Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Πόση αγάπη υπάρχει στον κόσμο! Άφθονη σαν ποτάμι που χύνεται μέσα σ' έναν κάμπο

Ο συγγραφέας της Ζωής εν τάφω, της Δασκάλας με τα χρυσά μάτια, της Παναγιάς Γοργόνας γεννήθηκε με το όνομα Ευστράτιος Σταματόπουλος στη Λέσβο το 1892. Εκτός από το συγγραφικό του έργο, έχει συζητηθεί πολύ και για την μετάλλαξη των πολιτικών του πεποιθήσεων, αφού από σοσιαλιστής έγινε βαθιά αντικομμουνιστής και φίλα προσκείμενος στο καθεστώς Μεταξά. Έγινε ακαδημαϊκός το 1958 και έφυγε από τη ζωή από πνευμονία το 1969.

Αιτία οικογενειακών συγκρούσεων η κοινή χρήση smartphone και tablet

Tο ένα πέμπτο των γονέων και των παιδιών λένε ότι το Διαδίκτυο και οι συνδεδεμένες συσκευές μπορεί να αποτελούν μια αιτία πρόκλησης οικογενειακής έντασης, σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3.780 οικογένειες με παιδιά από 8 έως 16 ετών, σε επτά χώρες. Σύμφωνα με νέα έρευνα της Kaspersky Lab και του ινστιτούτου «iconKids & Youth», ο τρόπος που ζούμε την «ψηφιακή ζωή» μας έχει σημαντικό αντίκτυπο στις οικογενειακές μας σχέσεις. Με τους ανθρώπους να ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο, το ένα πέμπτο των γονέων και των παιδιών λένε ότι το Διαδίκτυο και οι συνδεδεμένες συσκευές μπορεί να αποτελούν μια αιτία πρόκλησης οικογενειακής έντασης. Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3.700 οικογένειες σε επτά χώρες, παρέχει πληροφόρηση για το πώς ο ψηφιακός κόσμος διαταράσσει την παραδοσιακή οικογενειακή δυναμική.

Εκπαίδευση στα σχολεία του δάσους

«Παιδιά, τι διαφορετικό παρατηρείτε σ’ αυτό το δέντρο;», ρωτάει η Αλκηστη, μόλις σταθούν μπροστά σ’ εκείνο με τις κόκκινες κλωστές. Κάποιο παιδί προσέχει τη διαφορά και τη φωνάζει. «Κι όμως! Στην πραγματικότητα είναι... ανάσα δράκου, γιατί πέρασαν πριν και κατέστρεψαν το χωριό των φιλανθρώπων. Οι φιλάνθρωποι είναι μικρά ανθρωπάκια, που έχουν τη μορφή φύλλου και αυτή τη στιγμή κρύβονται. Μας ζήτησαν όμως να τους βοηθήσουμε να φτιάξουν πάλι το χωριό τους. Εμπρός λοιπόν!», παρακινεί η υπεύθυνη την ομάδα της. Φτάνουν στο πεδίο δράσης, μαζεύουν υλικά που βρίσκουν –φύλλα, κλαδιά, πέτρες φτιάχνουν το μέρος που πιστεύουν ότι ανήκει στους φιλανθρώπους– μiα παιδική χαρά, ένα σπίτι... οτιδήποτε.

3 πράγματα που μαθαίνουν τα παιδιά από τα ταξίδια

Το να ταξιδεύεις με τα παιδιά είναι μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία. Μπορεί το ταξίδι να μην μοιάζει καθόλου με ότι έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα, αλλά έχει πολλές απολαυστικές στιγμές. Σίγουρα η κούραση είναι μεγάλη αλλά σαν γονιός ξέρεις ότι το παιδί έχει να πάρει πολλά από ένα οποιοδήποτε ταξίδι. Ακόμα κι αν είναι αναψυχής, ένα κοντινό ή μακρινό ταξίδι δίνει πράγματα στα παιδιά με τον πιο ωραίο κι άμεσο τρόπο.

Γιατί η απώλεια του «πολύτροπου» δασκάλου Δημήτρη Μαρωνίτη κοστίζει πολύ


«Έφυγε ο Μπαμπάς μας Μίμης Μαρωνίτης». Η ανάρτηση στο Facebook υπενθύμισε τη ματαιότητα της σάρκας και την αθανασία που ένα πνεύμα μεγάλο και γενναιόδωρο μπορεί να σου εξασφαλίσει. Η κόρη του Εριφύλη δεν είναι η μόνη που θρηνεί την απώλεια του άντρα που τόλμησε επίμονα και στωικά να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο φέρνοντας στο τώρα κάτι από τα παλιά.

Ο Δημήτρης Μαρωνίτης έφυγε σε ηλικία 87 ετών έπειτα από μάχη με την απάρατη νόσο. Πνευματικός άνθρωπος σπάνιας αξίας ήταν ένας από τους σημαντικότερους μεταφραστές αρχαίων κειμένων, συγγραφέας, αρθρογράφος, μελετητής, οτιδήποτε άγγιζε τη σφαίρα του Ελληνικού πνεύματος που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην αρχαιότητα και τη νεοελληνικότητα, ήταν δικό του.

Παιδικός Eξωσκελετός για την νωτιαία μυϊκή ατροφία


Jamie Oliver : Όταν οι γονείς μαγειρεύουν με τα παιδιά τους οι οικογένειες ευτυχούν

Μόλις πριν 17 χρόνια, τον Απρίλιο του 1999, εμφανίστηκα στην τηλεόραση στο πρώτο επεισόδιο της σειράς The Naked Chef. Ακόμη και εκείνες τις πρώτες μέρες, η πρόθεσή μου ήταν να εμπνεύσω τους τηλεθεατές να ξαναμπούν στην κουζίνα, όπως είχαν εμπνεύσει και μένα οι Delia Smith και Keith Floyd. Κυρίως ήθελα να ξαναβάλω τους άντρες στην κουζίνα -για κάποιο λόγο η μαγειρική είχε αποκτήσει μια κακή φήμη για αυτούς και φαίνονταν να δυσκολεύονται πολύ με αυτό. Ήθελα να αποδείξω ότι η μαγειρική δεν ήταν μόνο για γυναίκες.