Κάθε χρόνο δίνονται στη δημοσιότητα «λίστες» με τα καλύτερα 100, 200 και ούτω καθεξής πανεπιστήμια στον πλανήτη. Αυτά τα «Top 100», τα οποία αραδιάζουν ονόματα ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη σειρά χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες και πληροφορίες, έχουν αρχίσει εδώ και μία δεκαετία να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη επιρροή, όχι μόνο στους υποψήφιους φοιτητές που τα συμβουλεύονται για να επιλέξουν πού θα σπουδάσουν αλλά και στην «πολιτική» σφαίρα, διαμορφώνοντας αποφάσεις για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, προγράμματα σπουδών και δίδακτρα. Παράλληλα όμως έχουν αρχίσει να προκαλούν αντιδράσεις από επίσημους φορείς και μποϊκοτάζ από τους επιστήμονες, ακόμη και από εκείνους που προέρχονται από ιδρύματα τα οποία βρίσκονται σε μόνιμη βάση στις πρώτες θέσεις τους, όπως το Χάρβαρντ ή το ΜΙΤ. Βασική κατηγορία, μεταξύ πολλών άλλων, το ότι υιοθετούν αυθαίρετα κριτήρια και δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στην πραγματικότητα. Δείτε στις επόμενες σελίδες πώς θα αποφύγετε τα θολά νερά τους ώστε να κάνετε σωστές επιλογές και ανακαλύψτε τις ελληνικές πανεπιστημιακές επιδόσεις που κρύβονται μέσα στα δεδομένα.
Τρίτη 1 Ιουλίου 2014
Roaming το ζωτικό παιχνίδι για κάθε παιδί
Θυμάστε καθόλου την ουσία της παιδικότητας; Τι είναι αυτό που κάνει ένα παιδί παιδί; Παιδική ηλικία είναι η θύμηση ενός απλωμένου κόσμου, τότε που υπήρχαν στιγμές γεμάτες, χωρίς χθες και αύριο, τότε που χανόταν ο χρόνος. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο νου όταν προσπαθώ να θυμηθώ την παιδική ηλικία είναι παιχνίδι χωρίς κανόνες, χωρίς ρολόι, χωρίς εμφανή στόχο και σκοπό, μια μέρα που δεν ξέρεις που θα σε βγάλει, που έχει την γοητεία να κατευθύνεται όπου θέλεις εσύ κάθε στιγμή, βουτηγμένη στον θαυμαστό, αθώο, εγωκεντρικό χωρόχρονο της παιδικότητας.
Μετατροπή βαθμολογίας Πανελληνίων 2014 σε μόρια
Ειδική εφαρμογή που κάνει μετατροπή των βαθμών των πανελληνίων 2014 σε μόρια έχει αναπτύξει ο Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας κ. Κουράκλης . Με την εφαρμογή οι μαθητές μπορούν μόλις μάθουν την βαθμολογία των Πανελληνίων 2014 να την μετατρέψουν σε μόρια και να έχουν μια εικόνα πριν την ανακοίνωση των βάσεων σε ποιές σχολές εισάγονται με παλαιότερες βάσεις των τμημάτων.
Μαγνητικό εμφύτευμα χαρίζει ακοή
Ένα επαναστατικό μαγνητικό εμφύτευμα αποκατέστησε την ακοή ενός 22χρονου ηθοποιού στη Βρετανία ο οποίος εμφάνισε κώφωση στο ένα αφτί του στην ηλικία των 17 ετών, δίνοντας ελπίδα σε πολλούς ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν δει όφελος από τα «παραδοσιακά» βοηθήματα ακοής.
Εγώ, η μαμά και η μανούλα μου
«Την Κυριακή είχα τα γενέθλιά μου. Η μαμά με τη μανούλα μου έφτιαξαν την τούρτα με τα χεράκια τους και ήταν πάρα πολύ νόστιμη. Κάλεσαν όλους μου τους φίλους και τις φίλες μου από το νηπιαγωγείο και μου έκαναν πάρτι. Οι μαμάδες μου με αγαπούν, με λατρεύουν!». Μπορεί ο συνδυασμός κάποιων λέξεων στη φράση που περιγράφει ο μικρός Μανόλης να μην είναι οικείος σαν άκουσμα σε κάποιους από εμάς. Τα συναισθήματα όμως που βγαίνουν από τις λέξεις είναι πραγματικά, γλυκά, έντονα και δηλώνουν ό,τι έχει περισσότερο ανάγκη από τους γονείς του ένα παιδί αυτής της ηλικίας για να είναι ευτυχισμένο.
Σημαντική διάκριση για τον μαθητή Άγγελο Γκέτση
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η διάκριση για τον μαθητή του 3ου Λυκείου Άρτας Άγγελο Γκέτση, που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό Google Science Fair 2014 και κέρδισε το Local prize.
Η εργασία του, κατετάγη ανάμεσα στις τριάντα δύο καλύτερες σε όλον τον κόσμο, στις έξι στην Ευρώπη και η πρώτη στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν πολλές χιλιάδες μαθητές απ’ όλα τα κράτη του κόσμου και είναι το γεγονός για τον κόσμο της τεχνολογίας.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)