Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ποδόσφαιρο και ΔΕΠΥ (ή Μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες στεναχώριες, απλές λύσεις)

Του Ν. (μαθητή της Γ’ Δημοτικού) του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα καλός, διασκεδάζει πολύ όταν παίζει πασούλες ή σουτάκια με τον μπαμπά του και τον αδερφό του. Στο σχολείο, όμως, η ώρα του ποδοσφαίρου στη γυμναστική είναι ένας εφιάλτης. 

Πώς μπορεί ο μπαμπάς να στηρίξει το έφηβο παιδί του;

Τόσο οι μαμάδες όσο και οι μπαμπάδες περνούν λιγότερο χρόνο με τα παιδιά τους κατά την εφηβεία καθώς οι έφηβοι αποκτούν μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Ωστόσο, οι αλλαγές στις σχέσεις μπαμπά και παιδιού μπορούν να οδηγήσουν σε νέους τρόπους σύνδεσης. Για παράδειγμα, μπορούν να κάνουν δραστηριότητες που απολαμβάνουν εξίσου και οι δύο, όπως να πάνε στον κινηματογράφο ή να γυμναστούν μαζί. Ο ρόλος του μπαμπά εξακολουθεί να είναι σημαντικός, όπως και όταν το παιδί ήταν μικρό.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Πώς την βίωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Ποια είναι η γνώμη των μαθητών και μαθητριών γυμνασίων και λυκείων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που εφαρμόστηκε στην περίοδο της καραντίνας; Τι σκέφτονται, πώς νιώθουν; Και ακόμη, τι πιστεύουν οι εκπαιδευτικοί τους; Ποιες δυσκολίες συνάντησαν όλοι – όλες, ποια ήταν τα όρια αλλά και οι επιτυχίες τους;

e-Συνέδριο Learn Inn ΕΚΠΑ: Τυπική και μη τυπική εκπαίδευση στην Ελλάδα του σήμερα: προκλήσεις και προοπτικές

Το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ειδικεύεται στην εκπαίδευση και επιμόρφωση σε θέματα εκπαίδευσης, διοργανώνει στις 19 & 20. Ιουνίου 2020 το e-Συνέδριο με τίτλο «Τυπική και μη τυπική εκπαίδευση στην Ελλάδα του σήμερα: προκλήσεις και προοπτικές» . Το συνέδριο είναι διαμορφωμένο με e-στρογγυλά τραπέζια συζήτησης και ενημέρωσης. 
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

«Αόρατα» παιδιά, ορατή εκμετάλλευση και στην περίοδο της καραντίνας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Αλλαγές στο φαινόμενο της παιδικής εκμετάλλευσης προκάλεσε η καραντίνα για τον κορονοϊό όπως καταγράφηκε από υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και ανακοινώθηκαν σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Εργασίας.

Τα δύο Κέντρα Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) και οι Ομάδες Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο (Streetworker) της ΑΡΣΙΣ κατέγραψαν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τις εξής αλλαγές στους δρόμους της Θεσσαλονίκης:

Η ACS στηρίζει τη διανομή δωρεάν αντισηπτικών στα Ειδικά Σχολεία όλης της χώρας

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που η ACS υλοποιεί στοχευμένα για τη στήριξη της μάχης κατά του κορωνοϊού, η εταιρεία συνεργάζεται με την Παπουτσάνης ΑΒΕΕ για τη διανομή δωρεάν αντισηπτικών στα Ειδικά Σχολεία όλης της χώρας, λόγω της επανέναρξης λειτουργίας τους.

Επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής μαθημάτων

Ποιοι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής -τα δικαιολογητικά - η προθεσμία αίτησης

Εκδόθηκε από το υπ. Παιδείας η εγκύκλιος στη οποία προβλέπεται η οργάνωση και ο τρόπος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων

Επιμορφωτική δράση Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας: Μέρες της COVID-19 και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού – Σιάτιστας, Βεύης – Μελίτης, Γρεβενών και Καστοριάς και τον Σ.E.E. Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα την Τετάρτη 17/06/2020 (17:15-20:00), με θέμα: «Μέρες της COVID-19 και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

Παιδί: Τα «δύσκολα» χαρακτηριστικά κάθε ηλικίας

Τα παιδιά, με αφετηρία την νηπιακή ηλικία έως και τα έξι τους περίπου χρόνια, μοιάζουν, ορισμένες φορές, να βγαίνουν εκτός ελέγχου, παρά τις προσπάθειές σας να τα συνετίσετε. Αυτή η δύσκολη αλλά παροδική συμπεριφορά, δεν θα πρέπει, ωστόσο, να αποτελέσει αφορμή ανησυχίας αφού αποτελεί μία φάση που περνούν σχεδόν όλα τα παιδιά ενώ υπάρχουν ποικίλοι τρόποι για την διαχειριστείτε κατάλληλα. Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε, σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν εκείνα «εκτοξεύουν» ειρωνικά σχόλια, κάνουν γκριμάτσες ή και αντιμιλούν, είναι αφενός οι φωνές, καθώς χάνουμε την ψυχραιμία μας και αφετέρου το να αγνοούμε το ζήτημα, πιστεύοντας ότι θα λυθεί από μόνο του. Σίγουρα αποτελεί μία φάση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αγενής συμπεριφορά θα σταματήσει από μόνη της. «Σύμμαχο» στην προσπάθειά σας θα βρείτε τις ακόλουθες στρατηγικές.

