Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Η Μις Μπι σώζει τα Χριστούγεννα


Όλα ξεκίνησαν με ένα tweet του John Spencer: "Φαντάζομαι ότι ο Βόρειος Πόλος έχει μία ομάδα συνταξιούχων δασκάλων πρώτης δημοτικού που αποκωδικοποιούν το γραφικό χαρακτήρα και την ορθογραφία και τα ξωτικά τις/τους αντιμετωπίζουν ως τις ιδιοφυΐες φωνηματικής αποκωδικοποίησης που πραγματικά είναι".

Ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιδιά – Τι προσέχουμε πριν τα προσφέρουμε: Συμβουλές από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και πολλοί γονείς αναρωτιούνται τι δώρα θα πάρουν στα παιδιά τους. Ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούν δώρα που αγαπάνε πολύ τα παιδιά. Εν τούτοις κρύβουν κάποιους κινδύνους.

Σε περίπτωση που οι γονείς επιλέξουν να αγοράσουν ηλεκτρονικό δώρο για ένα παιδί η γραμμή βοήθειας Help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) εξέδωσε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

Ανακοίνωση Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2023

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), πιστοποιημένο κέντρο εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, αρχίζει νέο κύκλο μαθημάτων διάρκειας 52 διδακτικών ωρών (συν 5 ώρες για τους φιλολόγους της αρχαίας ελληνικής και των ξένων γλωσσών).

ΗΠΑ: Περισσότεροι νέοι από ποτέ πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω διαδικτύου

Μεγαλύτεροι από κάθε άλλη χρονιά είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του FBI, οι αριθμοί των σεξουαλικών παρενοχλήσεων μέσω διαδικτύου προς ανήλικους στις ΗΠΑ. Περίπου 3.000 νεαροί, κυρίως νεαρά αγόρια, έχουν πέσει θύματα αυτής της «επίθεσης». Δυστυχώς 12 από αυτούς φαίνεται πως αφαίρεσαν την ζωή τους, όπως δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

"Ασκώ τα δικαιώματά μου" (17/12/2022): Αθηνά Κρητικού

Ακούστε  την εκπομπή "Ασκώ τα δικαιώματά μου" 17/12/2022 (Β' Μέρος).
Καλεσμένη η Αθηνά Κρητικού, Ιδρύτρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΣΚΕΠ, μιλά για την εκστρατεία με τίτλο: Συμπερίληψη - Αυτό είναι το φυσιολογικό, 15% του πληθυσμού είναι άτομα με Αναπηρία.

Εύοσμος: Μάθημα …πυροσβεστικής για μαθητές δημοτικού σχολείου

‘Ένα μάθημα …ζωής πήραν οι μαθητές του 20ου δημοτικού σχολείου στον Εύοσμο, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σε μια διαδραστική παρουσίαση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με πυροσβέστες για τις φωτιές, τους εγκλωβισμούς, τα δάση, να ρίξουν νερό με τη μάνικα, να δουν από κοντά το πυροσβεστικό όχημα και όλα τα μικρά – μεγάλα εξαρτήματα του και άλλα πολλά τα οποία “έβαλαν φωτιά” στο ενδιαφέρον.

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Το χειρουργείο «160» θα γίνει σε 4 χρόνια

Την προηγούμενη εβδομάδα ορκίστηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» τρεις νέοι αναισθησιολόγοι, όσοι δηλαδή πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το νοσοκομείο εντός του 2023. Οι προσλήψεις έγιναν μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των γιατρών για τις σοβαρές ελλείψεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν πίσω τα χειρουργεία.

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες μαθητριών για απρεπή σχόλια και χειρονομίες από καθηγητή

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι δημόσιες καταγγελίες μαθητριών για απρεπή σχόλια και χειρονομίες από καθηγητή τους στο 1ο ΓΕΛ Πανοράματος. Σημειώνεται μάλιστα πως το σχολείο τέλεσε υπό κατάληψη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων, της προβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου και της παράβασης καθήκοντος.

Ντενεκεδούπολη: H Mis Νάυλον και τα Πατροπαράδοτα Χριστούγεννα – Μοναδικό ντοκουμέντο από το αρχείο της ΕΡΤ

Tην Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 1980 προβλήθηκε στην ΕΡΤ το κουκλοθέατρο της Ντενεκεδούπολης «Η Mis Νάυλον και τα πατροπαράδοτα Χριστούγεννα».

Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει επεισόδιο της εκπομπής «Για να δούμε τι θα δούμε», στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε η ιστορική παράσταση, που παρουσιάστηκε μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων 1978 και συγκεκριμένα από τις 22 Δεκεμβρίου 1978 – 7 Ιανουαρίου 1979 στο Θέατρο Στοά στου Ζωγράφου.

Μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη για τα παιδιά του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών θεμάτων και οι κοινωνικές δομές του Δήμου Παύλου Μελά, με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων οργάνωσαν επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου, προκειμένου να βρεθούν δίπλα στα παιδιά που νοσηλεύονται, μακριά από τα σπίτια τους.