Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκόλμπολ

Η 'Α Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γκόλμπολ, διοργανώνεται απο την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, με την συμμετοχή των ομάδων: ΑΣΑΜ ΠΕΙΡΑΤΕΣ, Α.Σ.Π.Τ. ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ΟΜΗΡΟΣ, ΠΥΡΡΟΣ, ΠΥΡΣΟΣ

6η Παγκόσμια Biennale παιδικής ζωγραφικής 2012-2013

Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνει την 6η Παγκόσμια Biennale παιδικής Ζωγραφικής 2012-2013 με θέμα «Παγκόσμια Κληρονομιά, ο πολιτισμός και η παράδοση των λαών», η οποία απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 5-17 ετών. Στόχος της Biennale είναι, παιδιά από διαφορετικές χώρες με την βοήθεια των δασκάλων τους, να έρθουν σε επαφή με την ιστορία, τα μνημεία και την παράδοση της χώρας τους, που αποτελούν κομμάτι της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

1η Ημερίδα Στίβου για παιδιά και νέους με και χωρίς αναπηρία

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ σε συνεργασία με το Δήμο Π. Φαλήρου και το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Π. Φαλήρου συνδιοργανώνουν την 1η Ημερίδα Στίβου για παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες και αναπτυξιακές διαταραχές.

Ξεκινούν τα πασχαλινά παζάρια βιβλίου

Πεζογραφία, ποίηση, αστυνομικά, δοκίμια, μαγειρική, λευκώματα, παιδικά διαθέτουν με έκπτωση 50%-70% οι εκδόσεις Καστανιώτη, στο 104-Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη (Θεμιστοκλέους 104, Αθήνα), από την Παρασκευή 6 Απριλίου ως τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας: Παρ.: 4.00 μ.μ.-10.00 μ.μ., Σάβ.-Κυρ.: 10.00 π.μ.-10.00 μ.μ., Μ. Δευτ.: 4.00 μ.μ.-10.00 μ.μ.

Υποτροφίες της Σλοβακίας για σεμινάριο σλοβακικής γλώσσας και πολιτισμού

Η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Αθήνα ανακοίνωσε τη χορήγηση 2 υποτροφιών από την Κυβέρνηση της Σλοβακίας για το θερινό σεμινάριο σλοβακικής γλώσσας και πολιτισμού που θα λάβει χώρα στην Μπρατισλάβα από τις 5 έως και τις 25 Αυγούστου 2012.ΟΙ υποτροφίες χορηγούνται στο πλαίσιο της Διμερούς Μορφωτικής Συμφωνίας Ελλάδας-Σλοβακίας.

Προβληματική η στοματική υγεία των παιδιών στην Ελλάδα

Από την ηλικία των 5 ετών αρχίζει να πλήττει η τερηδόνα τα δόντια των παιδιών ενώ στην ηλικία των 12 ετών το 78,5% έχει μέτρια έως κακή στοματική υγιεινή. Δύο με τρία χαλασμένα δόντια έχουν κατά μέσο όρο έχουν τα παιδιά ηλικίας 12 και 15 ετών, ενώ μόνο το 15,8% των 12χρονων και το 16,7% των 15χρονων έχει υγιές περιδόντιο. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από Πανελλαδική Επιδημιολογική Έρευνα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Θεραπεία αμβλυωπίας μέσω… Tetris!

Παιχνίδια στον υπολογιστή που γυμνάζουν την οπτική μας αντίληψη, όπως το Tetris, θα μπορούσαν να βοηθήσουν παιδιά που πάσχουν από αμβλυωπία να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους, υποστηρίζουν σκωτσέζοι επιστήμονες.

Διευκολύνσεις για ΑΜΕΑ στο Euro 2012

Άτομα με προβλήματα στην όρασή τους, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν το Euro του καλοκαιριού, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να ακούν από το γήπεδο την αναμετάδοση των αγώνων.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο πλαίσιο της Περιοδικής Έκθεσης, με τίτλο «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο – οι Θησαυροί – ο Μηχανισμός», σχεδίασε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα με ενιαίο τίτλο:

Ο Στίβεν Χόκινγκ θα «μιλήσει» με εγκεφαλική κορδέλα

Ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ δοκιμάζει μια επαναστατική συσκευή η οποία ίσως του επιτρέψει να ξαναμιλήσει. Το iBrain σύμφωνα με τους δημιουργούς του μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις να τις μεταφράζει - δηλαδή να τις μετατρέπει σε λέξεις - και να τις εκφωνεί μέσα από ηχεία. Ο Χόκινγκ πάσχει από τη νόσο Λου Γκέριγκ και εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο αδυνατώντας μεταξύ άλλων να μιλήσει.