Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Οι καταστροφικές επιπτώσεις της κάνναβης στον εγκέφαλο των ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)

Η χρήση κάνναβης έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μεταξύ των ατόμων με ΔΕΠΥ, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι η μαριχουάνα βοηθά στη διαχείριση των συμπτωμάτων του άγχους, των δυσάρεστων συναισθημάτων κάθε φορά που βιώνουν απόρριψη και των δυσκολιών στον ύπνο. Ωστόσο, αυτό που πολλοί έφηβοι και ενήλικες δεν συνειδητοποιούν είναι ότι η κατανάλωση κάνναβης ενέχει σοβαρούς κινδύνους - όπως την διαταραχή της χρήσης κάνναβης - που επηρεάζουν δυσανάλογα τον εγκέφαλο ατόμων με ΔΕΠΥ.

Χαρισματικά παιδιά: Προικισμένα αλλά και… καταπιεσμένα;

Τα παιδιά με υψηλές ικανότητες βιώνουν τις δικές τους μοναδικές προκλήσεις.

Τα χαρισματικά παιδιά, εκείνα δηλαδή που έχουν άνω του μέσου όρου γνωστικές ικανότητες, αντιμετωπίζουν συχνά δυσκολίες όπως η έλλειψη κινήτρων για συγκέντρωση και συμμετοχή στην τάξη, τα έντονα συναισθήματα και η μεγαλύτερη ευαισθησία στα αισθητηριακά ερεθίσματα. Έτσι, μπορεί να νιώθουν ανά διαστήματα μόνα και παρεξηγημένα.

«Σταματήστε να κάνετε πράγματα για τα ΑμεΑ χωρίς τα ΑμεΑ»

«Έτσι καταλαβαίνω καλύτερα την Ιστορία»: Οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί λογαριασμοί του ελληνικού TikTok

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ οι δημιουργοί περιεχομένου, το ελληνικό For You Page θα ήταν ένα μέρος όπου στα βίντεο οι άνθρωποι θα έγερναν τα κεφάλια τους αριστερά και δεξιά, θα δοκίμαζαν σνακ και φαγητά και θα έδειχναν outfits. Τίποτα κακό δεν υπάρχει σε αυτό. Ωστόσο, για καλή μας τύχη, εκεί έξω υπάρχουν λογαριασμοί που εκτός από διασκέδαση παράγουν και σούπερ τροφή για τον εγκέφαλο.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Μα τι διαβάζουν οι έφηβοι;

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με βιβλιοθήκη. Το λέω γιατί δεν είναι αυτονόητο. Όταν ήμουν μικρή, η μάνα μου μού έλεγε, εκεί που θα πας δες αν έχουν βιβλιοθήκη στο σαλόνι, έτσι θα καταλάβεις «τι άνθρωποι είναι». Με ακολουθεί ακόμη αυτή η φράση.

Οι γονείς μου διάβαζαν πολύ. Ο πατέρας μου, στα 87 του, συνεχίζει να διαβάζει, παίρνει όλες τις νέες κυκλοφορίες. Πλέον σημειώνει πότε διάβασε κάθε βιβλίο, ώστε να μην ξεχαστεί και το ξαναδιαβάσει…

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών με σοβαρές παθήσεις και αναπηρία

"Προκειμένου για την ένταξη των εκπαιδευτικών σε ειδική κατηγορία μετάθεσης, λόγω ασθένειας, εφαρμόζονται οι διατάξεις του αρ. 13 του ΠΔ 50/1996 (όπως συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του άρθρου 17 του N. 3402/2005), σύμφωνα με τις οποίες, για την απόδειξη των λόγων αυτών, απαιτείται βεβαίωση Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής ή γνωμάτευση ΚΕΠΑ στην οποία εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας" τονίζει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, σε γραπτή απάντηση στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Αναστ. Μπαρτώκα, και σημειώνει τα εξής:

Μαύρες τρύπες στις υιοθεσίες

Στις 8 Απριλίου δύο αγόρια, εννέα και 12 ετών, απομακρύνθηκαν από το σπίτι τους, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, στερούμενα την ασφάλεια και την ανεμελιά των παιδικών χρόνων. Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε καθεστώς μετακίνησης.

Οι υποψήφιοι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με αχρείαστες καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες που επιμηκύνει τη διαδικασία

Πώς οδηγήθηκε σε αθώωση η νηπιαγωγός που κατηγορήθηκε για ασέλγεια παιδιών στην Καβάλα

Η νηπιαγωγός που μηνύθηκε από τους γονείς τεσσάρων παιδιών για ασέλγεια, στην υπόθεση που από τον Απρίλιο του 2022 συγκλονίζει την Καβάλα, κρίθηκε αθώα. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καβάλας έκρινε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος της γυναίκας και ότι οι αφηγήσεις των τεσσάρων νηπίων, ηλικίας 4 χρόνων τότε, δεν συνδέονται με άλλα στοιχεία που να ενισχύσουν το κατηγορητήριο και να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη. Η νηπιαγωγός από την πλευρά της έχει ήδη μετακομίσει από την περιοχή όπου εργαζόταν, ζήτησε και έγινε δεκτό να εργαστεί σε διοικητικές υπηρεσίες και να μην έχει επαφές με παιδιά, για τα οποία όπως λένε οι δικοί της άνθρωποι είχε δώσει όλο της το «είναι».

Στο ΣτΕ η υπόθεση για το πλαφόν στο βρεφικό γάλα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφτασε η υπόθεση για το πλαφόν στο βρεφικό γάλα.

Οι ανώτατοι δικαστές καλούνται να κρίνουν για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα του περιθωρίου κέρδους των εταιρειών που παράγουν και εμπορεύονται γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας, θα αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το πρώτο τρακτέρ για αναπήρους στον κόσμο από τη New Holland

Το New Holland "Acessivél" TL5 αποτελεί μια πρωτοποριακή εξέλιξη στον χώρο της γεωργίας, προσφέροντας για πρώτη φορά ίση πρόσβαση σε αγρότες με αναπηρία.