Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πώς να πείτε στα παιδιά σας ότι χωρίζετε

Πολλά ζευγάρια ξεκινούν μαζί και αγαπημένα να φτιάξουν μια δεμένη οικογένεια. Άλλα αποφασίζουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους για να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους. Όπως και να έχει πολλά ζευγάρια δεν καταφέρνουν να επικοινωνούν με την πάροδο του χρόνου και αποφασίζουν να χωρίσουν. Ο χωρισμός ίσως να ήταν ανώδυνος αν δεν υπήρχαν παιδιά, αλλά όταν υπάρχουν, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Η Μικρόπολις 2012 ανοίγει τις πόρτες της 20 έως 23 Σεπτεμβρίου στην “Τεχνόπολις”

Ευρηματική, ψυχαγωγική και συναρπαστική περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η πόλη θαύμα που αγκάλιασαν χιλιάδες παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, ανοίγει ξανά τις πύλες της από 20 έως και 23 Σεπτεμβρίου στην “Τεχνόπολις”, του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Διαγωνισμοί φωτογραφίας (και ποίησης)

Έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού σε παιδιά μέσω Η/Υ

Η μελέτη ενός κοινού ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να εντοπίσει στον εγκέφαλο παιδιών ηλικίας ακόμα και μόλις δύο ετών το «αποτύπωμα» του αυτισμού, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη υπόσχεται μία πιο αντικειμενική μέθοδο πρόωρης διάγνωσης, που θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση της πολύπλοκης αναπτυξιακής διαταραχής του αυτισμού, όμως πρώτα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες παρεμφερείς έρευνες.

«Αν το έμβρυο τυλιχτεί στον ομφάλιο λώρο, θα γεννηθεί ομοφυλόφιλο»!

Σάλο έχει προκαλέσει ένα ιταλικό γκρουπ στο δημοφιλή τόπο δικτύωσης Facebook με τίτλο «Η έκτρωση ενός ομοφυλόφιλου παιδιού είναι ενέργεια πίστης».

Πρωτοβουλία «Book Me»

Μια σημαντική για τους μαθητές πρωτοβουλία με τον τίτλο Book Me παίρνει το τμήμα Παιδείας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στην προσπάθειά να καλυφθούν ανάγκες των συμπολιτών τους.

Δωρεάν μαθήματα wind surfing από τον Δήμο Βόλβης

Γεμίζει με ιστιοσανίδες ο Στρυμονικός κόλπος, με μια καλοκαιρινή «προσφορά» του δήμου Βόλβης σε επίδοξους σέρφερς του… ανέμου.

Ισχύει το 10% των θέσεων εισακτέων για τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού

Ισχύει η εισαγωγή υποψηφίων στο 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς συμμετοχή σε νέα εξέταση) για τους κατόχους Βεβαίωσης Πρόσβασης ημερησίων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ Ομάδας Β΄ των ετών 2010 ή 2011 για τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, αναφέρει σημερινή εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Βαθιά ριζωμένος στον ανθρώπινο εγκέφαλο ο ρατσισμός

Οι ρατσιστικές αντιλήψεις δείχνουν να είναι βαθιά «καλωδιωμένες» στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ακόμα και σε ανθρώπους που κάθε άλλο παρά ρατσιστές θεωρούν τον εαυτό τους, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι ο ρατσισμός μπορεί να λειτουργήσει σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο και να «μολύνει» ακόμα και ανθρώπους που σε συνειδητό επίπεδο έχουν τις «πολιτικά ορθές» απόψεις.

Μέχρι 2/7 οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών βρεφών και νηπίων για τη σχολική περίοδο 2012-2013, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ. (που μεταφέρθηκαν από τον καταργηθέντα φορέα Εργατικής Εστίας) λήγει τη Δευτέρα 2/7/2012.

Κατέγραψαν σε βίντεο τη γέννηση ενός μωρού σε μαγνητικό τομογράφο


Τη διαδικασία της γέννησης ενός μωρού απεικόνισαν για πρώτη φορά σε μαγνητικό τομογράφο γιατροί από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βερολίνου.