Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Κατασκευή: Χριστουγεννιάτικοι σελιδοδείκτες



Eκδήλωση για την 3η Δεκέμβρη στην Κόρινθο από τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει ο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ν. Κορινθίας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στο Ευθύμειο Κέντρο, Εφύρας 63. Θα παρουσιαστεί το θεατρικό «Ζητάμε πολλά»; από τα παιδιά του Κέντρου, ενώ θα ακολουθήσει χορευτικό - μουσικό πρόγραμμα.

Παιδική παράσταση: Ο Κηπουρός του Ουρανού

Η Παιδική σκηνή της θεατρικής ομάδας πείρα(γ)μα «ένα παραμύθι ταξιδεύει», μετά την επιτυχημένη της περσινή σεζόν στο θέατρο Κνωσός, μεταφέρεται φέτος στο Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ (Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, στάση Μετρό Αμπελοκήπων, τηλ: 210-7488.881-2) και παρουσιάζει τη μουσική θεατρική παράσταση για παιδιά «Ο Κηπουρός του Ουρανού» της Δήμητρας Ψυχογυιού (εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ), σε σκηνοθεσία-διασκευή της Ειρήνης Μελά, μουσική του Νίκου Κουρουπάκη και χορογραφίες από την Μυρτώ Παπαδοπούλου.

Οι καλικάντζαροι στο μύλο

Παραμύθια για το δωδεκαήμερο, τότε που οι καρκάντζαλοι, τα παγανά, παρατούσαν τα πριόνια και τα τσεκούρια τους, ανέβαιναν πάνω στη γη, πείραζαν τους ανθρώπους και τα καμώματα τους γένηκαν παραμύθια.

Διημερίδα Ψυχαναλυτικής Κλινικής

Διημερίδα Ψυχαναλυτικής Κλινικής διοργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης με ομιλητή τον ψυχαναλυτή Μπερνάν Σενάβ. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, στο αμφιθέατρο «Παν. Μεταξάς», κτίριο Δ' Παιδιατρικής (κόκκινο κτίριο), Κωνσταντινουπόλεως 49. Η συμμετοχή είναι 20 ευρώ και 10 ευρώ για φοιτητές και σπουδαστές. Πληροφορίες στο τηλ. 2313/312.824.

Υποτροφίες του κληροδοτήματος Βιολέττας Βιμπλή

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποφάσισε τη χορήγηση πέντε (5) υποτροφιών για το παν. έτος 2011- 2012, από τα έσοδα του Κληροδοτήματος ΒΙΟΛΕΤΤΑΣ ΒΙΜΠΛΗ, σε οικονομικά αδύνατους φοιτητές και φοιτήτριες όλων των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που κατάγονται από την πόλη και την περιφέρεια Κορυτσάς της Βορείου Ηπείρου ή από τη Βόρειο Ηπειρο ή από την Ηπειρο γενικά, εφόσον δεν θα υπάρχουν φοιτητές καταγόμενοι από τις περιοχές της Βορείου Ηπείρου, για συνέχιση των σπουδών τους.

Βιβλίο: Λέξεις που χάνονται- ένα ταξίδι σε 366 σπάνιες λέξεις

Τι είναι ο μαϊτζέβελος, η κατσιφάρα και το ζεμπερέκι; Τι φτιάχνει ο κουγιουμτζής, πού δουλεύει ο καλιοντζής και με τι ασχολείται ο παϊτέρης; Ποια είναι η μοναδική ελληνική λέξη που αρχίζει από ζν; Σε ποιο μέρος του ελληνόφωνου κόσμου θα καθίσετε στην τσαέρα και πού θα φάτε στην παδέλα; Ποιο φρούτο είναι το ζαρταλούδι και ποιο η πατίχα; Είναι κακό να βάζει κανείς μαναφούκια; Σε τι διαφέρει η μιντινέτα από τη μαντινούτα;

Χορήγηση υποτροφιών από τη διπλωματική ακαδημία του Αζερμπαϊτζάν (ADA)

H Διπλωματική Ακαδημία του Αζερμπαϊτζάν (ADA) προσφέρει ένα πρόγραμμα υποτροφιών σε Έλληνες σπουδαστές για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Μαθήματα αλληλεγγύης σε Πέραμα και Κερατσίνι

Η αξία του «επιούσιου», η αγάπη στον πλησίον και η αλληλεγγύη δεν αποτελούν πια θεωρητικές έννοιες, που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εμφυσήσουν στους μαθητές. Οι κοινωνικές αναταράξεις που επήλθαν από την οικονομική κρίση δεν ήταν δυνατόν να αφήσουν ανέπαφο τον κόσμο των παιδιών.

Επέκταση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων νεολαίας σε χώρες εκτός Ε.Ε.

Την ανάγκη να διατηρηθούν και να ενισχυθούν τα προγράμματα ανταλλαγής νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνοντας ταυτόχρονα άνοιγμα και σε χώρες εκτός Ε.Ε., υποστήριξε χθες, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός, στο Συμβούλιο Υπουργών Νεολαίας, στις Βρυξέλλες.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε Μαθητές, Φοιτητές, Γονείς, εκπαιδευτικούς και σχολικούς συμβούλους.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σεξ & Νέοι» εξέδωσε επικαιροποιημένο οδηγό για το AIDS (HIV, ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας).

