Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Προβολή: Ο Τυφλός Φωτογράφος (Brenden Borrellini)Ο Brenden Borrellini γενήθηκε κωφός και με περιορισμένη όραση και σταδιακά οδηγείται στην πλήρη τύφλωση.

Μαθήματα Λόγου και Χώρου στα αρχαία θέατρα

Το θέατρο, ως αισθητική αναγωγή των κοινωνικών και πολιτισμικών διεργασιών, αποτελεί το διαχρονικότερο και ισχυρότερο μηχανισμό αναστοχασμού, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. «Είναι φυσικό λοιπόν με την αλλαγή των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτισμικών συντεταγμένων, να αλλάζει και το θέατρο ως προς τη μορφή και τη θεματολογία.

Σχολική εορτή, αντί για αργία, των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

«Για το σχολικό έτος 2014-15 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα».

Κονσόλα ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά

Συνδυάζει στοιχειά του Kinect και του Wii και προάγει την εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι

Μια κονσόλα ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά παρουσίασε η LeapFrog. 
Το LeapTV είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ενθαρρύνει την εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι, έχοντας πρόσβαση σε μια «βιβλιοθήκη» πάνω από 100 εκπαιδευτικών παιχνιδιών.