Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Αγαπητοί μας φίλοι και συνεργάτες,
Ο Γκόραν Πάβλοβιτς, υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης εδώ και δύο χρόνια, σας προσκαλεί να γιορτάσετε την αναχώρησή του για νέες περιπέτειες στη Γαλλία, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 20:00, στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ (Λεωφ. Στρατού 2Α).

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2012

Ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2012, που αφορούν στις εκδόσεις του 2011. Οι βραβευμένοι τίτλοι και συγγραφείς είναι, ανά κατηγορίες, οι εξής:

Πρόσκληση για 3μηνη πρακτική άσκηση στην EUD

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κωφών (EUD) προσφέρει την ευκαιρία σε ένα νέο Κωφό ευρωπαίο νοηματιστή να κάνει πρακτική άσκηση. Εάν πληρείτε τις προδιαγραφές, έχετε εμπειρία στο χώρο των μέσων επικοινωνίας και σας αρέσει η πολιτική, δείτε αναλυτικά τι χρειάζεται για να υποβάλετε τα χαρτιά σας. Βασικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη νοηματική εδώ.

Η ζάχαρη κάνει λιγότερο επώδυνο τον παιδικό εμβολιασμό

Φαίνεται τελικά ότι η ζάχαρη μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του παιδιού κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, κάνοντας ευκολότερη τη διαδικασία, σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.

Σουφλί: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου  διοργανώνει Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους!

Των Χωρών τα Παραμύθια στη Θεσσαλονίκη

Ο Ακης Σακελλαρίου αναζητά το δρόμος της επιστροφής μαζί με τον Κοντορεβυθούλη, ο Θοδωρής Αθερίδης αφηγείται την αθάνατη ιστορία αγάπης της «Πεντάμορφης και το τέρας» και ο Γιάννης Σαρακατσάνης τον «Παπουτσωμένο γάτο». Γνωστοί ηθοποιοί θα διηγηθούν τις διαχρονικές ιστορίες των αδελφών Γκριμ από τη Γερμανία, του Σαρλ Περώ από την Γαλλία, του Τσάρλς Ντίκενς από τη Βρετανία και παραδοσιακούς θρύλους από την Ισπανία, ενώ μουσικά σύνολα του Δήμου θα ντύσουν με γιορτινές νότες το ξαναζωντάνεμα παραμυθένιων ηρώων της παιδικής ηλικίας. Αυτό παραμυθένιο – μελωδικό σκηνικό στήνεται από σήμερα και για δέκα μέρες στο Νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Βιβλίο: Κοσμοδρόμιο

Έφηβοι από 23 σημεία του πλανήτη μοιράζονται τους λόγους που τα μάτια τους δεν κλείνουν εύκολα το βράδυ.

Η Κλάρα μένει στο Λονδίνο, έχει ακμή και παραπάνω κιλά. Δύο ασυγχώρητα ελαττώματα για τον Ντάνι που κάνει τη ζωή της πραγματική κόλαση. Αυτός και η παρέα του παγιδεύουν την Κλάρα μέσα σε μία σχολική αίθουσα ενώ κανείς άλλος δε βρίσκεται εκεί…

Η Ρίγιο θέλει να γίνει μάγισσα. Μαζί με τον Μασούτζι, τον Λι, τον Σιν μεγαλώνει σ’ έναν σκουπιδότοπο ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γκουιγιού της Κίνας. Όταν ο Λι αρρωσταίνει, η Ρίγιο θα προσπαθήσει να τον κάνει καλά με τα μαγικά της κόλπα…

Κατασκευή: Δεντροκαρφιτσούλα

Μπορεί η δημιουργός της καρφίτσας που βλέπετε στη φωτογραφία να την περιορίζει στη χριστουγεννιάτικη συλλογή, αλλά εμείς νομίζουμε ότι κατασκευάζεται και φοριέται όλο το χρόνο. Οδηγίες (στα αγγλικά, αλλά με φωτογραφίες σε κάθε στάδιο) και το πατρόν για το δεντράκι θα βρείτε εδώ. Η φωτογραφία προέρχεται από την ίδια πηγή.

H "Αμυμώνη"στο Mediterranean Cosmos

Ύστερα από ένα έντονο τριήμερο γεμάτο "Αμυμώνη", η παρουσία του Συλλόγου συνεχίζεται στο Mediterranean Cosmos, στην Πύλη 3 (γνωστή και ως πύλη με τα δελφίνια), μέχρι την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Σε ειδικό stand που μας παραχωρήθηκε από το εμπορικό κέντρο, προβάλλουμε δημιουργίες γονιών και φίλων του Συλλόγου, προτάσεις για χριστουγεννιάτικα δώρα, αναμνηστικά, γούρια κ.ά. Προπάντων όμως προβάλλουμε τις δράσεις της "Αμυμώνης - Θεσσαλονίκης" και το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες "Η ΑΜΥΜΩΝΗ" που σε λίγες μέρες ξεκινάει τη λειτουργία του.