη περίπτωση, "στον σταθμό Πετράλωνα του ΗΣΑΠ, από την έξοδο των Ανω Πετραλώνων, υπάρχουν δύο δημοτικά σχολεία. Σε μια περιοχή χωρίς πεζοδρόμια, με παρκαρισμένα αυτοκίνητα σύρριζα στους τοίχους και διερχόμενα οχήματα που δεν μειώνουν ταχύτητα, δεν χωρούν τα παιδικά πόδια. Πόσω μάλλον τα καροτσάκια και οι αγχωμένοι γονείς που τρέχουν να προλάβουν το κουδούνι. 
«Αν έχεις ένα παιδάκι και πρέπει να το πας στο σχολείο, συνειδητοποιείς ξαφνικά ότι οι συνθήκες είναι πολύ χειρότερες από εκείνες που αντιμετώπιζες εσύ όταν πήγαινες σχολείο.Και τότε πρέπει να κάνεις κάτι επειγόντως»..."


Ορατή η απειλή black out σε κέντρο διάγνωσης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ανατολικής Αττικής. Μαύρα χάλια σε ότι αφορά την απαιτούμενη από την πολιτεία υποστήριξη ώστε να μπορεί να επιτελέσει το έργο του. Σα να μην φτάνουν αυτά, το συγκεκριμένο ΚΕΔΔΥ υπονομεύεται και από την απαράδεκτη στάση της οικείας νομαρχίας που κατά πανελλήνια πρωτοτυπία αρνείται να πληρώσει ακόμα και για το ηλεκτρικό ρεύμα του!

Ιατρικά επίκαιρα



Συνέδριο προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ Χρίστου Τσολάκη

Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με χαρά ανακοινώνουν τη συνδιοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου, στις 7 και 8 Μαϊου 2010, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χρίστου Τσολάκη.

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης

Ο Τομέας Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης 15-17 Οκτωβρίου 2010 στην Αθήνα. Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).