Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Σεμινάριο Εκπαιδευτικής Ιππασίας


Σεμινάριο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας στην Θεραπευτική Εκπαιδευτική Ιππασία. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 29-31 Μαρτίου 2010 (Δευτέρα-Τετάρτη) με εισηγήτριες τις κυρίες Marietta Schulz (Dipl.Paed/Riding and Vaulting Instructor FN Germany) και η κυρία Andrea Pleuser-Bultmann (Dipl.Physical Education/Vaulting Instructor FN Germany) που επισκέπτονται για τέταρτη χρονιά την χώρα μας.

Τίτλος του Σεμιναρίου είναι
«Διάλογος σε Κίνηση. 
Θεραπευτικές Εφαρμογές της Ίππευσης και Ανάπτυξης Ικανοτήτων»

EOAK - Αναβολή του 7ου Π.Π.Π.Κ. 2009-2010


ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Προς: Αθλητικά Σωματεία – Μέλη της Ε.Ο.Α.Κ. 

ΘΕΜΑ : Αναβολή του 7ου Π.Π.Π.Κ. 2009-2010

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των γενικών περικοπών του προϋπολογισμού της ομοσπονδίας μας από το Υπουργείο Πολιτισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Δ.Σ. της ΕΟΑΚ στην συνεδρίασή του που έγινε το Σάββατο 6/2/10 αποφάσισε την αναβολή του 7ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 και εκτιμάται η έναρξή του κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2010, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό.

Λυπούμαστε για την απόφαση αυτή, είναι όμως αναμφισβήτητο το γεγονός ότι η ομοσπονδία δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις δαπάνες του προϋπολογισμού του πρωταθλήματος.

Σκέψου πριν αναρτήσεις από μαθητές....νηπιαγωγείου



Οι μαθητές του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου έφτιαξαν μια ιστορία για την ασφαλή πλοήγηση χρησιμοποιώντας ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες σε αναλογικό και ψηφιακό επίπεδο. Δείτε την εδώ και επισκεφτείτε το πολύ όμορφο ιστολόγιό τους!

Ιδέες για να αγαπήσει το μάθημα της ιστορίας

Πώς μπορείτε να κάνετε το παιδί (μαθητή) σας να αγαπήσει το μάθημα της Ιστορίας 

· Φτιάξτε με το παιδί σας το οικογενειακό σας δέντρο και συζητήστε μαζί του για την εποχή που έζησαν οι πρόγονοί σας, μέσα από μικρές και ενδιαφέρουσες ιστορίες και φωτογραφίες των προσώπων αυτών. Είναι πολύ εύκολο να θυμάται το παιδί σας τη χρονολογική σειρά των ιστορικών γεγονότων όταν τα συνδυάσει με κάποια πρόσωπα που ξέρουν πότε έζησαν. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει αφηρημένες έννοιες μέσα από συγκεκριμένες ιστορίες (πχ συνέπειες του πολέμου, της προδοσίας, η έννοια της ελευθερίας και της δημοκρατίας κτλ).

Χωρίς λόγια- Διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια


Η ιστοσελίδα Poisson Rouge προσφέρει στους επισκέπτες της  μοναδική εμπειρία κατά την εμπλοκή τους. Χωρίς να υπάρχουν μακροσκελείς οδηγίες που ενοχλούν, η ιστοσελίδα, απλή και ευφάνταστη, προσφέρει περισσότερα από 200 παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες που καλύπτουν ένα μεγάλο έυρος θεμάτων, όπως η μουσική, οι αριθμοί και η τέχνη.
Μπορείτε να διαβάσατε στα ελληνικά τον οδηγό χρήσης που δημιουργήθηκε για τους γονείς που δεν έχουν το χρόνο να εξερευνήσουν τον παιδιότοπο και τους δασκάλους που προετοιμάζουν σχέδια μαθημάτων.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις κατηγορίες που μπορείτε να βρείτε: κουτί παιχνιδιών, παζλ συγκέντρωσης, δωμάτιο παιχνιδιών, οφθαλμαπάτες, ενυδρείο, έντομα, άστρα, σχολείο αγγλικών, σχολείο ελληνικών, σχολείο γαλλικών, μόμπιλε, ζωγραφική.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο θόρυβο

Το δικαίωμα στα παιδιά να κάνουν θόρυβο αναγνώρισε η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου, εξαιρώντας τα από τους περιορισμούς για την ηχορύπανση.
Μέχρι σήμερα μόνο καμπάνες, σειρήνες έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα κ.τ.λ.) και τρακτέρ εξαιρούνται από τους νόμους κατά της ηχορύπανσης.
Το νομικό πλαίσιο για το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ αυστηρό στη Γερμανία. Δεν είναι σπάνιες, μάλιστα, οι περιπτώσεις που παιδικοί σταθμοί έχουν κλείσει μετά από προσφυγές κατοίκων.
Παρόλ' αυτά, όλοι οι κάτοικοι του Βερολίνου, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, υποχρεώνονται να τηρούν τις ώρες κοινής ησυχίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Κυριακή.

Πηγή : Madata.gr, 18/2/2010. Για να διαβάσετε το άρθρο, πατήστε εδώ

Η ιστορία των κωφών (Γ. Αντζακας)


Οι πρώτες προσπάθειες εκπαίδευσης κωφών στην χώρα μας έγιναν στις αρχές του περασμένου αιώνα. Το πρώτο εν Ελλάδι σχολείο κωφών ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1923. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 80 η χρήση της νοηματικής γλώσσας στα σχολεία κωφών ήταν κάθετα απαγορευμένη. Η επίσημη αναγνώριση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας έγινε μόλις πριν από μερικά χρόνια, με την ψήφιση του νόμου 2817/2000. Η ιστορία της κοινότητας των κωφών είναι γεμάτη αγώνες για την διεκδίκηση του “αυτονόητου” που κράτησαν επί έναν και πλέον αιώνα και συνεχίζουν να κρατούν...

Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις ....Η φιλανθρωπική λογική εμπεριέχει ενίοτε (όχι πάντοτε) και καλές προθέσεις

“Κυράδες, φιλάνθρωποι, παπάδες, εργολαβίες, ψαλμωδίες και καντάδες” τραγούδαγε λίγες μόλις δεκαετίες πριν ο Διονύσης Σαββόπουλος και μαζί του χιλιάδες Έλληνες, ωσάν να ήθελαν να ξορκίσουν την ιδέα της Ελλάδας – ατέλειωτης παράγκας, να την καταχωρήσουν σε κατάστιχα μνημών ξεπερασμένων. Αλίμονο, όμως, η ιστορία κύκλους κάνει. Και μόλις ένας κύκλος ιστορίας και μνήμης ολοκληρωθεί, ολοζώντανο επιστρέφει ό,τι περιπαικτικά τραγουδήθηκε και διπλά περιπαίζει αυτούς που περιπαικτικά στις μνήμες τους πίστεψαν ότι το έχουν καταχωρήσει. Οι μικρολεπτομέρειες από την προ μερικών ημερών τελετή θεμελίωσης ενός ξενώνα προστασίας παιδιών με αναπηρία, μοιάζουν αντεγραμμένοι στίχοι της χιλιοτραγουδισμένης τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια εγχώριας παράγκας.

Τηλεφωνική γραμμή «Μαζί για το Παιδί»

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ τηλεφωνική γραμμή για το παιδί εγκαινίασαν χτες ο ΟΤΕ και η οργάνωση «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί», με στόχο την παροχή συμβουλών σε παιδιά, εφήβους και γονείς.
Η γραμμή καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 έως τις 21.00 και με χρέωση μιας αστικής μονάδας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για να μοιράζονται ερωτήματα και προβλήματα που αφορούν παιδιά και εφήβους. Ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και κατευθύνσεις για κάθε περίπτωση.

Το κουνέλι που νικάει τον πόνο


Είναι «ντυμένος» στα λευκά, αλλά δεν είναι γιατρός ούτε νοσοκόμος. Μέσα σε λίγα λεπτά καταφέρνει να ανεβάσει την ψυχολογία και τη διάθεση των παιδιών στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Αυτά τού το ανταποδίδουν: τον χαϊδεύουν, τον ταΐζουν και του χαρίζουν ζωγραφιές.