Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγραμμα βοήθειας ΑμεΑ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βοήθειας ατόμων με ειδικές ανάγκες με τη βοήθεια σκυλιών, υλοποιεί το μη κερδοσκοπικό σωματείο φίλων ΑμεΑ «Δράση Για Το Κάτι Άλλο», που λειτουργεί στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Τρυφερά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια ξεδιπλώνουν ένα μαγικό χαλί ευχών που, στ' αλήθεια, όποιος τα ακουμπήσει, τ' όνειρο του βγαίνει αληθινό, η επιθυμία του πραγματοποιείται. Έτσι, μιαν ακαμάτρα γίνεται βασιλοπούλα, ένα γυμνό παιδί βρίσκει την καλύτερη φορεσιά για να βάλει ανήμερα του Χριστού και κάποιος ακόμα βρίσκει την ευτυχία και... οι καλικάτζαροι, σουτ, έρχονται!!! Παραδόσεις, παραμύθια και κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα συνθέτουν την παράσταση.

I Share Printables.com: Ένα site με δωρεάν εκτυπώσιμα

Το βρήκαμε στο ftiaxto.gr και το μοιραζόμαστε μαζί σας!
Είναι η εποχή του χρόνου που όλοι κάνουμε δώρα. Φέτος που τα χειροποίητα δώρα θα έχουν την τιμιτική τους ίσως χρειαστείς λίγο βοήθεια από κάποιους ταλαντούχους σχεδιαστές που αποφάσισαν να μας χαρίσουν μερικές από τις δουλειές τους δωρεάν. Θα τους βρεις στο Ishareprintables.com, όπου μπορείς να κατεβάσεις και να εκτυπώσεις δωρεάν ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου! Κάνε μια βόλτα από εκεί.

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στις Παιδικές Βιβλιοθήκες

Με ένα πλήθος εκδηλώσεων, που ανταποκρίνονται στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί τα παιδιά και τους γονείς τους στις παιδικές βιβλιοθήκες, για να περάσουν ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές, μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου.
Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και υλοποιείται σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, συγγραφείς, βιβλιοθηκονόμους, παιδαγωγούς και ομάδες της πόλης.

Από τα εφηβικά φιλιά... στις εκτρώσεις

Τι ξέρουν τα παιδιά για το σεξ; Ποιος τους μαθαίνει το προφυλακτικό; Γιατί η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στις εφηβικές εκτρώσεις; Τον φάκελο εφηβική σεξουαλικότητα και εκπαίδευση θα ανοίξουν οι «Πρωταγωνιστές» την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, στο Mega.

Η δασκάλα με τα κλειστά μάτια, του Κώστα Ρεσβάνη

Θα είμαι νοερά στο ξόδι της δασκάλας του 21ου Δημοτικού Σχολείου Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, που σκαρφάλωσε χθες στην ταράτσα του σχολείου της, προσπαθώντας να κρεμάσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τσακίστηκε καθώς υποχώρησε η στέγη. Ο διευθυντής του Σχολείου έτρεξε και την σκέπασε-νεκρή πλέον- με ένα σεντόνι, να μη δουν το πτώμα οι μαθητές και τα δύο της παιδιά που φοιτούσαν στην 2α και 5η Δημοτικού του ίδιου σχολείου.

Προβολή: ΚΕΕΠΕΑ "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"


Δημιουργία παιχνιδιών στο Microsoft Kodu

Το MS-Kodu είναι μια γλώσσα οπτικού προγραμματισμού ειδικά για τη δημιουργία παιχνιδιών. Πολύ ευχάριστη για τα παιδιά των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Στην ιστοσελίδα http://www.koduplay.gr/ μπορείτε να βρείτε ένα βιβλίο στα ελληνικά για το Kodu, μία δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών της Microsoft.

Οι λέξεις που ζεσταίνουν στ’ αλήθεια

Μια αλλιώτικη παρουσίαση του παιδικού βιβλίουΟ ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή (εικόνες) με τη συμμετοχή του givethekids

Ο ραφτάκος των λέξεων είναι ένα παραμύθι όπου οι λέξεις πλέκονται σε ρούχα αληθινά, που ζεσταίνουν, δροσίζουν και στολίζουν. Αυτό θα κάνουμε και στην παρουσίαση του βιβλίου! Θα μεταμορφώσουμε τις λέξεις του σε ρούχα αληθινά για παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Βιβλίο: Ρεντ, Μπελάς στο Δάσος

Όλα κυλάνε ήρεμα στο δάσος, μέχρι που εμφανίζεται η Ρεντ, μια δύστροπη και εγωίστρια «κοκκινοσκουφίτσα», η οποία δεν έxει μάθει να σέβεται τη φύση και να αγαπάει τα ζώα. Η μαμά της την έστειλε με το ζόρι να πάει φαΐ στη γιαγιά, που μένει μόνη της, και η Ρεντ έχει νευριάσει πολύ. Στο πέρασμά της, όλα τα ζώα του δάσους τρέχουν πανικόβλητα να κρυφτούν.

Πρακτικά συνεδρίου για την εκπαίδευση

Διαβάστε και μεταφορτώστε τα πρακτικά του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Ανώτερη Εκπαίδευση (American Institute of Higher Education), που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2012.

Όλες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Θέρμης

Για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ο Δήμος Θέρμης στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και αγκαλιάζει κάθεδημιουργική προσπάθεια που υπάρχει στο δήμο. Ο λόγος δεν είναι μόνο το κόστος αλλά και η δημιουργία δεσμών συμμετοχής, συν-οργάνωσης και συν- δημιουργίας με τους δημότες.

«Τηλεμαραθώνιος Αγάπης» UNICEF 2012 από την ΕΡΤ

Η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF διοργανώνει την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, από τις 17:00 μέχρι και τη 01:00, Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για την καταπολέμηση της φτώχειας και τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Δωρεάν Μαθήματα Ισπανικών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου», στοχεύοντας στη διαρκή επιμόρφωση των πολιτών σε τομείς γενικού ενδιαφέροντος ευρείας απήχησης (Τέχνη, Ιστορία, Λογοτεχνία), επεκτείνει τις υπηρεσίες τους και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.