Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Πώς μπορούν οι δουλειές στο σπίτι να βελτιώσουν τη συμπεριφορά των παιδιών με ΔΕΠΥ.

Οι δουλειές στο σπίτι δεν είναι ένα αναπόφευκτο κακό, αλλά μια ευκαιρία για το παιδί σας με ΔΕΠΥ να μάθει να είναι υπεύθυνο, να αναπτύξει δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ανεξαρτησία του και να εξασκηθεί στην αυτοπειθαρχία. Δείτε πώς μπορείτε να αναθέτετε στο παιδί εργασίες με συγκεκριμένο χρόνο εκτέλεσης.

Οι δουλειές του σπιτιού είναι αναγκαίο μέρος της οικογενειακής ζωής. Όλοι (μαμά, μπαμπάς, γιος, κόρη) πρέπει να αναλαμβάνουν καθημερινές και εβδομαδιαίες εργασίες στο σπίτι.

Ένας στους τέσσερις μαθητές Λυκείου δηλώνει πως η πανδημία επηρέασε αρνητικά τον τρόπο που οραματίζεται το μέλλον

«Αν είμαι αισιόδοξη; Ανησυχώ, εννοείται. Τόσα μαγαζιά έχουν κλείσει, ο ένας θείος μου έμεινε χωρίς δουλειά κι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο... Αλλά είμαι αισιόδοξη ότι σύντομα θα τελειώσει η ιστορία με τον ιό. Αν έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτομαι; Στα βασικά όχι, απλά νομίζω πως σκέφτομαι συχνότερα πώς θα είναι τα πράγματα όταν θα είμαι 20. Και νομίζω σκέφτομαι και πιο πολύ τι πρέπει να κάνω εγώ η ίδια, για να έχω περισσότερες πιθανότητες, να τα πάω καλύτερα αν τα πράγματα ...στραβώσουν», λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χριστίνα Π., μαθήτρια της Β' Λυκείου σε σχολείο περιοχής μέχρι πρότινος «βαθιά κόκκινης».

Κορονοϊός: Έναρξη λειτουργίας βιβλιοθηκών αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘ (ΚΥΑ)

Προβλέπεται η έναρξη λειτουργίας των βιβλιοθηκών αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘ, χωρίς τη λειτουργία των αναγνωστηρίων εντός αυτών, σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση

Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self - test τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.

Από το Λύκειο να ξεκινά η συμμετοχή νέων στα κοινά και στα τοπικά συμβούλια

Από το Λύκειο και το σχολικό περιβάλλον θα μπορούσε να ξεκινά η συμμετοχή των νέων στα κοινά και στα τοπικά συμβούλια νεολαίας, καθώς μαθητές και μαθήτριες ηλικίας από 15 ως 18 χρονών βρίσκονται ήδη σε μια πρώτη φάση κινητοποίησης και μια τέτοια τάση θα μπορούσε να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά. Την άποψη αυτή εκφράζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής, διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Χατζηπαντελής με αφορμή την έναρξη έρευνας που απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15 έως 28 ετών για την επανασύσταση των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας.

Ιμπραήμ Αλ-Χουσεΐν: Ο Σύρος Πρόσφυγας που Έχασε το Πόδι του στον Πόλεμο, Προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς

Η φρίκη του εμφυλίου, η διαδρομή από τη Συρία μέχρι την Αθήνα σε αναπηρικό καροτσάκι και ο αθλητισμός. Η ιστορία του πρωταθλητή κολύμβησης ΑμεΑ, Ιμπραήμ Αλ-Χουσεΐν, όπως τη διηγήθηκε στo VICE.


Ο Ιμπραήμ μάς καλωσορίζει στο σπίτι του. Επιμένει να μας βάλει ζεστό αραβικό τσάι ή λευκό κρασί. Οι τοίχοι του διαμερίσματος στα Σεπόλια είναι γεμάτοι με τιμητικές διακρίσεις, μετάλλια και φωτογραφίες από αγώνες. Καθόμαστε στο μπαλκόνι. «Το σπίτι είναι μικρό, αλλά είναι μόνο δικό μου». Το πρώτο πράγμα που μου είχε κάνει εντύπωση ήδη από το τηλέφωνο, είναι τα ελληνικά του. Μιλάει ασυνήθιστα καλά και μου το εξηγεί λέγοντας ότι επιδιώκει να κάνει παρέα με Έλληνες. Επέμενε η κουβέντα μας να γίνει στα ελληνικά - όταν δεν καταλάβαινε κάτι, με ρωτούσε και το σημείωνε.

Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων, άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου και λοιπές επείγουσες διατάξεις.

Νόμος 4800/2021 - ΦΕΚ 81/Α/21-5-2021

Παππούς και γιαγιά: Οι πολλοί τρόποι που βοηθούν τα παιδιά

Ο παππούς και η γιαγιά μπορεί να έχουν πολλές και διαφορετικές ιδέες για την ανατροφή των παιδιών. Ενώ μπορεί να σας μεγάλωσαν πιο αυστηρά, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι τείνουν να είναι πιο χαλαροί με τα εγγόνια και ότι τους αρέσει να τα… καλομαθαίνουν.

