Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Νέος κύκλος σεμιναρίων από το ΚΕΑ

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι πρώτες θεματικές. 
Σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα που υπάρχει για διοργάνωση σεμιναρίων εξειδικευμένης θεματολογίας σε ομάδες γονέων, φοιτητών και εκπαιδευτικών.
Περισσότερες πληροφορίες, διευκρινίσεις στο kea.ang@otenet.gr και angelou.kea@gmail.com

Η νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών – γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής

Σχετικά με τη νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών – γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος Τάκης Γεωργακόπουλος,ανακοίνωσε ότι:

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση στη Βουλή-Τηλεόραση

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση συνδέει για πρώτη φορά το σχολείο με την ψηφιακή εποχή. Ο μαθητής γίνεται δημιουργός, ερευνητής, πολίτης του κόσμου.  Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση - Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρουσιάζει μαθητικές δημιουργίες που πραγματοποιήθηκαν και διακρίθηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων στη Βουλή-Τηλεόραση.
Κάθε Σάββατο 5-6μμ, Έναρξη: 6/10/2018

Μέχρι πού φτάνει η ανεξαρτησία του παιδιού

Αν το παιδί θέλει κι άλλη ανεξαρτησία, μπορείτε να του δώσετε κάποιες ευθύνες. Είναι όμως πολύ φυσιολογικό να έχετε δισταγμούς ως προς το τι επιτρέπεται σε ένα παιδί στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Πάμε να δούμε μερικά πράγματα της καθημερινότητας και πώς θα τα χειριστείτε.

«Ασημένια» η εθνική ανδρών στο Ευρωπαϊκό γκόλμπολ

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γκόλμπολ Β` κατηγορίας, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα των ανδρών.

Το συγκρότημα του Αντώνη Ανάστου, στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στην πόλη Χορζόφ της Πολωνίας, ηττήθηκε 12-2 από την Ουκρανία και κατέλαβε την 2η θέση. Μια θέση πάντως, που εκτός από τη δεύτερη θέση του πόντιουμ των νικητών, οδηγεί και απευθείας σε άνοδο στην Α` κατηγορία της Ευρώπης, εκεί όπου βρίσκεται και η εθνική μας ομάδα των γυναικών, γεγονός που συνιστά τεράστια επιτυχία για το ελληνικό γκόλμπολ.Το εθνικό μας συγκρότημα, στα ημιτελικά είχε επικρατήσει 10-8 της οικοδέσποινας Πολωνίας, ενώ στα προημιτελικά νίκησε 4-1 την Πορτογαλία.

Γονείς υπέρ της ιατρικής χρήσης κάνναβης για τα άρρωστα παιδιά τους

«Όταν το παιδί σου έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, αναγκάζεσαι να βγεις έξω από την πεπατημένη. 'Ετσι έγινε και άλλαξε "ταχύτητα" το κίνημα για την αποποινικοποίηση της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς/φαρμακευτικούς λόγους, όταν δηλαδή βγήκαν προς τα έξω και μίλησαν οι γονείς που αντιμετωπίζουν με τη χρήση της κάνναβης θέματα υγείας των παιδιών τους»δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ζακλίν Πόιτρας από τον Σύλλογο ΜΑΜΑΚΑ (ΜΑΜΑδες για την Κάνναβη), με αφορμή την Salonika Cannabis Expo 2018 που αρχίζει σήμερα στο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη χρήση των εμβολίων

Στη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για όλους τους δημότες με τίτλο «Εμβολιάζω-Ζω» προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο ενός σχεδίου παρεμβάσεων για την ενημέρωση των πολιτών πάνω στο πάντα επίκαιρο θέμα της χρήσης των εμβολίων.

Η εκδήλωση, που υλοποιείται σε συνεργασία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Δ.Κ.Κ.Π.Α.) και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2018, στις 6:30 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, με κεντρικούς ομιλητές δυο επιφανείς ειδικούς επιστήμονες.

Διαζύγιο: Και τώρα πώς το λέμε στα παιδιά;

Ο χωρισμός είναι ένα γεγονός που υπεισέρχεται στη ζωή όλο και περισσότερων παιδιών. Οι γονείς που αποφασίζουν να χωρίσουν έχουν να αντιμετωπίσουν τα δικά τους δύσκολα συναισθήματα αλλά και μια επιπλέον δυσκολία: πώς μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτό στα παιδιά τους.

Ισότητα στην εκπαίδευση για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

«Στην αρχή νόμιζα ότι η δυσλεξία είναι κάτι πολύ κακό. Κατάρα για όσους την έχουν. Διαγνώστηκε όταν ήμουν στην τρίτη δημοτικού – είχε και η μητέρα μου. Ορθογραφία; Δεν μάθαινα με τίποτε! Ηταν το χειρότερό μου! Η δασκάλα δεν ασχολιόταν ιδιαίτερα. Από τα άλλα παιδιά, όμως, δέχθηκα ρατσισμό. Τους φαινόταν περίεργο που μπέρδευα τις λέξεις. Ο,τι άκουγα, τα έπαιρνα μέσα μου. Ξεσπούσα στους δικούς μου κι ακόμη στεναχωριέμαι… Είχα σχεδόν κάθε μέρα εφιάλτες, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ηταν σκληρό», αποτυπώνει την τραυματική εμπειρία από τη σχολική του ζωή ο Βασίλης Μπουμπής, μαθητής Γ΄ Λυκείου σήμερα.

Αγόρι με αυτισμό έγινε... Ρεξ για τις οικογενειακές φωτογραφίες

H στιγμή της οικογενειακής φωτογραφίας προκαλεί συχνά άγχος στα παιδιά με αυτισμό. Μπορεί να περάσουν έως και δυο ώρες για να καταφέρουν τελικά να τα πείσουν για τη λήψη της. Κάθε φορά, η Σαμάνθα Μπίσοπ, μητέρα του οχτάχρονου Λέβι που έχει αυτισμό, χρειαζόταν περίπου τόσο για να τον πείσει για ένα χαμογελαστό πρόσωπο στη φωτογραφία. Αυτή τη φορά η δουλειά έγινε σε περίπου 20 λεπτά.

Οι ανάγκες των παιδιών, οι υποχρεώσεις των γονέων και ο ρόλος των προπονητών

Ο υπεύθυνος γονέας οφείλει να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να έχουν τις απαραίτητες κινητικές εμπειρίες, να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά για να έχουν σωματική και ψυχική υγεία.

Συνεχίζεται ο διαγωνισμός διηγήματος της Ναρτούρα για παιδιά 10-16 ετών

«Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας» είναι ο τίτλος του διαγωνισμού διηγήματος και ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους που «τρέχει» το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» Ναρτούρα και θα οδηγήσει σε ομώνυμη έκδοση. Στην α’ φάση του διαγωνισμού μαθητές από 10 έως 16 ετών από όλη τη Μεσσηνία, μεμονωμένα ή σε ομάδες, καλούνται εθελοντικά να γράψουν ένα διήγημα. Στη β’ φάση του διαγωνισμού (η ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί αρχές του 2019), με βάση τα διηγήματα που θα επιλεγούν για το βιβλίο, άλλοι που θα ήθελαν να συμμετέχουν ή και οι ήδη συμμετέχοντες με διήγημα, θα ζωγραφίσουν με σκοπό την εικονογράφηση του βιβλίου.