Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Κατασκευή: Περισκόπιο για παιδιά



Παιδική σινε-γιορτή για 19η χρονιά

Στο σύνολό τους 64 ταινίες (19 μεγάλου μήκους, 45 μικρού και μεσαίου μήκους) προερχόμενες από 34 χώρες πρόκειται να συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα Μεγάλου Μήκους, Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας, Μικρού Μήκους Animation και Ντοκιμαντέρ του εφετινού, 19ου Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Η μεγάλη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας αρχίζει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου σε 8 πόλεις της Πελοποννήσου (Πύργος, Aμαλιάδα, Πάτρα, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι και Γαστούνη) με ταινίες που καταπιάνονται με ζητήματα όπως η φιλία, το φυσικό και το σχολικό περιβάλλον, ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η παγκοσμιοποίηση, οι οικογενειακές σχέσεις, η απώλεια, η οικολογία και η ανοχή στη διαφορετικότητα.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας

Τίτλος δράσης: Στολίζουμε τη Βιβλιοθήκη μαζί και φτιάχνουμε ευχετήριες κάρτες
Ημερομηνία: 1/12/2016
Ώρα: 17:00 – 19:00
Τόπος: Σε όλη τη Βιβλιοθήκη
Ηλικίες: Όλα τα παιδια

Σύντομη περιγραφή: Τα φετινά Χριστούγεννα σας περιμένουμε για να στολίσουμε όλοι μαζί τη Βιβλιοθήκη μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα!!! Επίσης θα φτιάξουμε και ευχετήριες κάρτες τόσο για τη Βιβλιοθήκη μας όσο και για την Εθνική Βιβλιοθήκη, για να θυμόμαστε αυτή την όμορφη εμπειρία

Η αντίδραση μιας δασκάλας που προκάλεσε το σπαρακτικό κλάμα μαθητή με αυτισμό, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα

Το video ενός μικρού αγοριού που δεν του επιτρέπεται να πει τις τελευταίες λέξεις σε παράσταση στο σχολείο για την Ημέρα των Ευχαριστιών, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και χιλιάδες σχόλια από τους χρήστες των social media, καθώς και ένα διαδικτυακό αίτημα για την απόλυση της δασκάλας που του πήρε το μικρόφωνο την ώρα που ετοιμαζόταν να πει τα λόγια του. 

Νέα, τρισδιάστατη απεικόνιση εμβρύων

Γονείς που περιμένουν παιδί μπορεί ενδεχομένως σύντομα να έχουν τη δυνατότητα να δουν τρισδιάστατη, εικονικής πραγματικότητας εκδοχή του εμβρύου, δήλωσαν ερευνητές.

Αυτό είναι πιθανό με νέα τεχνολογία που συνδυάζει τη μαγνητική τομογραφία και στοιχεία υπερήχων σε τρισδιάστατη μορφή τα οποία μπορούν να ιδωθούν με συσκευές εικονικής πραγματικότητας.

Πανελλήνιο συνέδριο «e-Twinning»

Το 3ο πανελλήνιο συνέδριο «e-Twinning» για την «Αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας, της επικοινωνίας και της ανοικτότητας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα», οργανώνουν από 25 ως 27 Νοεμβρίου, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης «e-Twinning», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα (Σεπτέμβρης 2016)

Ο τόμος 2 της «Έκθεσης Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης — 2016» περιλαμβάνει είκοσι οκτώ επιμέρους εκθέσεις, μία για κάθε χώρα. Με βάση τα πιο επικαιροποιημένα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, παρουσιάζει και αξιολογεί τα κυριότερα πρόσφατα και τρέχοντα μέτρα πολιτικής σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, με έμφαση στις εξελίξεις από τα μέσα του 2015 και μετά. Συνεπώς, συμπληρώνει τις υπάρχουσες πηγές πληροφοριών οι οποίες περιγράφουν τα εθνικά συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ρουμανία: Παιδιά-«σκλάβοι» φτιάχνουν τα σοκολατένια αυγά Kinder-έκπληξη

Η ρουμανική εισαγγελία διεξάγει έρευνα για «εμπορία ανηλίκων» έπειτα από δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun το οποίο αναφέρει ότι παιδιά-«σκλάβοι» φτιάχνουν τα σοκολατένια αυγά Kinder έκπληξη της εταιρείας Ferrero.