Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Κατασκευή: Καταπέλτης



Παιδιά ηλικιακά κοντά ή μακριά;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να καλωσορίζετε στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειας, το πρώτο σας παιδάκι. Πολλά ακούγονται, έπειτα, αναφορικά με το πότε είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για να σκεφθείτε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού. Ωστόσο, είναι πολλά αυτά που μπορούν να επηρεάσουν την απόφασή σας, όπως οι σωματικές ή ψυχικές αντοχές σας, η οικονομική σας κατάσταση και το γεγονός αν οι ίδιοι, φυσικά, το επιθυμείτε. Είτε επιλέξετε να περιμένετε πριν το επόμενο παιδάκι είτε προχωρήσετε άμεσα, υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα και ορισμένα μειονεκτήματα, σε κάθε περίπτωση.

«Τα αόρατα παιδιά της Μυτιλήνης», ντοκιμαντέρ του Vice

Το Vice με την Ελίζα Μπενβενίστε ταξίδεψε στη Μυτιλήνη και μπήκε στους δύο καταυλισμούς των Ρομά για να καταγράψει σκηνές από την καθημερινή τους ζωή, να δει από κοντά μέσα σε ποιες δυσκολίες είναι αναγκασμένα να επιβιώσουν τα παιδιά τους και να διαπιστώσει σε ποιους κινδύνους είναι εκτεθειμένα. Το ντοκιμαντέρ μεταδίδει ο ΑΝΤ-1 την ερχόμενη Δευτέρα, ώρα 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Unesco για κλειστά σχολεία: Τα μη προνομιούχα παιδιά επηρεάζονται περισσότερο

363 εκατομμύρια μαθητές σε 15 χώρες δεν πηγαίνουν σχολείο λόγω κορονοϊού

Περισσότερες από 70 χώρες συμμετείχαν σήμερα σε μια τηλεδιάσκεψη της Unesco σχετικά με τα μέσα που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των νέων, καθώς 360 εκατομμύρια εξ αυτών δεν μπορούν να πάνε σχολείο σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Κινδυνεύουμε με τα παιδιά από τον κορονοϊό όταν χρησιμοποιούμε τα μέσα μεταφοράς;

Την ώρα που σχολεία, θέατρα και δημόσιοι χώροι μένουν κλειστοί ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός COVID-19, τα ΜΜΜ λειτουργούν κανονικά. Χιλιάδες επιβάτες και δεκάδες εργαζόμενοι «συναντιούνται» καθημερινά σε ένα δίκτυο που εκτείνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και η ανησυχία για τη χρήση των ΜΜΜ είναι έκδηλη. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν το αυτοκίνητο ή το ταξί για τις μετακινήσεις τους.

Πέντε πράγματα που πρέπει να λέτε στο παιδί κάθε ημέρα

Με τον ερχομό του παιδιού, είναι λογικό να προσπαθείτε να αποτελείτε μια θετική επιρροή στην καθημερινότητά του, ώστε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνει στον εαυτό του και τις επιλογές του. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βοηθήσετε το παιδί να αισθανθεί καλά με τον εαυτό του, ενθαρρύνοντάς το να σκέφτεται θετικά, είναι να του δηλώνετε καθημερινά πώς αισθάνεστε εσείς για το ίδιο. Μια μικρή ώθηση προς την σωστή κατεύθυνση, μπορεί να το βοηθήσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε.

Αδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα υπογραφεί άμεσα, αναμένεται να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών.

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, για τις επόμενες 14 ημέρες, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Εσωτερικών μετρούσαν έως αργά χθες το βράδυ τα πιθανά σενάρια μιας ισόρροπης κάλυψης του σχετικού δημοσιονομικού κόστους. Βάσει του κεντρικού σχεδιασμού, η λύση αναζητείται στην εφαρμογή ενός μεικτού συστήματος, σύμφωνα με το οποίο ένα μέρος (μικρό) της άδειας θα καλύπτεται από την κανονική άδεια που δικαιούται κάθε εργαζόμενος. Ενα άλλο μέρος θα επιβαρύνει τον εργοδότη και το κράτος.

Κορωνοϊος: Διαδικτυακά μαθήματα ετοιμάζουν φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία

Πρός τις «ψηφιακές τάξεις» , προσανατολίζεται και το υπουργείο Παιδείας για όλα τα δημόσια σχολεία και κυρίως για τους μαθητές της Γ΄λυκείου.

Δεν πρόλαβε καλά -καλά η κυβέρνηση ν΄ ανακοινώσει το κλείσιμο όλων των δομών εκπαίδευσης και ήδη ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια «διαφημίζουν» ότι ξεκινούν διαδικτυακά μαθήματα για τους μαθητές τους . Το κλείσιμο των σχολείων σήμαινε «συναγερμό» στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων και κυρίως για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου, οι οποίοι έχουν ν΄ αντιμετωπίσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις και οι μέρες που «χάνουν» είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Ετσι όλοι οι φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης εργάζονται εντατικά προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά μαθήματα εξ΄ αποστάσεως . 

Φροντιστηριακά μαθήματα μέσω της TV-100 για τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων, σχολείων και φροντιστηρίων, ο δήμος Θεσσαλονίκης λαμβάνει πρωτοβουλία, να διοργανώσει φροντιστηριακά μαθήματα προς ενίσχυση των μαθητών που θα διαγωνισθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020. Τα μαθήματα αυτά θα παρουσιάζονται τηλεοπτικά μέσω του δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού TV100 και θα προβάλλονται καθημερινά σε ώρες που θα ανακοινωθούν. Παράλληλα εξετάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης διαδικτυακής πλατφόρμας για την παρακολούθηση μαθημάτων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, πάντα με τη συνδρομή εκπαιδευτικών λειτουργών.
Πηγή: fm100