Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Προγραμματισμός γευμάτων (post-it, ημερολόγια και συνταγές)

Η σχέση μου με την κουζίνα και ειδικότερα με τη μαγειρική περνάει κρίση. Τα τελευταία τριάντα χρόνια τουλάχιστον. Ας είμαστε ειλικρινείς: αν λάβετε ποτέ πρόσκληση για γεύμα μαγειρεμένο από τα χεράκια μου, αναλογιστείτε τι κάνατε για να το αξίζετε, μετανοήστε και περάστε στην ταχεία κλήση το 210 7793777 (Κέντρο Δηλητηριάσεων)

Όταν γεννήθηκε ο μεγάλος μου γιος και ξεκίνησε τη στερεή τροφή, την ετοιμασία των γευμάτων είχαν αναλάβει εξ’ολοκλήρου η γιαγιά και ο παππούς. Γεμάτο βαζάκι ερχόταν στο σπίτι μας, άδειο και πλυμμένο (είπαμε ακαμάτρα, αλλά όχι κι έτσι) έφευγε για το δικό τους.

Δασκάλα στο Τέξας κηρύσσει τον πόλεμο στις εργασίες και γίνεται ηρωίδα στο διαδίκτυο

Ελπίδα σε όλους τους μαθητές του κόσμου δίνει μία δασκάλα από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών που απαγόρευσε τις εργασίες στο σπίτι. Το σημείωμα της Μπράντι Γιανγκ στο οποίο λέει στους γονείς πως θα καταργήσει τις εργασίες στο σπίτι προκειμένου να παιδιά να περνούν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους, έχει γίνει viral.

Τέσσερις μαθητές λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας «πέρασαν» στο πανεπιστήμιο

Τέσσερις υποψήφιοι από το λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, είναι από χθες ακαδημαϊκοί πολίτες, καθώς έδωσαν τη δική τους «μάχη» στις Πανελλαδικές και βγήκαν νικητές.

Οδηγίες προς γονείς και μαθητές για την ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας

Ενόψει της νέας φοιτητικής χρονιάς, συμβουλές προς γονείς και μαθητές δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών-Αττικής για την εύρεση κατοικίας. Σημειώνει, επίσης, ότι υπάρχουν σε κάθε πόλη μεσιτικά γραφεία που ασχολούνται με μίσθωση φοιτητικών κατοικιών.

Τα τάμπλετ ως μπέιμπι σίτερ

Η εικόνα είναι συνηθισμένη. Σε ένα από τα μεγάλα πάρκα διασκέδασης στην Αττική, με παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά, η νεαρή μαμά, μόλις κάθισε στην παρέα, έβγαλε αμέσως το τάμπλετ από την τσάντα προσφέροντάς το στην 11 μηνών κόρη της για να παίξει. Με ταχύτητα και χωρίς να κοιτάξει το μωρό, τα δάχτυλα πηγαινοέρχονταν στην οθόνη αλλάζοντας τις εικόνες στο πρόγραμμα όταν η μικρή δυσανασχετούσε. Ηταν φανερό πως αυτό συνέβαινε συχνά. «Είναι σαν παιδικό βιβλίο», απολογήθηκε. Και όταν η μικρή ξεσηκώθηκε από τις φωνές των άλλων παιδιών που έπαιζαν στα φουσκωτά παιχνίδια λίγο πιο κάτω, βρήκε την εναλλακτική: το κινητό από την τσάντα.

Ρεκόρ πωλήσεων με 133.000 εισιτήρια σε μια μέρα για τους Παραολυμπιακούς

Οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016 , ανακοίνωσαν ότι πουλήθηκαν την Τετάρτη 133.000 εισιτήρια, που είναι ρεκόρ, μιας ημέρας και πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό των εισιτηρίων που έχουν πωληθεί ποτέ σε μία μόνο ημέρα.

Άποψη: Κεχαγιόγλου Ε. "Παιδί μου, πέρασα στο Πανεπιστήμιο!"

