Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Δες το, μάθε το: Ζωντανέψτε το μάθημα για τα παιδιά που είναι οπτικοί τύποι.

Οι οπτικοί τύποι πρέπει να σωματικά ενεργοί, να δημιουργούν γνωστικούς χάρτες, να κρατούν σημειώσεις και γενικά να μεταφράζουν τη μάθηση μέσα από το δικό τους δημιουργικό φακό/ πρίσμα. Διαβάστε μερικές – οπτικού τύπου- στρατηγικές που θα βοηθήσουν το παιδί σας να σταθεροποιήσει και να διατηρήσει όσα έμαθε στην τάξη. 

Πώς θα διώξεις μακριά τους εφιάλτες του παιδιού σου

Ο μικρός σου, που πάει στον παιδικό σταθμό, υποφέρει τελευταία από εφιάλτες. Έχει τρομάξει τόσο πολύ από όλα αυτά που βλέπει στον ύπνο του, που όταν έρχεται η ώρα για να ξαπλώσει κυριεύεται από άγχος, κι ενώ είναι εξαντλημένος δυσκολεύεται να κοιμηθεί, κάτι που τον κουράζει ακόμη περισσότερο. Κι όταν καταφέρνει να γύρει στην αγκαλιά του Μορφέα σχεδόν κάθε βράδυ ξυπνάει τρομαγμένος, με βλέμμα κενό, ενίοτε χωρίς να επικοινωνεί με το περιβάλλον, και αρχίζει τα κλάματα. Τι μπορείς να κάνεις για να προσφέρεις έναν ήρεμο, γλυκό και ασφαλή ύπνο στο παιδί σου;

Προκήρυξη για την κάλυψη κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού στα Ευρωπαϊκά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020

Προκήρυξη για την κάλυψη κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού στα Ευρωπαϊκά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020

Το παιδί φέρεται υπερβολικά καλά στο σχολείο. Να ανησυχήσω;

Όλοι θέλουμε φυσικά να έχουμε ένα παιδί που έχει εξαιρετική συμπεριφορά στο σχολείο, αλλά επίσης περιμένουμε από εκείνα να τεστάρουν τα όρια, τουλάχιστον μερικές φορές. Με το να φέρεται καλά, δεν αποτελεί από μόνο του πρόβλημα, αλλά θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι χρειάζεται την προσοχή σας. Αν το παιδί σας ανήκει στην κατηγορία του χαλαρού τύπου και δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να τσακώνεται με τους άλλους, τότε να νιώθετε τυχερή. Κάποια παιδιά λειτουργούν έτσι και δεν προκαλούν πολλά θέματα.

Bullying ανηλίκων: Τα παιδιά να μιλήσουν - Γονείς και εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό

Το 34,69% των μαθητών στην Ελλάδα έχει νιώσει εκφοβισμό. Το 6,3% των εφήβων δέχεται διαδικτυακό εκφοβισμό σε διάστημα τεσσάρων μηνών και σε ποσοστό 3,6% δηλώνουν, ότι έγιναν οι ίδιοι δράστες. Το 42% των εκπαιδευτικών πιστεύει, ότι τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας και παραβατικότητας υποβαθμίζονται ή αποσιωπούνται. Μόνο ένα στα δέκα παιδιά, που βιώνουν κάποια μορφή βίας, λαμβάνει επαγγελματική υποστήριξη στην Ελλάδα.

Πώς θα προστατέψεις το παιδί σου από τις αλλεργίες της γύρης

Κι όμως η ανοιξιάτικη επίσκεψη ενός παιδιού στο πάρκο ή στην εξοχή, όπως αυτό στην εικόνα που δημοσιεύουμε, μπορεί να εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για ορισμένα πιτσιρίκια. Πρόκειται για παιδιά που για λόγους που δεν έχουν αποκωδικοποιηθεί, με το που έρχονται σε επαφή με τη γύρη των φυτών παρουσιάζουν φαγούρα στη μύτη, κοκκινίζουν και γεμίζουν δάκρυα τα μάτια τους, βήχουν, φτερνίζοται και τρέχει η μύτη τους, παθαίνουν αναφυλαξία κ.ο.κ.

Κανένας κίνδυνος για αυτισμό από το τριπλό παιδικό εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς

Τα παιδιά που κάνουν το τριπλό εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR), δεν αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αυτισμού, κάτι που ισχύει ακόμη και για όσα παιδιά μερικές φορές θεωρούνται υψηλού κινδύνου για κάτι τέτοιο.

Γρεβενά: Απέχουν από τα μαθήματά τους λόγω παρουσίας προσφυγόπουλων

Για 2η ημέρα γονείς του του 7ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών δεν έστειλαν σήμερα (σημ7-3-2019) τα παιδιά τους στο σχολείο, μετά από παρότρυνση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που υλοποιεί την κατά πλειοψηφία απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Η μονόχειρας αθλήτρια που σκαρφαλώνει στους δυσκολότερους βράχους

Ο θυμός έσπρωξε την Μορίν Μπεκ να σκαρφαλώσει όσο πιο ψηλά μπορούσε. Ηταν σε μία κατασκήνωση προσκόπων όταν ένας υπεύθυνος της είπε ότι δεν πρέπει να πάρει μέρος στην επόμενη δραστηριότητα επειδή είχε μόνον ένα χέρι. 

Αναπάντεχο εύρημα δείχνει νέες θεραπείες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Η ανακάλυψη ενός γονιδίου που παίζει ρόλο-«κλειδί» στην αυτοάνοση διαταραχή μπορεί να προσφέρει εκτός από καινούργια φάρμακα και ένα τεστ αίματος που θα προβλέπει ποια άτομα θα την εμφανίσουν