Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Τι μπορείτε να λέτε όταν το παιδί σας δεν θέλει να πάει σχολείο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα παιδί μπορεί να ζητήσει να μείνει στο σπίτι και να μην πάει σχολείο. Μπορεί πολύ απλά να χρειάζεται μια μέρα ξεκούρασης, μια μέρα για να γεμίσει τις μπαταρίες του. Αλλά αν το παιδί σας σάς ζητάει συχνά να μην πάει σχολείο, είναι σημαντικό να καταλάβετε το γιατί. Το πώς αντιδράτε μπορεί είτε να δώσει στο παιδί την ευκαιρία να σας εξηγήσει, είτε να το κάνει να κλειστεί στον εαυτό του. Δείτε μερικές φράσεις που μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Όχι πουλάκι, πέος, το λέει κι ο Φρίξος!

Το ελληνικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας
Η εκπαιδευτικός Μαργαρίτα Γερούκη μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρόγραμμα «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις ανθρώπινες σχέσεις».

Πόσο ασφαλείς νιώθουν οι ΛΟΑΤ+μαθητές στα ελληνικά σχολεία;

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα και σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, «όλα είναι έτοιμα στα σχολεία για τους νέους μαθητές». Δυστυχώς όμως όχι για όλους, αφού τίποτα δεν έχει γίνει για την υποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και την αντιμετώπιση των περιστατικών σχολικού εκφοβισμού (γνωστού κι ως bullying).

Μεγαλώστε ένα εχέμυθο παιδί

«Μαμά, τα παιδιά στο σχολείο λένε ότι ο Γιαννάκης είναι φυτό», σας είπε μια μέρα ο οκτάχρονος γιος σας και σας έπιασε απροετοίμαστους. Ποιος θα φανταζόταν ότι το παιδικό κουτσομπολιό ξεκινά από τόσο νωρίς; Για την ακρίβεια, ξεκινά από πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα με έρευνες, η ηλικία στην οποία τα παιδιά αρχίζουν να μοιράζονται με τους φίλους τους πληροφορίες για τρίτους είναι εκείνη των πέντε ετών!

Οδική Ασφάλεια Και Σχολεία- Ενημερωτική Εκστρατεία Από Την Τροχαία

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας διανέμουν σήμερα αστυνομικοί, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε γονείς και μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα από την Τροχαία διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σαρωτικές αλλαγές σε Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία από το επόμενο σχολικό έτος

Σαρωτικές αλλαγές στην εισαγωγή και την λειτουργία των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Ειδικότερα σε εγκύκλιο που εξέδωσε για την λειτουργία των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων, το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι θα ακολουθήσουν νομοθετικές αλλαγές.

Μαθήματα με διαδραστικά μέσα για τους δύο μαθητές της Γαύδου

Με δύο μαθητές, οι οποίοι θα διδάσκονται Αγγλικά και Πληροφορική με διαδραστικά μέσα, ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά στη Γαύδο, με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Είναι αλήθεια ότι τα μοναχοπαίδια γίνονται κακομαθημένα;

Είναι αδιαμφισβήτητο: Η σύγχρονη οικογένεια συρρικνώνεται διαρκώς. Εκτός από τους (πολύ σημαντικούς) οικονομικούς λόγους, οι απαιτήσεις που έχουν οι σημερινοί γονείς από τους εαυτούς τους συχνά κάνουν το ενδεχόμενο ενός δεύτερου (πόσο μάλλον τρίτου) παιδιού να μην φαίνεται βιώσιμο. Ταυτόχρονα, η κοινωνική πίεση για την απόκτηση πολλών απογόνων μειώνεται διαρκώς, επιτρέποντας στα νέα ζευγάρια να μην πιέζονται περισσότερο από ό,τι αισθάνονται ότι αντέχουν. Ακόμη, όμως, και αν πολλές από τις παλιότερες αγωνίες υποχωρούν, μία μοιάζει να επιβιώνει: «Αν κάνουμε μόνο ένα παιδί, δε θα γίνει κακομαθημένο;».

Κένυα: Μαθήτρια αυτοκτόνησε γιατί την αποκάλεσαν «βρώμικη» επειδή είχε περίοδο

Μία μαθήτρια στη Κένυα αυτοκτόνησε καθώς εκπαιδευτικός φέρεται να την αποκάλεσε «βρώμικη» επειδή είχε περίοδο και λέρωσε τη στολή της. 

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, η μητέρα της μαθήτριας είπε ότι η 14χρονη απαγχονίστηκε αφότου δέχτηκε ταπεινωτικά σχόλια από εκπαιδευτικό. 

Ελαφρά μειωμένες φέτος οι τιμές στα σχολικά είδη - «Ακριβή μου τσάντα»

Μείωση της τάξης του 1,83% κατά μέσο όρο στα σχολικά είδη συγκριτικά με πέρυσι, αλλά διεύρυνση της «ψαλίδας» μεταξύ κατώτατων – ανώτατων τιμών καταδεικνύουν τα ευρήματα διαδικτυακής έρευνας που διεξήγαγε η Διεύθυνση Ελέγχων και Παρατηρητηρίων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

E-Book: Ένα γράμμα μια ιστορία

Οι έμμετρες ιστορίες της σειράς Ένα γράμμα μια ιστορία που γνωρίσαμε μέσα από την ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης (και αργότερα το κανάλι της στο YouTube) προσφέρονται πλέον δωρεάν με τη μορφή e-book από τη συγγραφέα και τον εκδότη στα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους, που το όνομά τους αρχίζει από το Άλφα έως το Ωμέγα. Η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου έγραψε 24 έμμετρα παραμύθια, όσα και τα γράμματα της αλφαβήτας, και ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ τα εικονογράφησε.