Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονικά η απόδοση δαπάνης ειδικής αγωγής μετά τις 25 Ιανουαρίου

Η απόδοση της δαπάνης για θεραπείες ειδικής αγωγής και αγορά οπτικών ειδών, θα γίνεται στους ασφαλισμένους σύμφωνα µε την ισχύουσα διαδικασία, εφόσον τα σχετικά παραπεμπτικά και γνωματεύσεις που βρίσκονται σε ισχύ, έχουν εκτελεστεί έως και την 25η Ιανουαρίου διευκρινίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Πώς μας βλέπει το νεογέννητο μωρό μας;

Ένα ενδιαφέρον πείραμα μας αποδεικνύει ότι τα νεογέννητα βλέπουν περισσότερα απ' όσα νομίζουμε!

Τα μωρά κοιτάζουν με μάτια ορθάνοιχτα καθετί που υπάρχει γύρω τους. Πόσα όμως αντιλαμβάνονται πραγματικά και πόσες λεπτομέρειες είναι σε θέση να διακρίνουν; 

Οι υπερήρωες ωθούν τα παιδιά στη βία

Μια νέα έρευνα δείχνει πως οι ιστορίες των υπερηρώων επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά ωθώντας τα σε βίαιες συμπεριφορές. Αντίθετα τα παιδιά φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται τα θετικά μηνύματα που σε πολλές περιπτώσεις περνούν μέσα από τους υπερήρωες.

Τα υπέρβαρα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις χειρουργικών τραυμάτων

Υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά φαίνεται ότι είναι πιο πιθανό από άλλα να εμφανίσουν λοίμωξη σε τραύμα, μετά από εγχείρηση, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές ήδη έχουν καταγράψει τη σχέση σε ενήλικες.

Πώς μια καταπληκτική δασκάλα έφερε το CERN σε ένα δημοτικό σχολείο της Αθήνας

Η εκπαιδευτικός Τίνα Νάντσου και ο Άγγελος Αλεξόπουλος από το Τμήμα Εκπαίδευσης του CERN μιλούν στο LIFO.gr

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

Ένα ενδιαφέρον και αισιόδοξο μίνι ντοκυμαντέρ έγινε θέμα στην επίσημη σελίδα του CERN παρουσιάζει ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού που υλοποιήθηκε πρόσφατα από μία δασκάλα της Σχολής Χιλλ σε συνεργασία με την ομάδα εκπαίδευσης του CERN. Η ανέλπιστη συνεργασία του αθηναϊκού σχολείου με το κέντρο ερευνών με έκανε να ξαναψάξω για το CERN και να διαβάσω, εν συντομία την ιστορία του.

Ποιος θα με πληρώνει εμένα;

Οι άνθρωποι εμπιστεύονται όλο και λιγότερο τα μέσα ενημέρωσης, ενώ αρχίζουν και ενημερώνονται κυρίως μέσω των social media. Και αν στις μεγάλες αγορές επενδύουν στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης, στις μικρές θα βράσουμε στο ζουμί μας

Στο τέλος του 2022 τα συμβατικά ραδιόφωνα θα είναι άχρηστα στη Νορβηγία. Οι σταθμοί, τοπικής και εθνικής εμβέλειας, θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά, μέσα από το πρωτόκολλο DAB, το οποίο, φυσικά, απαιτεί ειδικό δέκτη. Η ψηφιακή ραδιοφωνική εκπομπή επιτρέπει τη λειτουργία «μπουκέτου» σταθμών σε μία συχνότητα, εννοείται με άψογο ήχο.

Ο χάρτης της ντροπής – 119.000 παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο με εμβρυϊκό αλκοολισμό

Σε ετήσια βάση, περίπου 119.000 παιδιά γεννιούνται στον κόσμο με εμβρυϊκό αλκοολισμό (fetal alcohol syndrome - FAS), σύμφωνα με νέα έρευνα που εκπονήθηκε από το Κέντρο Εθισμού και Ψυχικής Υγείας (CAMH) του Καναδά.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που παρέχει μια αξιόπιστη εκτίμηση για το ποσοστό των γυναικών που καταναλώνουν αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, καθώς και το ποσοστό εμβρυϊκού αλκοολισμού ανά χώρα.

Τα 10 πιο βρώμικα πράγματα που ακουμπάνε τα παιδιά καθημερινά

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με δεκάδες εστίες μικροβίων θέλοντας και μη καθώς αυτό επιτάσσει η καθημερινότητά μας. Τα παιδιά ωστόσο έρχονται περισσότερο κοντά στα μικρόβια στον δικό τους μικρόκοσμο, καθώς δύσκολα μπορούν να προστατευτούν, αφού έχουν την τάση να πιάνουν τα πάντα γύρω τους για να τα επεξεργαστούν αλλά και εξ ανάγκης… Δείτε στη συνέχεια τα πιο βρώμικα πράγματα που πιάνουν καθημερινά τα παιδιά…

Εγκριση διαγνωστικών τεστ στα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών Θεσσαλονίκης

Τη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ από το Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στα φιλοξενούμενα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, στη διάρκεια της 1ης τακτικής συνεδρίασής του.

Ανάδοχη αγκαλιά αγάπης για παιδιά, αλλά και βρέφη

Στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια ουκ ολίγες πολυμελείς οικογένειες υποδέχονταν χωρίς ενδοιασμούς ένα ακόμα παιδί στο σπιτικό τους. Ηταν το «ψυχοπαίδι» τους, για το οποίο πολλοί ηλικιωμένοι ακόμα μιλούν με συγκίνηση. «Η αναδοχή ήταν μια διαδεδομένη πρακτική τότε», λέει στην «Κ» η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής «Μητέρα», κοινωνική λειτουργός, κ. Σοφία Κωνσταντέλλια.