Σήμερα, ο παππούς και η γιαγιά εμπλέκονται περισσότερο από ποτέ στην καθημερινότητα των παιδιών. Συμμετέχουν ενεργά στη ζωή τους, βοηθώντας σας να τα μεγαλώσετε είτε πρακτικά είτε με συμβουλές, διασφαλίζοντας ένα ευτυχισμένο και υγιές μέλλον για εκείνα.

Άποψη: Νίκος Σαλτερής "Οι συνωμοσιολόγοι των νοσοκομείων και των σχολείων"

Οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία της Covid-19 ανέδειξαν τη σημασία των δημοσίων συστημάτων Υγείας και Εκπαίδευσης. Σύμφωνα και με δηλώσεις ευρωπαίων πολιτικών, στο άμεσο μέλλον πρέπει αμφότερα να ενισχυθούν, γιατί –όπως αποδείχθηκε– εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία κοινωνίας και οικονομίας. Αν τα λεγόμενά τους δεν ξεχαστούν με το τέλος της πανδημίας (ως συνήθως), στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσής τους θα πρέπει να τους απασχολήσει και το ζήτημα του επιπέδου των γνώσεων και δεξιοτήτων του προσωπικού τους, αλλά και το πώς αυτό κατανοεί και ενστερνίζεται τη διαπαιδαγωγική διάσταση του λειτουργήματός του. 

Πανελλήνιες: Τα εξεταζόμενα μαθήματα στα ΕΠΑΛ για το επόμενο σχολικό έτος

Καθορίστηκαν τα μαθήματα με τα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022 με απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ


Τα Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στα ΕΠΑΛ το 2021-2022

Webinar: Μαθαίνοντας την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από το ψηφιακό παιχνίδι!

Έξι παιχνίδια και εφαρμογές με έμπνευση το 1821 παρουσιάζονται στο webinar που διοργανώνει το #ΕΚΟΜΕ. Πρωτότυπα ψηφιακά και επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και ψηφιακές εφαρμογές με έντονα στοιχεία παιγνιοποίησης, εμπνευσμένα από τους ήρωες, τις μάχες και τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821!

Εφορία: Οι μισθωτοί με παιδιά βγαίνουν από το στόχαστρο

Μεγάλη ανάσα έχουν πάρει οι πλέον «στοχοποιημένοι» φορολογούμενοι από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν το περυσινό έτος, περιορίζοντας σημαντικά τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, που όπως όλα δείχνουν θα καταργηθεί το 2023, και οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα τόνωσαν τα εισοδήματα των μισθωτών του 2020 σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

«Το έγκλημα στην ψηφιακή εποχή και η διαχείριση των ψηφιακών πειστηρίων - Πώς θα προστατέψουμε τα παιδιά και τους εφήβους μας»

«Το έγκλημα στην ψηφιακή εποχή και η διαχείριση των ψηφιακών πειστηρίων - Πώς θα προστατέψουμε τα παιδιά και τους εφήβους μας»
25 Μαΐου 2021 18:30 - 20:30
Διαδικτυακή Εκδήλωση μέσω ZOOM
Τηλέφωνο+302310202015
Ιστοσελίδαwww.pyxida.org.gr

Το ΚΘΒΕ στην εκπαίδευση: Ανοιχτή Διαδικτυακή Συνάντηση Εκπαιδευτικών (31/5/2021)

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ολοκληρώνοντας την τρίτη χρονιά επιτυχημένης υλοποίησης του προγράμματος «Το ΚΘΒΕ στην Εκπαίδευση», με την πραγματοποίηση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Α’βάθμια και τη Β'βάθμια Εκπαίδευση, σε σχολικές μονάδες πέντε περιφερειών της χώρας (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας),
διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση
μέσω Webex, τη Δευτέρα 31 Μαΐου στις 19.00

Πώς Μαθαίνει ο Εγκέφαλος. Εγκέφαλος και Εκπαίδευση Μαρία Ζαφρανά

Φοιτητές επινόησαν έξυπνη συσκευή που βάζει «φρένο» στην κακοποίηση

«Σ' έναν κόσμο χτισμένο πάνω στην ανισότητα, όπου (κυρίως) οι γυναίκες ζουν υπό τον συνεχή φόβο μιας επίθεσης, η Jamie βρήκε την Amie, την πανταχού παρούσα φίλη της», λέει το σποτάκι για την έξυπνη wearable συσκευή που ενεργοποιεί συναγερμό σε περίπτωση ακούσιας αφαίρεσης του ενδύματος του χρήστη της. Η Amie, η πιστή φίλη όλων όσοι αποτελούν δυνάμει θύματα σεξουαλικής επίθεσης, είναι μια διακριτική έξυπνη IoT συσκευή, που αποσκοπεί στον περιορισμό της σεξουαλικής κακοποίησης, ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα παγκοσμίως, με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά.