Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

7 συμβουλές για τις ομαδικές εργασίες στο σχολείο και τα παιδιά με δυσκολίες στις κοινωνικές δεξιότητες.

Από το να διακόπτουν του άλλους ενώ μιλάνε μέχρι να αισθάνονται απομονωμένα, τα παιδιά με δυσκολίες στον κοινωνικό τομέα συχνά δυσκολεύονται όταν πρέπει να εργαστούν σε ομάδες με τους συμμαθητές τους. 

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεπεράσει βασικές δυσκολίες. 

1) Μετράμε μέχρι το 5: Οι στοιχειώδεις δεξιότητες ακρόασης είναι πολύ σημαντικές σε μια ομάδα. Αν το παιδί σας τείνει να διακόπτει τους άλλους ή να μιλάει ταυτόχρονα μαζί τους, διδάξτε του να μετράει μέχρι το 5 πριν αρχίσει να μιλάει όταν κάποιος άλλος έχει τον λόγο. Διδάξτε του ότι θα πρέπει αυτά που θα πει να έχουν σχέση με όσα άκουσε και να εκφράζουν μια σχετική σκέψη πχ “Μου αρέσει πολύ η ιδεα του Έρικ για το διόραμα. Νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε και ζωάκια σε αυτό». Αν το παιδί σας ανησυχεί ότι θα ξεχάσει τις ιδέες του αν δεν τις πει αμέσως, ενθαρρύνετέ το να τις σημειώνει κάπου και να συμβουλεύεται τις σημειώσεις του όταν έρχεται η σειρά του να μιλήσει. 

Έως 28 Ιουνίου οι αιτήσεις για τα δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας Γ' Λυκείου στο Δ. Θεσσαλονίκης

Για 12η χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης “υποστηρίζει” μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου – Λυκείου και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας αφορά μαθητές δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Θεσσαλονίκης, που προέρχονται από οικονομικά ευάλωτες οικογένειες.

Η συγκινητική ιστορία πίσω από το άγαλμα στο γήπεδο της Βαλένθια

Συγκινεί η ιστορία που αποκαλύφθηκε μετά την τοποθέτηση ενός αγάλματος στο γήπεδο της Βαλένθια.

Το άγαλμα δημιουργήθηκε για να τιμήσει έναν φίλο της ομάδας που αν και ήταν τυφλός είχε εισιτήριο διαρκείας και για δεκαετίες ολόκληρε πήγαινε για να στηρίξει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα. 

Η ζωή της με τον Γιάννη

Η μαμά του Γιάννη έχει ένα σημάδι στο πρόσωπο από τον Γιάννη και δημοσιοποιεί στο Facebook τη φωτογραφία της, ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλοι τί σημαίνει κλείνω δομές όταν πρόκειται για ΑΜΕΑ και δη, παιδιά με αυτισμό. Για μένα όμως, αυτή η εικόνα έχει ακόμη μεγαλύτερη χρησιμότητα. Μας βοηθά να βάλουμε τον αυτισμό στη σωστή του θέση και να προσφέρουμε λίγη περισσότερη κατανόηση – ναι, φυσικά και δομές – στους εκπληκτικούς γονείς των παιδιών με αυτισμό και την πολύ δύσκολη καθημερινότητά τους με τις αμέτρητες προκλήσεις που διαρκώς αυξάνονται. Αν έρθει η κατανόηση, όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.

Η έλλειψη ύπνου στους έφηβους επηρεάζει τη σεξουαλική τους συμπεριφορά

Η έλλειψη ύπνου στην εφηβική ηλικία συνδέεται με αυξημένα ποσοστά επικίνδυνων σεξουαλικών συμπεριφορών, όπως η μη χρήση προφυλακτικού ή το σεξ υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, όπως αποκαλύπτει μια νέα αμερικανική έρευνα.

Μεσημεριανός υπνάκος: Ό,τι καλύτερο για τα παιδιά

Μελέτη που εξέτασε σχεδόν 3000 μαθητές της τετάρτης, πέμπτης και έκτης δημοτικού, ηλικίας 10 έως 12 ετών, αποκάλυψε μια σύνδεση ανάμεσα στο μεσημεριανό ύπνο την ευτυχία, τον αυτοέλεγχο και το θάρρος.

Μαθήματα κολύμβησης από την ΑΠΑΜΕΙΑ στα Νέα Μουδανιά

Τα μαθήματα ξεκινάνε την 1η Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στην κα Κασατούρα Μαρία, τηλ. 6979 123703 και στην κα Λίνα Παπαδοπούλου 6947 431153.
Πηγή: xalkidikipolitiki

Βαγγέλης Χατζής: ο μοναδικός μονόχειρας πυγμάχος του κόσμου γεννήθηκε στη ραδιενεργή βροχή του Τσερνόμπιλ

Η 26η Απριλίου του 1986 έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων. Στον Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης ο τέταρτος αντιδραστήρας εκρήγνυται, με αποτέλεσμα να εκλυθεί τεράστια ποσότητα ραδιενεργής ουσίας σε όλη την περιοχή. 

Χάος με την εξεταστέα ύλη για τη Γ' Λυκείου

Σε προεκλογικό «αλαλούμ» βρίσκεται ο χώρος της εκπαίδευσης, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μην μπορεί να λάβει έστω μια απόφαση που δεν θα την αλλάξει λίγες ώρες μετά. Με τη διδακτέα και εξεταστέα ύλη της επόμενης χρονιάς για την Γ' Λυκείου να ανακοινώνεται και να διορθώνεται σε λίγες ώρες και τις επιστημονικές ενώσεις της χώρας σε έξαλλη κατάσταση, οι επόμενες ημέρες αναμένονται γεμάτες ένταση στον χώρο της παιδείας.