Διαβάζοντας σήμερα το πρωί την εφημερίδα μου, έφτασα στις σελίδες με τις βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ. Γεγονός που δείχνει και το ηλικιακό κοινό στο οποίο οι εφημερίδες --ή έστω μέρος της ύλης τους-- απευθύνονται. Οι βάσεις των σχολών είναι γνωστές από χθες, δωρεάν προσβάσιμες στον καθένα που διαθέτει απλώς ηλεκτρονικό υπολογιστή· ελάχιστοι μάλλον, και αυτοί άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας, περιμένουν να τις πληροφορηθούν από το τυπωμένο χαρτί. Θυμήθηκα την εποχή που ήμουν παιδί και μαζεύονταν όλοι στα ραδιόφωνα για να ακούσουν τα ονόματα των επιτυχόντων, ακολουθούσαν ευχές και συγχαρητήρια τηλεφωνήματα.

Παιδιά του πολέμου/ Συρία

«Θυμάσαι κόρη απ’το Τσέρρο, / την πατρίδα την αγαπημένη; / Όλα καταπράσινα, ήσαν πρώτα. / Μαύρες τώρα οι τρύπες από τις γαλαρίες».

Το παλιό αυτό τραγούδι των Άλπεων, θα μπορούσαν να το ψελλίζουν και σήμερα τα παιδιά των εμπόλεμων περιοχών, παίζοντας ανάμεσα στα συντρίμμια και σε διασταυρούμενα πυρά, μέχρι να ακρωτηριαστούν ή ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.

Βρέθηκε το γονίδιο που προκαλεί σοβαρό γλαύκωμα στα μωρά

Γονίδιο που προκαλεί σοβαρό γλαύκωμα στα μωρά εντόπισαν επιστήμονες από τα πανεπιστήμια Northwestern και Wisconsin-Madison των ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο για την ανάπτυξη μιας φαρμακευτικής θεραπείας για τη συγκεκριμένη οφθαλμοπάθεια. 

Εισακτέος σε ΤΕΙ με βαθμολογία... 1,5

Πόσο η πολιτεία και η κοινωνία είναι ικανοποιημένες όταν οι υποψήφιοι εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βαθμούς λίγο πάνω από τον απόλυτο... πάτο; Με 1,5 στα ΤΕΙ και 5 στα πανεπιστήμια. Εκεί στάθηκε το βαθμολογικό κατώφλι εισαγωγής φέτος, για πρώτη φορά την τελευταία εικοσαετία. Την ίδια στιγμή, τα Παιδαγωγικά Τμήματα δέχονται υποψηφίους με μέσο όρο κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10.

Μαμά, τι είναι gay;

Τα παιδιά έχουν πάντα απορίες σεξουαλικού περιεχομένου. Το καλύτερο είναι να μαθαίνουν από τους γονείς ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουν για τον έρωτα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις.

Η εποχή σύλληψης του εμβρύου επηρεάζει την εγκεφαλική του ανάπτυξη

Μαθησιακές δυσκολίες ίσως έχουν τα παιδιά, η σύλληψη των οποίων έγινε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, υποστηρίζουν σκοτζέζοι ερευνητές. Οι ειδικοί αποδίδουν τον συσχετισμό στην έκθεση της μητέρας στο ηλιακό φως, καθώς έτσι παράγεται η βιταμίνη D, που είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.

Γαλλία: Αντιτρομοκρατικές ασκήσεις στα σχολεία ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα θρανία

Η Γαλλία θα αναπτύξει περίπου 3.000 εφέδρους της εθνικής στρατοχωροφυλακής, θα εκπαιδεύσει τις σχολικές αρχές και θα διεξαγάγει αντιτρομοκρατικές ασκήσεις στα σχολεία, ανακοίνωσαν σήμερα Γάλλοι υπουργοί, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

8 ώρες την εβδομάδα μουσική κάνουν στα δημόσια σχολεία της Κούβας!

Η μουσική "είναι στο αίμα" του κάθε Κουβανού. Οι άνθρωποι της χώρας του Κάστο και του Γκεβάρα ακόμα και ο τρόπος που μιλούν ακούγεται σαν να τραγουδούν μεταξύ τους!

Η μουσική στα δημόσια σχολεία της Κούβας είναι τόσο σημαντική όσο τα Ισπανικά, τα μαθηματικά και η Φυσική. Όπως θα δείτε και στα σχολεία έχουν 3.600 ώρες μαθημάτων μουσικής στο σχολείο. Περίπου 8 ώρες την εβδομάδα για 12 χρόνια. Όπως σημειώνει το βίντεο που δημοσιεύει το AJ+ και το οποίο έχει 5.000.000 views αυτό είναι που δίνει το δημόσιο σχολείο στα παιδιά των Κουβανών