Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η πρώτη δασκάλα με σύνδρομο Down

Ο Χένφιλ, διάσημος σκιτσογράφος, φίλος της οικογένειας και νονός της Ντέμπορα, η οποία γεννήθηκε με σύνδρομο Down, ήταν ο πρώτος που πίστεψε ότι το μωρό θα έχει μια φυσιολογική ζωή. Πράγματι, το μωρό έγινε η μοναδική δασκάλα με σύνδρομο Down στη Βραζιλία!

Η Ντέμπορα πήγε μόνο σε κανονικά σχολεία, μαζί με παιδιά χωρίς το σύνδρομο, νίκησε τις προκαταλήψεις και πραγματοποίησε το μεγαλύτερο όνειρό της. Στην οικογένεια της όλοι ήθελαν ένα κορίτσι αλλά όταν ήρθε το πολυαναμενόμενο μωρό, όλοι υπέστησαν ένα σοκ.

Υποστηρίξτε την ταινία "ΑΜΛΕΤ"


Η Σοφία, η Μυρτώ και ο Στέφανος είναι τρεις άνθρωποι κωφοί. Ο Μάρκος είναι ο δάσκαλος τους στο θέατρο. Η Σοφία έχει ένα μοναδικό χάρισμα: μπορεί να λαμβάνει εντυπώσεις απο το παρελθόν, το μέλλον και το υποσυνείδητο των συνανθρώπων της. Με πρόσχημα την εξαφάνιση του Στέφανου και την αναζήτηση του απο τους υπολοίπους, ξεκινάει ένα ανατρεπτικό ταξίδι στον συνειδητό και υποσυνείδητο κόσμο των ηρώων. Εδώ ο ΧΡΟΝΟΣ αποκτά άλλη σημασία. Το παρελθόν-το παρόν και- το μέλλον δεν κινούνται σε μια μη αναστρέψιμη γραμμή αρχής-μέσης και τέλους. Το παρελθόν μπορεί ν’αλλάξει ριζικά. Οδηγός σ’αυτό το ταξίδι είναι η Σοφία.

«Μου είπαν να περνάω με το αμαξίδιο, κάνοντας ελιγμούς»

Οταν το 2002 η κ. Φανερωμένη Καρακατσάνη έψαχνε να αγοράσει διαμέρισμα, ξεκινούσε με τις πιο περίεργες ερωτήσεις: «Η είσοδος της πολυκατοικίας έχει σκαλιά;», «το πεζοδρόμιο είναι άνετο»; «πόσο ευρύχωρο είναι το ασανσέρ;». Αυτά που σπανίως οι υπόλοιποι λογαριάζουμε ήταν για εκείνη τα βασικά κριτήρια για την επένδυσή της. Χτυπημένη σε μικρή ηλικία από πολιομυελίτιδα και ένα αυτοάνοσο νόσημα αργότερα, η κ. Καρακατσάνη είναι υποχρεωμένη να κινείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα με αναπηρικό αμαξίδιο. Ηταν έπειτα από επίπονη αναζήτηση που κατέληξε στο διαμέρισμα της Πεύκης.

11 Παρερμηνείες & Ψέματα για τα Διεμφυλικά Παιδιά

Της Brynn Tannehill, Πρώτη δημοσίευση στο The Huffington Post. 
Μετάφραση, Επιμέλεια και προσαρμογή στην Ελληνική γλώσσα Nicole Ren, αποκλειστικά για το queers.gr 

Πρόσφατα στο διαδίκτυο, το video με θέμα την περίπτωση του Ryland Whittington [1], ενός διεμφυλικού (FtM) παιδιού από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έγινε viral. Αφηγείται μια όμορφη, συγκινητική ιστορία πού δείχνει τη δύναμη της ανιδιοτελούς αγάπης και της αμέριστης αποδοχής των γονέων του. 

