Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίτη στην ΕΕ η Ελλάδα στα τροχαία με παιδιά, έφηβους και νέους

Την τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά στους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 25 ετών, κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στη «μάχη» για τον περιορισμό των ατυχημάτων των παιδιών στο δρόμο και στο σχολείο, η ΕΛΠΑ απευθύνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς πρακτικές συμβουλές, προκειμένου να μυήσουν τα παιδιά στην οδική ασφάλεια και στην ασφαλή κυκλοφορία.

Πώς φεύγουν από τα παιδιά τα κιλά των διακοπών

Η επιστροφή από τις διακοπές συνήθως σηματοδοτεί και έξτρα κιλά όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά!

Η ελευθερία σε όρια και κανόνες που επικρατεί στο πρόγραμμα των διακοπών, για τα παιδιά ταυτίζεται και με ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Ξεκινάει ο μαθητικός/φοιτητικός διαγωνισμός Imagine Cup 2013

Δεκτές άρχισαν να γίνονται από τις 6 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στον διεθνή μαθητικό/φοιτητικό διαγωνισμό που διοργανώνει η Microsoft επί έντεκα συναπτά έτη. Στο Imagine Cup 2013 μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών που αναπτύσσουν εφαρμογές με εργαλεία της Microsoft.

Ποδηλατικό Σωματείο «1000 Δέντρα»

Το Ποδηλατικό Σωματείο «1000 Δέντρα» αναγγέλλει την δημιουργία παιδικού / εφηβικού τμήματος ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ) για τους μικρούς φίλους του αθλήματος!

Οι μητέρες γεννούν μια παγκόσμια επανάσταση

Το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas, σε συνεργασία με το One World Birth project, φέρνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε ταυτόχρονη παγκόσμια πρεμιέρα, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, τη νέα ταινία Freedom For Birth: ένα μαχητικό ντοκιμαντέρ για το πώς, σε ολόκληρο τον κόσμο, καταστρατηγείται συστηματικά το ανθρώπινο δικαίωμα των γυναικών να βιώσουν το θαύμα της γέννας, να ζήσουν τον τοκετό ως μια μεγαλειώδη φυσική εμπειρία και όχι ως αρρώστια ή ως «σφαγή».