Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τα ταξίδια του μυαλού δίνουν έμπνευση

Οταν «ονειρευόμαστε» κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθούμε τον εγκέφαλο να λύσει περίπλοκα προβλήματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Οι επιστήμονες θεωρούν απαραίτητη λειτουργία στην καθημερινότητά μας το να αφαιρούμαστε και να κάνουμε διάφορα ευχάριστα σενάρια με το μυαλό μας.

Προβολή της ταινίας Σκρουτζ: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Φέτος τα Χριστούγεννα, ας μην τσιγκουνευτούμε την αγάπη!

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα συμπράττουν, με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό για τη 200ή επέτειο από τη γέννηση του σπουδαίου Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς (1812-1870). Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 11:30 π.μ., στα επτά θεματικά μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ θα προβληθεί η κλασική ασπρόμαυρη ταινία Σκρουτζ: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (Scrooge: A Christmas Carol).

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, στο Μετρό

Οι συντελεστές της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου με τίτλο «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» θα παρουσιάσουν το έργο της Άλκης Ζέη στο μετρό, στο σταθμό Σύνταγμα.

Ενημέρωση των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2013

Η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΠΑ ανακοίνωσε ότι απέστειλε στα Λύκεια της χώρας δύο σχετικές εγκυκλίους για την ενημέρωση των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2013.

Βαφοπούλειο: Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου 2012

Σάββατο 15, ώρα 19.00 & Κυριακή 16, ώρα 20.00
«Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έθιμα και δρώμενα του δωδεκαημέρου»
Παρουσιάζει η θεατρική ομάδα ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ
(Αίθουσα Θεάτρου)
(Είσοδος ελεύθερη)

Πρόσκληση για συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) απέστειλε πληροφορίες για συμμετοχή συναδέλφων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) και τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO, ΙΒΟ2013).