4 πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε πριν … «γκρινιάξουμε» στα παιδιά μας

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της μητρότητας, είναι το να καταφέρουμε να αποφύγουμε τις συγκρούσεις που προκύπτουν όταν τα παιδιά μας δεν μας υπακούν. Συχνά, οι καθημερινές μας «νουθεσίες» όπως το βούρτσισμα των δοντιών, ή το μάζεμα των παιχνιδιών καταλήγουν σε ομηρικούς καβγάδες και αυτό συμβαίνει γιατί ως μαμάδες θέλουμε να έχουμε πάντα τον έλεγχο. Αλλά η πραγματικότητα είναι, ότι τα μικρά αυτά πλασματάκια έχουν τη δική τους μοναδική προσωπικότητά, και συνήθως κάνουν τις επιλογές τους με δική τους βούληση. Οπότε μάλλον τελικά δε μπορούμε να τα ελέγχουμε ολοσχερώς! Ούτε όμως, μπορούμε να περνάμε τη ζωή μας με διαλέξεις, επικρίσεις και κηρύγματα. Εδώ σας δίνουμε μερικές συμβουλές ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε την γκρίνια μας, πριν μετατραπεί η καθημερινότητά μας σε…κόλαση. 

Διατροφή παιδιού προσχολικής ηλικίας (1-5 χρονών)

Τα παιδιά μεγαλώνοντας χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και ποικιλία από τροφές ώστε να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Αυτό θα τους εξασφαλίσει την καλή υγεία και τις σωστές διατροφικές συνήθειες για το υπόλοιπο της ζωής τους. Στην περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί, το παιδί κινδυνεύει από έλλειψη κάποιων θρεπτικών συστατικών με επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στην υγεία του. Έρευνες έχουν δείξει πως παιδιά με λανθασμένη διατροφή (έλλειψη ποικιλίας τροφών στο καθημερινό τους διαιτολόγιο, υποσιτισμός, υπερκατανάλωση τροφών πλούσιων σε λίπος , ζάχαρη, αλάτι), έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες μεγαλώνοντας να παρουσιάσουν ασθένειες όπως διαβήτη, καρδιοπάθειες, κυρίως αν οι ασθένειες αυτές έχουν ήδη παρουσιαστεί σε άλλα μέλη της οικογένειας τους.

Προβολή: Kirsten Dunst- Aspirational



Είναι μικρό αλλά άκρως καλλιτεχνικό και ουσιώδες. Πρόκειται για το βίντεο του Μάθιου Φροστ για λογαριασμό του περιοδικού Vs. και είναι ένα εξαιρετικό σχόλιο πάνω στη συμπεριφορά της νέας γενιάς και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Άποψη: "Γιατί σπάνε οι παιδικές χαρές;" Δ. Κυριακόπουλος

Το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας είχε θέμα στο δελτίο του Σαββάτου τις χιλιάδες παιδικές χαρές που λειτουργούν με τρομερές ζημιές και χωρίς άδεια σε όλους τους Δήμους, έλεγε ότι θα χρειαστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να επισκευαστούν.

Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης: Αν δεν το θέλεις, χάρισε το!

Το φθινόπωρο έφθασε και το πρώτο που κάνουμε όλοι μας είναι να ξεκαθαρίζουμε τις ντουλάπες για να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας και να ξεφορτωθούμε όλα τα περιττά. Και το πιο πιθανό είναι να καταλήξουμε με τουλάχιστον μία σακούλα με ρούχα και αντικείμενα που δεν μας χρειάζονται πια. Τα οποία όμως, αν τα χαρίσουμε στους Φίλους της Μέριμνας Θεσσαλονίκης για το επόμενο bazaar τους, μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειες και τα παιδιά που χρειάζονται συμβουλευτική φροντίδα στην αρρώστια και το θάνατο.

Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κατά φορολογίας παροχής σε είδος

Χιλιάδες παιδιά ιδιωτικών εκπαιδευτικών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολείων με εκπτώσεις στα δίδακτρά τους ή χωρίς να πληρώνουν καθόλου δίδακτρα οδηγούνται τώρα σε έξοδο από τα σχολεία τους. Αυτό καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, αποκαλύπτοντας έγγραφο που στάλθηκε από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στο οποίο αναφέρεται ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στην κατηγορία αυτή θα φορολογηθούν κανονικά για τα δίδακτρα που δεν πλήρωσαν...