Πώς και πότε άρχισαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι εκπαιδευτική διαδικασία του ελληνικού κράτους για την εισαγωγή των αποφοίτων του Λυκείου (παλαιότερα του εξαταξίου Γυμνασίου) στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Διεξάγονται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς (Μάιο ή Ιούνιο, παλαιότερα Σεπτέμβριο) από το υπουργείο Παιδείας, με κοινά θέματα για όλους τους υποψηφίους κάθε επιστημονικού πεδίου.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών μας καλεί να χτίσουμε μαζί τη Στέγη Αριάδνη

Μπορείς να σχεδιάσεις το πιο υπέροχο μέρος στον κόσμο. Αλλά χρειάζονται άνθρωποι για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα – Walt Disney

Με ένα απλό SMS με τη λέξη «ΣΤΕΓΗ» στο 19 805 από το κινητό σας, μπορείτε να παίξετε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να χτιστεί το συντομότερο δυνατόν η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι 9 ενήλικες με σοβαρή κινητική αναπηρία. Ένα σπίτι που θα τους προσφέρει οικογενειακή θαλπωρή, φροντίδα και αγάπη.

O «Μεγάλος Περίπατος» αποκλεισμού των αναπήρων

Τον αποκλεισμό από τον σχεδιασμό του «Μεγάλου Περίπατου της Αθήνας» που βιώνει η πολυπληθής κοινωνική ομάδα των αναπήρων και των εμποδιζόμενων προσώπων, καταγγέλλει σε ανάρτησή του ο ανάπηρος ακτιβιστής, Αντώνης Ρέλλας, καταγράφοντας όλες τις ελλείψεις προσβασιμότητας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αντώνη Ρέλλα:

Ο «Μεγάλος Περίπατος Αθήνας» για τα ικανά σώματα…

Σεμινάρια etwinning “Παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ”

Πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής ως επιμορφούμενος για τα σεμινάρια etwinning «Παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0 για την υλοποίηση συνεργατικών δραστηριοτήτων σε έργα eTwinning και την ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία μαθημάτων»»
Η προθεσμία για τις αιτήσεις είναι η 30 Ιουνίου.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ.

Στα ασυνόδευτα παιδιά της Μόριας η «δωρεά Μικρούτσικου» – Πώς κατανεμήθηκαν τα 33.074 ευρώ αντί στεφάνων

Ολοκληρώθηκε η παροχή βοήθειας της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» στα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα της Μόριας. Μια βοήθεια που στηρίχτηκε στις εισφορές, αντί στεφάνων, στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου.

Καμπανάκι Unicef και ΠΟΥ: O κοροναϊός απειλεί με θάνατο 51.000 παιδιά σε Μ. Ανατολή και Αφρική

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε σήμερα ότι περίπου 51.000 παιδιά κάτω των 5 ετών κινδυνεύουν να πεθάνουν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική φέτος, αν παραταθούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία covid-19 στην παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας, κυρίως στις εκστρατείες εμβολιασμού.

«Τα συστήματα υγείας υφίστανται άνευ προηγουμένου πιέσεις εξαιτίας της πανδημίας cοvid-19 και, παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί πολλά κρούσματα του νέου κοροναϊού στα παιδιά της περιοχής, είναι ξεκάθαρο ότι ο ιός επηρεάζει άμεσα την υγεία τους», υπογράμμισαν η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε κοινή τους ανακοίνωση.

Κικίλιας: Επαναλειτουργεί άμεσα το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπου και συγκάλεσε σύσκεψη με τον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τις Διευθύντριες Ιατρικής Υπηρεσίας και τη Διευθύντρια της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής.

Μεγαλώνοντας παιδιά που σέβονται τη διαφορετικότητα

Κανένα παιδί δεν γεννιέται με μίσος για τους ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού ή φύλου.

Δυστυχώς, όμως, σε πολλές περιπτώσεις η κοινωνία τα τροφοδοτεί με αρκετό υλικό ώστε αυτό να έχει αλλάξει ήδη από τα πρώτα σχολικά τους χρόνια.