Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

7 στρατηγικές για την προώθηση της αποδοχής και της ένταξης του αυτισμού στην τάξη

Η δημιουργία φιλόξενων και χωρίς αποκλεισμούς αιθουσών διδασκαλίας για όλους τους μαθητές είναι πρωταρχικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών όλων των μαθητών. Ως εκπαιδευτικοί, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες να εμβαθύνετε στο πώς να διευκολύνετε την αποδοχή στην τάξη. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να προωθήσετε την αποδοχή και την ένταξη των Αυτιστικών μαθητών σας.

Πώς να προωθήσετε την αποδοχή και την ένταξη του αυτισμού στην τάξη

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ερευνα τη συνδέει με διαφορές στον εγκέφαλο των παιδιών

Νέα έρευνα συνδέει την ατμοσφαιρική ρύπανση με διαφορές στον εγκέφαλο των παιδιών.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, πυρκαγιές και αυτοκίνητα, ακόμα και όταν βρίσκεται κάτω από τα επίσημα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας αέρα, συνδέεται με διαφορές στους εγκεφάλους των παιδιών, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Developmental Cognitive Neuroscience».

Γαλλία: Τα μάτια των παιδιών δεν προστατεύονται επαρκώς από τα φώτα LED που περιέχονται σε παιχνίδια

Το ευρωπαϊκό πρότυπο για την ασφάλεια των παιχνιδιών δεν εγγυάται την προστασία των ματιών των παιδιών, ενώ ορισμένα LED, ενσωματωμένα κυρίως σε λούτρινα παιχνίδια, μπορούν να επηρεάσουν τον αμφιβληστροειδή τους και να διαταράξουν τους βιολογικούς τους ρυθμούς, εκτιμούν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές εκφράζοντας την επιθυμία να αναθεωρηθούν οι κανόνες ασφαλείας.

Ευρώπη: Τρία στα τέσσερα παιδιά ηλικίας 3-4 ετών αφιερώνουν πολύ χρόνο μπροστά στην οθόνη

Τρία στα τέσσερα μικρά παιδιά στην Ευρώπη αφιερώνουν πολύ χρόνο στην οθόνη, ενώ δεν κοιμούνται και δεν κινούνται αρκετά σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με νέα παγκόσμια ανάλυση.

Νέο τμήμα για παιδιά με αναπηρία στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Ένα νέο καινοτόμο τμήμα μουσικής που απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρία, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, φιλοδοξεί να προσφέρει στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τα οφέλη της μουσικής, μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη προσέγγιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Πιερρακάκης: 1.000 μόνιμοι διορισμοί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Για έμπρακτη τήρηση της δέσμευσης για στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοινώνοντας κατά τη σημερινή, έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων 1.000 μόνιμους διορισμούς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σχολεία: Υποχρεωτικά τρεις ασκήσεις ετοιμότητας για το σεισμό μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα καλά με τους μαθητές να έχουν μπει στις σχολικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται οι διευθυντές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν στην υλοποίηση μέτρων στο πλαίσιο εφαρμογής οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Θεσσαλονίκη: Έξαλλοι θεατές ανεβαίνουν στη σκηνή και σταματούν οι ίδιοι το μπούλινγκ

Μία «κουρτίνα» ανοίγει επιτρέποντας σε «εξωσχολικά» άτομα να παρακολουθήσουν την καθημερινότητα των παιδιών σε ένα γυμνάσιο. Βλέπουν πώς οι εντάσεις εξελίσσονται σε περιστατικά βίας, τα οποία παρασύρουν ακόμη και όσους δεν είχαν πρόθεση να εμπλακούν.

Σκοποβολή: Παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στο σκητ ο Παναγιώτης Γεροχρήστος


Θεσσαλονίκη: Βιωματικό Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας στο Βαφοπούλειο

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο προσκαλεί εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να δηλώσουν συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο φιλαναγνωσίας για την αποδοχή και τον αλληλοσεβασμό στο σχολείο και στην κοινότητα, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024.