Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Διαβάζοντας και κατανοώντας

Η φτωχή εργαζόμενη μνήμη είναι μια από τις βασικές δυσκολίες των παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα, καθιστώντας την ανάγνωση δύσκολο έργο για πολλούς μαθητές. Δείτε πώς η ενεργή ανάγνωση μέσα στην τάξη και τα συχνά διαλείμματα μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να κατανοεί καλύτερα τις λέξεις στις σελίδες που διαβάζει.

ΑΣΕΠ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για 1.592 θέσεις στο Δημόσιο για ΑμεΑ

Παραμένει ανοικτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων στην προκήρυξη 6Κ/2024 του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 44/08.10.2024/τ. Α.Σ.Ε.Π., Φ.Ε.Κ. 49/18.10.2024/τ.Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.592 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 28 του ν. 4765/2021.

Νέο περιβάλλον προσβασιμότητας και ισότιμης συμμετοχής για χιλιάδες φοιτητές με αναπηρία στα τρία Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, ώστε να παρέχουν ισοτιμία και χωρίς αποκλειστική εκπαίδευση σε όλους τους φοιτητές, με την υπογραφή τριών από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την “ υποστήριξη παρεμβάσεων ισοτιμίας πρόσβασης ΑμεΑ και άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες” στα τρία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Βιβλίο: «Μιλάω με τα χέρια»

Χάρηκα ιδιαίτερα και συγκινήθηκα, όταν ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης μού χάρισε το βιβλίο «Μιλάω με τα χέρια» που επιμελήθηκαν οι Μολλά Ογλού Γκιοκχάν και Δήμητρα Ψύρρα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Ξάνθης. Είναι ένα κομψό εικονογραφημένο έντυπο, την εικονογράφηση επιμελήθηκαν ο Ιωάννης Παυλίδης και το μαθητικό δυναμικό του σχολείου. Τυπώθηκε στις Γραφικές Τέχνες Δαλακάκη, με την ευγενική χορηγία του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής».

«Χαμόγελο του Παιδιού»: To πρώτο εξάμηνο του 2024 εξαφανίστηκαν 112 παιδιά – Οι λόγοι της επιδείνωσης του κοινωνικού φαινομένου

Η επιδείνωση του κοινωνικού φαινομένου των ανηλίκων που εξαφανίζονται, ήταν το θέμα Συνεδρίου με συνδιοργανωτές «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα εξαφανισμένα παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία: στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του έτους εξαφανίστηκαν 112 παιδιά, αριθμός που αποτυπώνει αύξηση των περιστατικών κατά 14,28% σε σχέση με το 2023.

Η ιστορία μιας 7χρονης με εγκεφαλική παράλυση


Η 7χρονη Μέιμπελ-Αργυρώ, ένα κορίτσι με εγκεφαλική παράλυση, δίνει καθημερινό αγώνα για να παρακολουθεί τα μαθήματά της σε ένα περιβάλλον που δεν είναι προσβάσιμο.

«Διαμάντια» για την υγεία του ανθρώπου είναι τα άλογα

Τα άλογα γυρίζουν σελίδα στις ζωές ανθρώπων που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας, αλλά και σε εκείνων που η ψυχική τους υγεία νοσεί.

Με ποιον τρόπο γίνεται; Με την ιπποθεραπεία και την ιππασία.

Περισσότερες από 6.000 αποβολές μαθητών λόγω χρήσης κινητού στα σχολεία

«Θεαματικά καλό» χαρακτήρισε το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέροντας επίσης ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς και την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου έχουν καταγραφεί 6.043 αποβολές.