Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Οι δυσκολίες, που έχουν σχέση με τον Αυτισμό, παραμένουν και στην ενήλικη ζωή του ατόμου.

 Σε μια από τις πρώτες έρευνες σχετικά με τη ζωή των ατόμων μέσης ηλικίας με Αυτισμό, διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι, καθώς τα αυτιστικά άτομα ωριμάζουν και εισέρχονται στη μέση ηλικία, δυσκολεύονται να ζήσουν ανεξάρτητα και να διατηρήσουν τις δουλειές τους και τις σχέσεις τους.

Τα μικρά πράγματα

Η 5η Μαΐου έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή ημέρα ανεξάρτητης διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία. Στην Ευρώπη, κάποιας μορφής αναπηρία καταγράφεται στο 15%-20% περίπου του πληθυσμού κάθε χώρας σύμφωνα με τη Eurostat (Ελλάδα: 18%).

Μαρία Γούσιου – Πρόεδρος «Αγάπης»: «Η προσβασιμότητα στη Χαλκιδική είναι πάρα πολύ δύσκολη»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Με Καθαρή Ματιά» με τη δημοσιογράφο Σουζάνα Καζάκα ήταν η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Νομού Χαλκιδικής «Η Αγάπη», Μαρία Γούσιου. Στις δηλώσεις της, η πρόεδρος έθεσε κρίσιμα ζητήματα όπως η έλλειψη υποδομών, η δράση του συλλόγου, αλλά και η δημιουργία κέντρου ημέρας στον νομό.

Μαθητές παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα από ένα κερί

Η συμβατική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για την φόρτιση ενός κινητού μπορεί να αντικατασταθεί από ένα μικρό κερί και μια συσκευή εμπνεύσεως των μαθητών και των καθηγητών τους στο 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας.

Όταν οι ιδέες μετουσιώνονται σε έργα αποδεικνύεται η ευφυΐα, την οποία η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμαή Αδάμου συνάντησε στο Επαγγελματικό Λύκειο. “Και εγένετο φως”. Όχι με την έννοια του φωτός αλλά με την έννοια της ενέργειας.

Άρχισε η λειτουργία των παιδικών τμημάτων στο Κολυμβητήριο Συκεών

Επεκτείνει το χρόνο λειτουργίας του το κολυμβητήριο Συκεών, προσθέτοντας προγράμματα εκμάθησης για παιδιά. Από τις 3 Μαΐου, κάθε μέρα από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 17.00 ως τις 19.30, παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών έχουν την ευκαιρία να μάθουν κολύμπι από ομάδα γυμναστών και ναυαγοσωστών. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες θα φροντίσουν για την εκμάθηση των τεχνικών που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά σε ένα κολυμβητήριο που διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την ποιότητα του νερού και λειτουργεί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Θεσσαλονίκη: Δύο νέες δομές για την ψυχική υγεία σε Καλαμαριά και Β. Όλγας

Δύο νέες δομές πρόκειται να ενισχύσουν το επόμενο διάστημα το πλέγμα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το Κέντρο Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής «Διάθεση», που θα εγκαινιαστεί αύριο στην Καλαμαριά, (Θουκυδίδου και Γ. Σουρή 10) και τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «Πνοές SKG» που θα λειτουργήσει μέχρι τέλος του μήνα στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 93. Οι δύο αυτές μονάδες έρχονται να προστεθούν στο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων – ΙΑΣΙΣ At Work (Δελφών με Μερκουρίου), που άνοιξε πριν από μία εβδομάδα και το Κέντρο Ημέρας Οικογένειας-Connect Family, που εγκαινιάστηκε χθες στον δήμο Νεάπολης - Συκεών (Καραβαγγέλη 9).

Δ.Ελασσόνας: Απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από τα δημοτικά τέλη και τον δημοτικό φόρο

Την αναπροσαρμογή του εισοδηματικού κριτηρίου στις 25.000,00 € για την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, από τα δημοτικά τέλη και τον δημοτικό φόρο, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας.

Προβολή: Ευγενία Σουμάκη - Θλίψη ή κατάθλιψη στην εφηβεία;


Μαθητικά Καλλιτεχνικά Φεστιβάλ για τη συμπερίληψη και την αρμονική συνύπαρξη σε 14 πόλεις

Από τις 5 έως και τις 29 Μαΐου 2023, περισσότεροι από 1.500 μαθητές και μαθήτριες, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, από 150 σχολεία θα λάβουν μέρος σε 16 μαθητικά φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Παντελής Τουτουντζής: «Ήταν το παιδί μου με οξυγόνο και δεν μπορούσε να μπει ο μπαμπάς γιατί δεν αναγνωρίζεται»

Στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» μίλησε ο Παντελής Τουτουντζής, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μη αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα.

Ο επιτυχημένος hair stylist αποκάλυψε, μάλιστα, πώς όταν βρέθηκε το παιδί του στο νοσοκομείο, ο σύντροφός του απαγορευόταν να μπει μέσα γιατί δεν αναγνωρίζεται ως δεύτερος πατέρας.