Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Καλλιεργώντας δεξιότητες καινοτομίας

Καλλιεργώντας δεξιότητες καινοτομίας: Ο ρόλος των πολιτιστικών ιδρυμάτων
Άρθρο του Γιώργου Παπαδάκη στο protagon

Αποτελεί πλέον κοινοτοπία - τα σχολεία χρειάζεται να εκπαιδεύσουν τα παιδιά ώστε αυτά να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε επαγγέλματα τα οποία δεν υπάρχουν ακόμα. Ως εκ τούτου, χρειάζεται να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων αντί για τη στείρα διδασκαλία περιεχομένου.

Ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις για το παιδί αθλητή

Η έντονη σωματική δραστηριότητα έχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία των παιδιών. Παρόλα αυτά, η περίοδος ραγδαίας ανάπτυξης κατά την παιδική και την εφηβική ηλικία σημαίνει ότι οι διατροφικές τους απαιτήσεις ίσως διαφέρουν από αυτές των ενηλίκων.

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ: Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει

Περισσότερα εδώ

Παιχνίδι: Βάτραχοι

Αλλάξτε τη θέση των βατράχων ώστε οι πράσινοι να βρεθούν δεξιά και οι καφέ αριστερά
Προσοχή!
1. Οι βάτραχοι μπορούν να μετακινηθούν μόνο μπροστά
2. Κάθε βάτραχος μπορεί να πηδήξει πάνω από ένα βάτραχο μόνο και στην επόμενη πέτρα που έχει μπροστά του

Εμπειρική μελέτη: Η αυτονομία του εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Στην εργασία "Η αυτονομία του εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μία εμπειρική μελέτη" της Αγγελική Καρακώστα (2013), προσεγγίζεται η έννοια της επαγγελματικής αυτονομίας του εκπαιδευτικού, τα χαρακτηριστικά που τη συνθέτουν καθώς και οι επιρροές της στο έργο του εκπαιδευτικού. Ειδικότερα, διερευνώνται οι αντιλήψεις ενός δείγματος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία του Δήμου Πατρέων σχετικά με το βαθμό αυτονομίας τους.

Υπέροχα γονίδια


Ένα από τα καλύτερα φωτογραφικά πρότζεκτ της χρονιάς ανήκει στην Ουλρίκ Κολέτ. Η Καναδή αυτοδίδακτη φωτογράφος χαρακτηρίζει ένα από τα πιο διάσημα εγχειρήματά της «μια ερευνητική φωτογραφική εργασία για την ομοιότητα που προκαλούν τα γονιδία σε ανθρώπους της ίδιας οικογενείας».

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο θα λειτουργήσει και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Στο φροντιστήριο θα παρέχονται μαθήματα κατεύθυνσης Β΄ και Γ΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2013-2014.

Ενα διαφορετικό καλοκαίρι για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα

Θα κάνουν νέους φίλους. Θα μάθουν μέσα από το παιχνίδι. Και κυρίως θα περάσουν ένα καλοκαίρι πολύ διαφορετικό, που θα τα γεμίσει ευχάριστες αναμνήσεις. Αυτή την ευκαιρία θα έχουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα με το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που έχει δημιουργηθεί εκεί.