Τρίτη 30 Απριλίου 2019

7 τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά με δυσκολίες συγκέντρωσης να αντιμετωπίσουν τον «πυρετό της Άνοιξης».

Έφτασε η άνοιξη και τα παιδιά με δυσκολίες συγκέντρωσης αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις και αφαιρούνται πιο εύκολα. Ωστόσο, το σχολείο δεν έχει τελειώσει και το παιδί σας πρέπει να συνεχίσει να κρατάει το πρόγραμμά του και να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του. 

Δείτε πώς μπορείτε να το βοηθήσετε:

Ισπανία: Στις κάλπες άτομα με νοητική υστέρηση


Αυτό είναι ένα από τα καθήκοντα του Εδουάρδο. Πριν από τρία χρόνια υπέγραψε σύμβαση εργασίας με το Gil Gayarre Foundation, κέντρο που εξειδικεύεται στην ειδική αγωγή. Συμμετείχε στα workshops από τότε που ήταν παιδί.

Συνέχεια στον παραλογισμό για την ειδική αγωγή

Δεν έχουν τέλος οι αλλαγές στον τρόπο αποζημίωσης των υπηρεσιών ειδικής αγωγής, με γονείς και θεραπευτές να βρίσκονται σε μόνιμη σύγχυση με τις κινήσεις του υπουργείου Υγείας. Η τελευταία απόφαση έχει να κάνει με την έναρξη της εφαρμογής ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για ειδικές θεραπείες παιδιών-εφήβων, αλλά και την ηλεκτρονική εκτέλεση εκ μέρους των θεραπευτών, ώστε να μπορούν να αποζημιώνονται.

Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή: 31 ερωτήσεις - απαντήσεις σχετικά με τις αιτήσεις

Σχετικά με τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, διαβάστε το άρθρο της Γεωργίας Μπουλμέτη και του Βασίλη Βούγια, αιρετών ΚΥΣΕΕΠ, στην alfavita όπου δίνουν απαντήσεις σε 31 ερωτήσεις σχετικά με την κατάθεση αιτήσεων.


Τα Παραολυμπιακά Αθλήματα θα γνωρίσουν 1.000 μαθητές της Σύρου

Ένα μάθημα διαφορετικό, μακριά από τα μαθητικά έδρανα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Σύρου!

Ένα από τα πιο χρήσιμα μαθήματα που μπορούν να δοθούν για τη ζωή, αυτό της συνεχούς προσπάθειας, παραδίδει ο παραολυμπιονίκης, Μάκης Καλαράς, ο οποίος, μετά από την πρόσκληση του φίλου του Νίκου Ρούσσου, μετέχει στην σχετική εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία του νησιού.

Όταν το παιδί λατρεύει τα γλυκά

Αν το παιδί παρακαλάει συνέχεια για γλυκά με κάθε ευκαιρία, εσείς φτάνετε στα όριά σας γιατί δεν ξέρετε πώς να περιορίσετε αυτήν την ανάγκη χωρίς να απαγορεύσετε εντελώς τη ζάχαρη. Είναι όμως πολύ σημαντικό να βρείτε μία λύση από νωρίς ώστε να μην δυσκολευτεί αργότερα να κόψει τη συνήθεια.

To σύνδρομο χωρίς όνομα - Ένα από τα λίγα παιδιά με τη σπάνια αυτή κατάσταση

Όταν ο Charlie Parkes ήταν στη μήτρα, μια ακτινογραφία αποκάλυψε ένα πρόβλημα με τον εγκέφαλό του. Πέρασε τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του στο νοσοκομείο κάνοντας εξετάσεις. Οι γονείς του ήταν απελπισμένοι για απαντήσεις, αλλά δεν ήρθαν ποτέ. 

«Έχουμε πολλά κομμάτια στο παζλ, αλλά δεν ταιριάζουν απόλυτα, δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα την εικόνα», λέει η μητέρα του Laura. 

Μαθήματα πολυπολιτισμικότητας μέσα από ένα παιχνίδι γνώσεων

Ένα διασκεδαστικό και «εκρηκτικό» παιχνίδι γνώσεων διδάσκει στους μαθητές τις έννοιες της πολυπολιτισμικότητας και της αρμονικής συνύπαρξης.

Ο λόγος για το «Ηφαίστειο της Διαφορετικότητας», ένα πρωτοποριακό επιδαπέδιο παιχνίδι που δημιούργησε η μη κυβερνητική οργάνωση «Generation 2.0 RED». Το παιχνίδι χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό εκπαιδευτικό εργαλείο, με στόχο την κατανόηση και την εξοικείωση μαθητών ηλικίας 11-14 ετών με τις έννοιες της διαφορετικότητας, της διαπολιτισμικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

A Ball for All : Γκολ στην Ένταξη από το Όραμα Νέων Youthorama

Το Όραμα Νέων Youthorama – Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος, www.youthorama.gr σας προσκαλεί στις ανοικτές δράσεις που διοργανώνει με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, στην ένταξη ατόμων με προβλήματα όρασης.

Πρόγραμμα δράσεων:
Τετάρτη 1/5, 18:00 στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος
«2x2 ευστοχίας πέναλτι με κλειστά μάτια»,
Πέμπτη 2/5, 17:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Καραμπουρνιώτη Πυλαίας
«3x3 ευστοχίας πέναλτι με κλειστά μάτια».
Είσοδος ελεύθερη!

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» μαζί με 20 δήμους της Αττικής, συγκεντρώνει βιβλία

Το Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», μαζί με 20 δήμους της Αττικής, συγκεντρώνει βιβλία. Τα βιβλία αυτά θα διατεθούν σε ΚΑΠΗ, ιδρύματα, δημοτικές βιβλιοθήκες και φορείς του εκάστοτε δήμου.

Για να δείτε το σημείο όπου συγκεντρώνονται τα βιβλία σε κάθε δήμο πατήστε ΕΔΩ.

Iστιοπλοΐα για ΑΜΕΑ από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη!

Με πρόγραμμα του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" η ιστιοπλοΐα για ΑΜΕΑ εξαπλώνεται σ' όλη την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα του 2019 μόνο δυο όμιλοι στην Ελλάδα έχουν τμήμα για ιστιοπλοΐα για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ). 

Ο ένας είναι στην Αθήνα και είναι ο Ναυταθλητικός Όμιλος ΑΜΕΑ SAILABILITY HELLAS και ο άλλος στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί υπό την σκέπη του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.