Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Δημιουργώντας ένα ασφαλές και φιλόξενο σχολείο

Εάν ένα σχολείο δεν είναι ασφαλές, οι συνέπειες για τα παιδιά είναι πολλές. Επιπλέον, εάν οι ίδιοι οι μαθητές δεν αισθάνονται ασφαλείς μέσα στο σχολείο, οι συνέπειες είναι εξίσου σοβαρές για το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς.

Μια Pop up βιβλιοθήκη

Αν βαρεθήκατε τα βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη σας και θέλετε να τα ανανεώσετε ή αν απλά θέλετε να διαβάσετε κάποιο καινούριο βιβλίο αλλά δεν έχετε χρήματα για να κανένα από τα δύο, ιδού η λύση: μια Pop up βιβλιοθήκη!

Οδηγός facebook θεμάτων ασφαλείας για γονείς, εφήβους και εκπαιδευτικούς

Το Facebook έχει δημοσιεύσει έναν δωρεάν οδηγό 14 σελίδων στα Αγγλικά, στοχεύοντας στους εφήβους (μεγαλύτερους από 13 ετών), τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς, ο οποίος επεξηγεί τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής τους στην ιστοσελίδα.

140km για ένα χαμόγελο

Την Κυριακη 2 Οκτωβριου 2011, ο Λευτερης Παρασκευας σε συνεργασια με τον Νικο Ραπτη του BikeMe.gr, θα πραγματοποιησει ενα τριαθλο 140 χιλιομετρων για φιλανθρωπικο σκοπο.

Το διάβασμα σπάει τα δεσμά...

Τρίτωσε το... καλό στο σχολείο που λειτουργεί μέσα στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών. Την περασμένη Δευτέρα που δημοσιοποιήθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών έγινε γνωστό ότι 33χρονη κρατούμενη, η Τίνα, συγκέντρωσε τη βαθμολογία που της έδωσε το "εισιτήριο" εισαγωγής της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών).

Άποψη: Μην πας με άδεια χέρια στο σχολείο

... Για αυτό φέτος μην πας με άδεια χέρια στο σχολείο. Κράτα τα βιβλία σου μαζί. Δώστα στον μαθητή της προηγούμενης τάξης. Πάρε τα βιβλία από έναν μεγαλύτερο αυτά της επόμενης.

Μην περιμένεις όλο αυτό να γίνει με οδηγίες από υπουργούς και βουλευτές. Κάντο μόνος σου. Ενημέρωσε κι άλλους. Συμμαθητές, φίλους, γονείς, συμμαθητές...

Πρόσωπο: Αλίνα Κουντριάβτσεβα

Η 20χρονη Αλίνα Κουντριάβτσεβα, από τη Ρωσία, Θα ανοίξει τις εκδηλώσεις της αποχαιρετιστήριας βραδιάς του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στις 12 Σεπτεμβρίου, απαγγέλλοντας σε άπταιστα ελληνικά το ερωτικό ποίημα του Κωστή Παλαμά «Το Χάρισμα».

Είναι αυτό, άλλωστε, το «χάρισμα της ψυχής» της, που από την πρώτη παιδική ηλικία ανέπτυξε, νικώντας το φόβο της ανασφάλειας από την εκ γενετής τύφλωσή της, και το οποίο της άνοιξε το δρόμο της αγάπης για την ελληνική γλώσσα.

Άποψη: Γρηγόρης Φαρμάκης "Οικονομικοί δείκτες και κοριτσίστικα παραμύθια"

Μετά από τόσα χρόνια που βιοπορίζομαι σφυροκοπώντας αριθμούς και συσκευάζοντάς τους, έτοιμους προς ανάλωση από γραφειοκράτες και πολιτικούς, συνειδητοποίησα ότι οι κοινωνίες και οι πολιτείες μας δεν μετρούν απλά αυτό που πραγματικά είναι· είναι τελικά αυτό που επιλέγουν να μετρούν. Έμαθα για παράδειγμα ότι ο πιο σημαντικός στατιστικός δείκτης της προόδου της ανθρωπότητας θα μπορούσε να είναι το πόσα κοριτσάκια ξέρουν να διαβάσουν ένα παραμύθι.

Δικτυακή Πύλη για το Εκπαιδευτικό Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα

Κύριος στόχος του δικτυακού τόπου είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το ΕΛ/ΛΑΚ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επισκεφτείτε τον!

Άποψη: Χάρρυ Κεραμιδάς "Μάθημα με τον youtube"

Λοιπόν απανταχού φοιτητόπαιδα μαζευτείτε στην αίθουσα ΜΠΡΟΣΤΑ-ΣΤΟΝ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ-ΣΑΣ για την επόμενη διάλεξη. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να ανοίξουμε το βιβλίο www.youtube.com και προαιρετικά να έχουμε ένα σημειωματάρια. Χέρι στο ποντίκι (του υπολογιστή όχι αυτό που περιφέρεται ωσάν κατοικίδιο στο φοιτητικό σου σπίτι) και είναι ώρα να μορφωθούμε!

¨"Πρωτάκια" στη μεγάλη περιπέτεια

Τα ψέματα τελείωσαν. Ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο με τα τραγούδια και τη χαρτοκοπτική έμειναν πίσω και για τα μικρά σας ξεκινά μια μεγάλη περιπέτεια: εκείνη της ελληνικής σχολικής πραγματικότητας.

1ο τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αθλητικό γεγονός προγραμματίζεται να γίνει το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2011 στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για το 1ο τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών (Sitting Beach Volley), το οποίο διοργανώνει ο Α.Σ. Τριπτόλεμος, μέλος του οποίου είναι ο Αγιονικολιώτης, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής στην πετοσφαίριση καθιστών, Μιχάλης Πυθαρούλης.

Εκδηλώσεις ενημέρωσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Μήνα εκδηλώσεων για τη νόσο Alzheimer διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών με επίκεντρο την παγκόσμια ημέρα της νόσου, στις 21 Σεπτεμβρίου 2011. Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Μικροί σεφ εν δράσει παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Το Kid's Clu Gourmet διοργανώνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 (11:00-13:00) "Μαθήματα Μαγειρικής" για παιδιά 6-12 ετών, μαζί με τον Βαγγέλη Δρίσκα (Λαμψα 19). Περισσότερες πληροφορίες (Sprint Intergrated Communications) στο τηλέφωνο 2106845570