Παιδιά, ομοφυλοφιλία και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: 18 βιβλία

Τι (πρέπει να) ξέρουν τα παιδιά για το σεξ; Με τόσο σεξ γύρω μας, οι έφηβοι είναι καλά ενημερωμένοι για το θέμα; Οι γονείς πώς (δεν) βοηθούν;
Του Λύο Καλοβυρνά, αναδημοσίευση από το The Books' Journal στο 10%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ευρωπαϊκό ρομπότ - νευροχειρουργός

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Robocast, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη ρομποτική νευροχειρουργική και στο μέλλον θα επιτρέπει στους χειρουργούς να επιστρατεύουν μια ρομποτική «χείρα βοηθείας», που κάνει κινήσεις δέκα φορά πιο σταθερές από το ανθρώπινο χέρι.

"Ταμιευτήριο Αγάπης" από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Μια διοργάνωση διαφορετική από τις άλλες, δεκαπέντε οργανισμοί και σωματεία φιλανθρωπικού χαρακτήρα και εκατοντάδες παιδιά που έχουν ανάγκη από τη φροντίδα όλων μας, σκιαγραφούν την ταυτότητα του Ταμιευτηρίου Αγάπης, του bazaar που τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αριθμ. Φ. 11321/οικ.26012/1718/31.10.2011) ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, όπως αυτός ορίστηκε από το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (Αριθμ. Φ. 11321/οικ.26012/1718)

Open Data Hackathon

Στις 3 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα για τα ανοιχτά δεδομένα (http://www.opendataday.org/). Με αφορμή αυτή την ημέρα διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο Open Data Hackathons. Στην Ελλάδα το Open Data Hackathon διοργανώνεται από την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (www.ellak.gr) σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και σε σύμπραξη με την Ελληνική κοινότητα εθελοντών στις αίθουσες πολυμέσων της Βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου).

«Θέλουμε τα μνημεία μας να εμπνέουν»

Δεκαέξι εκατομμύρια τουρίστες ήρθαν φέτος στην Ελλάδα, αλλά πολλοί δεν πήγαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Το ίδιο και οι Ελληνες. Βλέποντας τα στοιχεία, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ξεκίνησε πέρυσι τη λήψη μέτρων.

Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο "Τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε"

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Σοφίας Τακάογλου Τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι, στη Βορέειο Βιβλιοθήκη (Στέφανου Δραγούμη 30 και Μιλτιάδου, Μαρούσι).

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Μπάσκετ Κωφών Σωματείων


Το διάστημα  7 έως 11 Δεκεμβρίου  θα πραγματοποιηθούν αγώνες μπάσκετ μεταξύ των σωματείων της Ευρώπης, που ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές ή κυπελλούχοι κατά το αθλητικό έτος 2010-2011.

Προτιμήστε τον μαυροπίνακα!

Στα σχολεία ο μαθησιακός πυρετός κορυφώνεται, καθώς το πρώτο τρίμηνο έχει φθάσει σχεδόν στο τέλος του. Οι επιδόσεις άρχισαν ήδη να δοκιμάζονται και να μοιράζονται οι πρώτοι βαθμοί. Και αν τα μαθητικά χρόνια φαντάζουν ξέγνοιαστα για τους μεγαλύτερους, για τα παιδιά ίσως και να μην είναι τόσο ρόδινα. Σε μια υπερσύγχρονη κοινωνία όπου καθημερινά οι μαθητές βομβαρδίζονται από τεχνολογικούς πειρασμούς και από συνεχείς προσθήκες στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά τους, πώς μπορούν άραγε να βελτιώσουν τους βαθμούς τους και παράλληλα να «γυμνάσουν» τον εγκέφαλό τους ώστε να αφομοιώνει όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις;

«Αθλητισμός χωρίς διακρίσεις» στο Μετς

Εκδήλωση με τίτλο «Ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις» διοργανώνεται στο Μετς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρώπων με αναπηρία.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μετς την Παρασκευή (02/12, 10.00) και γίνεται με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι.

Xeblogarουν τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα


Όλα ξεκίνησαν πριν από τρεισήμισι χρόνια, όταν ο κ. Απόστολος Καρυδόγιαννης, ελεύθερος επαγγελματίας, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον χώρο των φυλακών σε μια επίσκεψη του στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Συμμετοχή σε έρευνα για άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης

Το μήνυμα που ακολουθεί έχει αναρτηθεί σε συναφείς ομάδες και σε ξεχωριστή σελίδα εκδήλωσης στο κοινωνικό δίκτυο facebook.

Καλησπέρα σε όλους. Με λένε Εμμανουέλα και εκτελώ μια έρευνα στο Imperial College για την προσβασιμότητα εκπαιδευτικού υλικού στο διαδίκτυο από πανεπιστήμια. Σχηματίζω δύο ομάδες ατόμων για να με βοηθήσουν με την εμπειρία και τις απόψεις τους. Η έρευνα έχει ως στόχο Έλληνες φοιτητές ανεξαρτήτου ηλικίας.